Sök
Cowon Iaudio 6

Cowon Iaudio 6

Mångsidig mediaspelare

2006-09-26

Cowon Iaudio 6 är en liten men något tjock mp3-spelare. Den har riktigt bra ljud och testarna tycker att den är snygg och enkel att använda.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 "A true performer"
Din side 4/5 "Liten og stutt sak"
Pc world 74/100 "Plays and records plenty of media types"
Pc magazine 3,5/5 "Tech-savvy users will enjoy the player's flexibility"
M3 8/10 "Allt som en mp3-spelare kan tänkas behöva"

Vad tycker testarna?

Det som testarna imponeras mest av vad gäller Cowon Iaudio 6 är det klara och kraftfulla ljudet. Den har vidare en snygg design som de flesta tilltalas av. Scrollknappen imponerar och höjer upplevelsen. Gränssnittet är mycket användarvänligt. Bild- och videokvaliteten upplevs emellanåt som något pixlig. Inspelningsfunktionerna är många och bra. Den är tyvärr något dyrare än sina främsta konkurrenter men i allmänhet en mycket omtyckt mp3-spelare.

Cnet

"A true performer"

Cowon iAudio 6 liggandeCnet tycker att Cowon Iaudio 6 är en mångsidig multimediaspelare, den erbjuder bra ljudkvalitet, video och fotokamera i ett. Batteritiden är även den mycket bra. Bildskärmen upplevs som levande och färggrann. Radio, anslutningsmöjligheter, ljud- och röstinspelning samt ett uppdaterat gränssnitt är vidare egenskaper som gör denna spelare till kanske en av marknadens just nu hetaste. Touch-screen gränssnittet kan dock vara något krävande till en början, det är enklast att navigera med hjälp av båda händerna. En liten besvikelse är att det inte medföljer något fodral. I förhållande till Ipod Nano och Samsung Z5 så ligger den i en något högre prisklass.

Källa: Till Cnet (US)

Din side

"Liten og stutt sak"

Cowon iAudio 6 ståendeDin side tycker att Iaudio 6 är en mycket liten men omfattande spelare. Jämförelsevis med Ipod Nano är den smalare men i gengäld nästan tre gånger tjockare. Det ingår tyvärr ingen laddare, istället får man ladda spelaren med hjälp av den medföljande usb-kabeln via datorn. Det är inte rekommenderat att lyssna på musik medan batteriet laddar. Vidare sköts filbehandlingen mycket enkelt. Navigeringen och responstiden upplevs som trög och krånglig, ibland uppstår det oönskade pauser som är irriterande. Användarvänligheten lämnar mer att önska, knapparna är få och inte alltid speciellt logiska. Om dessa två problem inte funnits hade denna spelare fått allra högsta betyg. Bildskärmen är dock klart godkänd, den ger klara och tydliga bilder, zoom-funktionen är bra och den lämpar sig väl för videofilmer. I övrigt har spelaren utmärkta extrafunktioner såsom radio och en röstfunktion. Ljudkvaliteten är mycket tillfredsställande, det krävs inga större ljud eller volyminställningar.

Källa: Till Din Side (NO)

Pc world

"Plays and records plenty of media types"

Pc world tycker att Iaudio 6 är en liten mediaspelare som kan hantera många format och filer. Hårddisken är mycket liten vilket bidrar till den i övrigt ringa storleken, det gör den mer stöttålig. Jämförelsevis med många fyragigabytesspelare ligger den i en högre prisklass. Bildåtergivning är okej, den minimala skärmstorleken gör det ibland jobbigt för ögonen, speciellt vid mer detaljerade bilder. Knapparna är välplacerade och enkla att använda. Touchscreen-knapparna upplevdes vid beröring som något känsliga och svårhanterliga. Shuffle-mode är en mycket användbar funktion. Nedladdning av filer och uppladdning av batteriet görs enkelt via den medföljande usb-kabeln. Vidare erbjuder spelaren radio som har förvånansvärt bra mottagning för att vara en så liten apparat. Ljudkvaliteten får mycket goda betyg och de medföljande hörlurarna är även de mycket bra.

Källa: Till PC World (US)

Pc magazine

"Tech-savvy users will enjoy the player's flexibility"

Cowon iAudio 6 noterPc magazine imponeras mycket av spelaren med sina många egenskaper, flexibla funktioner och en minimal storlek. Den rekommenderas speciellt till musiker och språkintresserade som kan komma att ha bra användning av denna spelare. Bildskärmen är något mindre jämförelsevis med konkurrenterna, den visar fortfarande bra bilder. Menyn och knapparna är bra och välplacerade. Touchscreen-knapparna är dock känsliga och kan ta lite tid att lära känna. Gränssnittsdesignen är mycket snygg och tydlig med bland annat smarta ikoner. Designen är aluminiuminspirerad i svarta och silvriga färger. De medföljande hörlurarna och röstinspelningsfunktionen är bra. Filöverföringen är aningen för långsam, det tog ungefär 12 minuter att föra över en gigabyte musik. Radion upplevs även den som något klen. Ljudkvaliteten tillsammans med hörlurarna är bra men inte enastående. Vid byte till bättre hörlurar höjs kvaliteten avsevärt.

Källa: Till PC Magazine (US)

M3

"Allt som en mp3-spelare kan tänkas behöva"

M3 tycker att Cowon Iaudio 6 är en komplett mp3-spelare. Den påminner till formen mycket om en cigarettändare. Den är relativt tjock men trots det en mycket elegant spelare. Knapparna är okej, mest tilltalande är scrollknappen som kan efterliknas den som finns i Ipods mp3-spelare. Den är skön och gör navigeringen mer till en upplevelse. Gränssnittet är mycket bra, menyerna är enkla att hitta i och mycket användarvänliga. Inspelningsmöjligheterna är många då det går att spela in från såväl radio som mikrofonen eller linjeingången. Bilder och filmer återger en något pixlig kvalitet vilket är ett minus. Radion är godkänd dock med en del brusiga inslag. Vad gäller ljudkvaliteten håller den yppersta klass, ljudet är starkt och tydligt. Den är prismässigt något dyrare än konkurrenten Ipod Nano. I övrigt har den ett mycket bra standbytid på batteriet.

Källa: M3 (SE) nr 4 2006

Cirkapris: 2700 kronor

Produktfakta: Cowon Iaudio 6 är en mp3-spelare som hanterar formaten mp3, wav, asf, ogg vorbis och flac. Det stödjer även videoformatet mpeg-4. Den har 4 gigabyte hårddiskminne. Anslutningar till spelaren är usb, hörlur och linjeingång för ljud. Den är utrustad med en 1,3 tums tft-färgskärm. Batteritiden är upptill 20 timmar för ljudspår och laddningstiden är tre timmar. I övrigt har den inbyggd mikrofon. Spelaren väger 60 gram och har måtten 36x19x76 mm.

Tillverkare: Cowon