Sök
Creative Muvo TX

Creative Muvo TX

Minimal potential

2004-05-18

Muvo TX är en minimal Mp3 spelare som kan användas som USB minne. Den är så lätt att den knappast märks i fickan och har enligt alla testare mycket god ljudkvalitet.
Testkälla Kommentar
IGN ”There’s really nothing smaller”
Computer Buyer ”Is it’s best yet”
PC Pro ”Not quite perfect”
M3 ”Utan lull-lull”

Vad tycker testarna?

Alla testare imponeras av att Creative lyckats få plats med så mycket minne, LCD-skärm och alla nödvändiga kontroller på en så liten yta. Skärmen har skarp text och god bakgrundsbelysning vilket gör den lättavläst trots storleken. Filöverföringen får olika omdömen av testarna, möjligen beroende på olika förväntningar. Mest kritik får MuVo TX för att det bara går att navigera i en nivå av undermappar, vilket ställer höga krav på organisering innan man för över filerna. Ljudkvaliteten är bra och hade spelaren kunnat ge lite högre volym hade den varit förträfflig.

IGN

”There’s really nothing smaller”

muvo_tx_256_c2

IGN tycker att MuVo har lyckats få plats med mycket minne och många kontroller på en så kompakt produkt. Ign testade spelaren med 512 Mb vilket anses räcka för att den även ska fungera som portabelt minne. MuVo TX fungerar utan drivrutiner och filöverföringen håller god hastighet. Som hårddisk fungerar den som vanligt, undantaget att den bara läser en nivå ner vilket ställer krav på att man sorterar sin musik väl innan överföring. LCD-skärmen är liten men tack vare skärpa och bra bakgrundsbelysning är den lätt att avläsa. Menyerna har inga avancerade val och det går inte ens att återuppta spelningen där man stängde av, vilket kan vara störande. Ljudkvaliteten är mycket god men TX hade tjänat på högre volymkapacitet. Det är en liten och lätt, användarvänlig och prisvärd spelare och är särkilt attraktiv tack vare minnet.

Källa: Till IGNs hemsida
Till Computer Buyers hemsida
Till PC Pros hemsida
M3, maj 2004

Computer Buyer

”Is it’s best yet”

Computer Buyer uppskattar minnet och spelarens snabba filöverföringar, men tycker att priset är i högsta laget. TX är extremt kompakt trots batterihållaren, som drar ner spelarens glamour, men det ger möjlighet att alltid ha extra batterier med sig till skillnad från spelare med inbyggda batterier. Enligt testarna räcker ett batteri för upp till 14 timmars speltid. Tyvärr läser den inte ID3 taggar. De medföljande hörlurarna är acceptabla för att vara snäckor, men höga frekvenser kunde låta lite klarare. Spelaren i sig låter bra, men även denna testare hade önskat lite mer volym. Den som är ute efter en spelare att sporta med föreslås titta på Rio 1,5 Gb Nitrus. Computer Buyer tycker annars att MuVo TX är tillverkarens bästa produkt så här långt.

PC Pro

”Not quite perfect”

B256close_cle

PC Pro tycker att TX är överlägsen Creative Muvo NX. TX är stadig, med en liten LCD-display och minimala knappar. Kapacitet och överföringshastighet får fullt godkänt. Batteridriftstiden lever upp till förväntningarna med 14 timmar. Trots alla plus är spelaren inte perfekt. Den kraschade flera gånger under PC Pros tester. Vidare tycker testaren att priset är för högt i jämförelse med liknande produkter på marknaden.

M3

”Utan lull-lull”

M3 hävdar att TX är den första minispelaren med USB 2.0, men tycker inte att den håller vad den lovar. Efter att ha testat mot tre datorer kunde man konstatera att överföringen bara var dubbelt så snabb som USB 1.1 fast den borde vara flera gånger snabbare. Spelaren är så lätt att den snabbt försvinner i fickan och har en fördel i och med att den kan användas som minne. Man hittar all nödvändig info i LCD-fönstret, som trots sin ringa storlek är lättläst. Ljudet är rent och klart och basen har gott om kraft, men man hade gärna sett att det gick att skruva upp volymen mer. Batteriet räckte för 13 timmars spelning. Testaren irriterar sig på att man inte kan navigera djupare än till en nivå. Och trots att spelaren saknar radio och andra underhållande funktioner är den ett bra köp. Den är välbyggd, användarvänlig och har bra ljudkvalitet avslutar M3.

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: MP3-spelare med flashminne och filöverföring via USB 2.0. Den finns med 128, 256 eller 512 Mb minne. Spelaren stöder Mp3, WMA, WAV. MuVo Tx saknar radio, men det finns möjlighet till 16 timmars röstinspelning. Filer överförs med drag-och-släpp teknik i mjukvaran MediaSource. LCD-skärmen har ikonbaserat gränssnitt. 265 Mb minne ger möjlighet att lagra upp till 4 timmar musik i MP3 och 8 timmar i WMA. Mått 35x74x15 mm. Vikt 31 g.

Modell: Creative Muvo TX