Sök

Knepig design och många funktioner

2007-04-23

Testarna har delade meningar huruvida ljudkvaliteten är bra eller inte. Även utformningen på knapparna får en del kritik. Dock har spelaren bra funktioner och god batteritid.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 3/5 "The list of features is impressive"
Cnet 7,0/10 "A feature-packed performer"
Chip 84/100 "Leicht und klein"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte riktigt överens huruvida spelaren är prisvärd eller inte. En testare menar att ljudkvaliteten är relativt medioker om man jämför med konkurrensen. Övriga testare anser dock att ljudkvaliteten är riktigt bra. Spelaren är förhållandevis stor och knapparna är irriterande många. Gränssnittet är inte helt enkelt och kan vara krångligt till en början. Utbudet av funktioner är i alla fall något som tilltalar testarna. Bland annat har man tillgång till fm-radio och kan spela upp såväl bilder som videoklipp. Batteritiden på cirka 20 timmar för musik är också ett värde som står sig bra i konkurrensen.

What Hifi

"The list of features is impressive"

What Hifi testar förutom Cowon iAudio F2 även Apple iPod nano, Creative Zen V Plus, Ministry of Sound MOSM055C6, Mobiblu DHH200, Samsung YP-K5, Sandisk Sansa E280 samt Sony NWA-1200. Testvinnare är Apple iPod Nano medan Cowon hamnar på sista plats tillsammans med Mobiblu, Ministry of Sound och Sandisk. Testaren menar att minnet är väl tilltaget och man har gott om utrymme får såväl musik som foton och video. Spelaren fungerar dessutom med både Pc och Mac. Batteritiden på 22 timmar är riktigt bra. Den erbjuder en hel del bra funktioner men användargränssnittet är inte riktigt lika bra som hos de vassaste konkurrenterna. Därutöver har höljet en ganska billig framtoning. Ljudkvaliteten imponerar inte heller. Det finns spelare på marknaden som presterar klart bättre på det området. Dessutom är skärmen alldeles för liten för att användas till videovisning.

Källa: What Hifi (GB) apr 2007

Cnet

"A feature-packed performer"

Cnet påpekar att spelaren mest av allt ser ut som en mobiltelefon, och att den samtidigt är packad med i stort sett varenda funktion man kan tänkas behöva. Problemet är dock att spelaren är relativt stor jämfört med konkurrenterna. Spelaren är också utrustad med ett rikt utbud av knappar som till en början kan verka förvirrande. Knapparna är dessutom irriterande små. Skärmen är klar och tydlig, även om den är i minsta laget för att göra några bilder rättvisa. Ljudkvaliteten är riktigt bra och man har bra inställningsmöjligheter för att kunna få ut mesta möjliga av den musik man lyssnar på. Batteriet räcker för 22 timmars musik och 8 timmars videouppspelning vilket är utmärkt. Testaren hade gärna sett att spelaren även levererades med minne på 8GB, eftersom 2GB känns lite snålt med tanke på vad spelaren har för funktioner.

Källa: http://reviews.cnet.com (US)

Chip

"Leicht und klein"

Chip menar att spelaren är liten och behändig, men att den storleksmässigt inte kan tävla med de minsta modellerna i samma prisklass. Att man har tillgång till fm-radio uppskattar. Skärmen är tydlig och dessutom fungerar den inbyggda mikrofonen riktigt bra. Ljudmässigt står sig spelaren fint i konkurrensen, och även om man drar på volymen ordentligt är kvaliteten bra. Batteriet räcker drygt 20 timmar vilket är mer än de flesta konkurrenter mäktar med. Spelaren har en bra design, men testaren är inte helt nöjd med knapparna eftersom de känns veka och dessutom är för små för den som har lite större fingrar. Menysystemet är inte heller helt hundraprocentigt. Det är förvirrande och kräver en del navigerande innan man förstår hur det är uppbyggt.

Källa: www.chip.de (DE)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Cowon iAudio F2 är en mp3-spelare med flashminne upp till 4GB stort. Priset avser modellen med 2GB. Tft-skärmen är 1,3 tum stor och har en upplösning på 128x160 pixlar, 260k färger. Spelaren hanterar mp3, ogg, wma, asf, flac, wav, jpeg och txt. Videoklipp kan spelas upp om de först konverteras med den medföljande mjukvaran. Anslutning sker via usb 2.0. Batteriets livslängd är upp till 22 timmar enligt tillverkaren. Laddningstiden är 3 timmar. Equalizer, klocka och alarm finns också. Måtten är 35(b)x73(h)x17(d) mm och vikten ligger på 39 g.

Tillverkare: iAudio