Sök
Cowon Iaudio U3

Cowon Iaudio U3

Med utmärkta ljudegenskaper

2006-04-27

Trots att Cowon Iaudio U3 inte är mycket större än en tändare så har den enligt testarna en ljudåtergivning av väldigt hög klass. Kan dessutom visa film, bilder och text.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 9/10 "Suveränt ljud"
Cnet 7,3/10 "Dazzling, albeit tiny, color screen"
M3 6,7/10 "Performs admirably"

Vad tycker testarna?

Ljudmässigt så anses Cowon Audio U3 hålla en väldigt hög kvalitet. Det är en spelare med många funktioner där alla dock inte anses ha något praktiskt värde. Att enheten klarar att visa video och bilder beskrivs av två testare mera vara en teknisk uppvisning än något annat. Textvisaren däremot anses fungera väldigt bra. Skärmen får beröm för sin skärpa och ljusstyrka men kunde gärna ha varit litet större. En av testarna uppger att radion har problem med mottagningen, för de andra två fungerar den mycket bra. Att det går att göra tidsinställda inspelningar anses vara en väldigt fiffig funktion. Iaudio U3 rekommenderas starkt av en testare, men de övriga två menar att då det prismässigt inte är långt till Apple Ipod Nano går det inte att rekommendera produkten. Nano kan i likhet med U3 erbjuda ett väldigt bra ljud samtidigt som den har en skärm som bättre fungerar med bild och film.

Pc för alla

"Suveränt ljud"

Hade spelaren bara varit lite tunnare och lite billigare med aningen bättre radiomottagning så hade den fått toppbetyg, det skriver Pc för alla. Det anses nämligen vara en väldigt överskådligt utformad enhet som har en väldigt bra skärm och mångsidiga funktioner. Att konvertera film med den medföljande programvaran fungerar oftast mycket bra men skärmens storlek gör däremot att långfilm är inget som avnjuts med den här produkten. Det som definitivt blir ett sant nöje är huvudfunktionen, detta då Iaudio U3 har ett ljud som är i absolut toppklass, skriver Pc för alla.

Källa: Pc för alla (SE), nr 3 2006

Cnet

"Dazzling, albeit tiny, color screen"

Cnet skriver att Cowon återigen har tagit fram en bärbar musikspelare som ljuder otroligt bra. De digitala ljudeffekterna som finns att tillgå fungerar dessutom mycket bra och är många till antalet. Men att använda produkten till film- eller bildvisning går men är inget som enligt testaren fungerar vidare bra då skärmen är alldeles för liten för att det ska gå att se något ordentligt överhuvudtaget. Textvisningsfunktionen däremot lyckas riktigt bra och bokstäverna blir riktigt skarpa med enhetens skärm. Testaren ogillar att tillverkaren valt att trycka in all möjlig information i skärmen i musikläget, bildytan är alldeles för liten och det blir alltför kluddigt att försöka hålla kolla på allt. Som musikspelare är det en riktigt bra produkt men då det går att få en Ipod Nano får några extra hundralappar så har testaren svårt att rekommendera produkten helhjärtat. Till skillnad från Apples spelare så känns Iaudio U3 alldeles för plastig och med en avsevärt mindre skärm. 

Källa: Till Cnet (US)

M3

"Performs admirably"

Mp3 är inte heller sena med att berömma ljudet hos Cowon Iaudio U3. Det anses hålla en mycket hög kvalitet och spelaren bjuder dessutom på bra och väl fungerande digitala effekter som hjälper till att förbättra upplevelsen. Men inte heller här så anses funktionerna för film- och bildvisandet ha något praktiskt värde då med skärmens minimala dimensioner. Radiodelen däremot fungerar mycket bra och att den kan göra tidsinställda inspelningar anses vara en väldigt fiffig idé. Spelaren är liten och lätt med enkla kontroller men användandet kompliceras dessvärre av ett alldeles för icke-intuitivt menysystem som tar en rejäl stund att lära sig, skriver mp3. Även här tycker testaren att det prismässigt är svårt att rekommendera spelaren och även här så tas Ipod Nano upp som ett lämpligt alternativ.

Källa: Till Mp3 (US)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Cowon Iaudio U3 är en bärbar musikspelare som hanterar formaten mp3, wma, ogg, flac och wav. Den använder sig av flashminne och finns i varianter med 512 megabyte, 1 gigabyte och 2 gigabyte. Spelaren kan också återge film i xvid format och programvara för att konvertera klipp medföljer. Skärmen är på 1,3 tum och visar 260000 färger. Text- och bildvisare, fm-radio med programmerbar inspelning och inspelning från linjeingång eller mikrofon är exempel på inbyggda funktioner. Det inbyggda batteriet räcker för 20 timmars användande. Audio U3 väger 32,5 gram och har dimensionerna 72x31x18 mm. Det angivna priset är för 2 gigabyte minne.

Modell: Cowon Iaudio U3