Sök
Compaq iPaq PA-2

Compaq iPaq PA-2

Lättviktare med pondus

2002-03-22

Compaq iPaq PA-2 är med sin lätta vikt, goda ljudkvalitet och långa batteritid den idealiska partnern på joggingrundan. Ingen är negativ men den får ändå inte högsta betyg i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "Utmärkt ljud och lång batteritid"
Mp3 3/5 "A very good player"
Cnet 7/10 "Ideal during activities"

Vad tycker testarna?

Testkällorna är rörande överens om att Compaq iPaq PA-2 passar utmärkt för den som söker en digital musikspelare att ha med på joggingturen eller workout-passet. PA-2 är liten och smidig med få funktioner och designen ger ett avskalat intryck. Den som söker finesser göre sig dock icke besvär. Den långa batteritiden lyfts fram som något mycket positivt. Det visade sig att batterierna till och med håller längre än utlovat. Det tydliga ljudet gör testarna nöjda och de hopfällbara hörlurarna imponerar på de flesta. Tyvärr saknas FM-radio, röstinspelningsfunktion, uppladdningsbara batterier och övriga finesser.

M3

"Utmärkt ljud och lång batteritid"

M3 noterar att beteckningen PA-2 vittnar om att det här inte är Compaqs första musikspelare. Men PA-1 kom aldrig till Europa utan såldes bara i USA. Spelaren ger i alla fall ett rent och avskalat intryck, både när det gäller utseende och finesser. Det verkar som att Compaq fokuserat sig på ljudkvalitet och batteritid, och båda fungerar utmärkt. För att kunna tillvarata den ypperliga ljudkvaliteten rekommenderas dock att man köper ett par bättre lurar. Den sega filhanteringen drar också ner omdömet, men trots att spelaren saknar FM-radio och Line out-funktion så tycker M3 att den är prisvärd.

Källa: M3 nr 6, 2001
Till Mp3:s hemsida
Till Cnet Asias hemsida

Mp3

"A very good player"

Mp3 tror att PA-2 kommer att glädja aktiva människor som vill ha en lätt spelare med lång batteritid och stort minne. De hopfällbara lurarna framhäver dessutom den goda ljudkvaliteten. Spelaren är lättnavigerad men saknar uppladdningsbara batterier samt FM-radio och inspelningsfunktioner vilket alltid är synd.

Cnet

"Ideal during activities"

Cnet kommenterar likheten med föregångaren PA-1. De båda spelarna ser nästan identiska ut, men skenet bedrar. Uppföljaren har bland annat bättre hörlurar, som sitter perfekt även vid sportaktiviteter. Dessutom är PA-2 mycket lätt att använda. Det är dock synd att det fattas en FM-radio och inspelningsfunktion. Men om du är ute efter en nätt spelare som är enkel att både bära och använda samt spelar musik som hörs bra, då är PA-2 ett bra val menar Cnet.

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Compaq iPaq PA-2 har 64 Mb minne i form av ett multimediakort (MMC). Den har plats för ytterligare ett kort för att få mer minne. Den digitala spelaren drivs av två medföljande AAA-batterier för ungefär 14 timmars lyssning. Även AAC-batterier kan användas. En medföljande USB-kabel utgör förbindelsen med datorn för att ladda ner musiken, som antingen är i MP3- eller WMA-format. När spelaren är ansluten till en dator drivs den via USB-kabeln, vilket gör att batteridriften inte förkortas i onödan. Programmen Musicmatch Jukebox 6.0 eller MediaPlayer 7 används för att hantera musikfilerna och för att upprätta spelningslistor med mera. Det går att ladda ner omkring två timmars musik på det medföljande minneskortet. Ett par små hörlurar ingår samt clips för att sätta fast spelaren. Den är 69x56x20 mm stor och väger endast 84 gram.

Modell: Compaq iPaq PA-2