Sök
CMTech CA-F200

CMTech CA-F200

Lätt och lagom för nybörjaren

2005-07-05

En MP3-spelare med anspråkslöst utseende som testarna menar fungerar riktigt bra för den som enbart har grundläggande krav.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 57/100 “Lite svårnavigerad”
Mp3 Musik “Ett litet kraftpaket”
Prylguiden 4/10 ”Långt ifrån prisvärd”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att spelaren är uppseendeväckande liten och har ett ganska anspråkslöst utseende. Imponerar gör batteriets långa livs-längd och det påpekas att ljudet är riktigt bra. En testare rekommen-derar dock hellre ett köp av ett par nya hörlurar eftersom de medföljande inte är riktigt bra. Användningen kan vara lite kompli-cerad till en början, men efter att ha bläddrat i manualen så lär man sig snart. Spelaren får ett plus för att man utan kostnad får med ett armband som kan användas exempelvis om man är ute och springer.

Mikrodatorn

“Lite svårnavigerad”

ca_F200_armband
Mikrodatorn skriver att spelaren erbjuder standardfunktionerna som bortsett från MP3-uppspelning utgörs av radio och diktafon. Användningen av ett vanligt AA-batteri gör spelaren lite större, men å andra sidan har man en batteritid på 45 timmar vilket är mycket välkommet. De medföljande hörlurarna är inte mycket att hurra för, så inköp av ett par andra rekommenderas. Testaren gillar att det medföljer ett armband som är mycket praktiskt på exempelvis en joggingtur. Ett litet minus ges för att spelaren är en aning svårnavigerad.

Källa: Mikrodatorn nr 3 2005
Mp3 Musik nr 2 2005
Till Prylguiden

Mp3 Musik

“Ett litet kraftpaket”

ca-f200-02
MP3 Musik menar att F200 är riktigt liten, den består inte av så mycket mer än batteriet. På grund av just detta är knapparna lite svårhanterliga, och testaren hade gärna sett en styrspak istället. Irriterande är att om man navigerar utan att göra ett val så återgår fönstret till att visa den spelade låten efter åtta sekunder. Speciellt vid ljudinställ-ningar retar man sig på att det inte går att se inställningarna om man spelar en låt på samma gång. Displayen känns nästan lite gammaldags, men den fungerar bra och tillhandahåller den information som kan behövas. Inspelningsfunktionen är smidig och ljudet är i allmänhet helt okej. Testaren gillar dock inte utformningen på de medföljande hörsnäckorna eftersom ”stången” är för lång.

Prylguiden

”Långt ifrån prisvärd”

Prylguiden påpekar att spelaren kombinerar ett anspråkslöst utseende med en oerhört låg vikt, något som uppskattas. Ljudkvaliteten är överraskande god samtidigt som man erbjuds flera olika inställnings-möjligheter. Dessutom är radiomottagningen riktigt bra såväl utom- som inomhus. LCD-skärmen fungerar bra, men överraskar knappast. Något som överraskar är däremot batteritiden, ca 50 timmar på en laddning är riktigt bra. I början behövs manualen, men efter ett tag är användningen inga problem. Testaren anser ändå att spelaren är alldeles för dyr för att kunna rekommenderas, det finns konkurrenter som är betydligt mer prisvärda.

Cirkapris: 1960 kronor

Produktfakta: CMTech CA-F200 är en MP3-spelare med dimensionerna 58x25.4x25 mm och en vikt på 30 g exklusive batteri. Inbyggt flashminne finns med 256MB, 512MB eller 1GB. LCD-skärmen har en upplösning på 128x64 punkter och det finns sju olika bakgrundsfärger för skärmen. Spelaren hanterar filer i formaten MP3, WMA samt ASF. Gränssnitt USB 2.0, bakåtkompatibel med USB 1.1 och spelaren är kompatibel med Windows 98SE/ME/2000/XP. Batteriet är ett AA-batteri. FM-radio med inspelningsmöjligheter finns. Medföljer vid köp gör USB-kabel, USB-adapter, hörsnäckor, halsrem, fodral, armbandshållare, ljudkabel, ett AA-batteri samt installations-CD med programvaror. Cirkapriset ovan avser spelaren med 1GB. Med 256MB kostar spelaren runt 1200 kr.

Modell: CMTech CA-F200