Sök
Auvi SA100

Auvi SA100

Billig och enkel

2004-06-14

När priset verkligen spelar roll och man inte vill ha en dyr MP3-spelare bör man i alla fall provlyssna på Auvi SA100. Blandade omdömen i testerna.
Testkälla Kommentar
Allt om PC "Bra ljud"
PC för alla "Billig"
PC Hemma "Inget att ha"

Vad tycker testarna?

Två testare är relativt positiva till SA100. Man medger att det är en enkel spelare utan finesser, men till ett mycket bra pris. Ljudet är acceptabelt, men det är en brist att modellen saknar display. Det verkar snålt att inte batteri medföljer. 64 MB minne är inte optimalt, men för ett pristillägg kan man öka kapaciteten. En tredje testare tycker i ett jämförande test att modellen inte alls fungerar bra, konkurrensen är helt enkelt för hård.

Allt om PC

"Bra ljud"

SA100angle72

Allt om PC tycker att SA100 är en enkel och billig MP3-spelare, lika liten som en cigarettändare med OK ljudkvaliteter. Designen är också väldigt anspråkslös eftersom den konstigt nog saknar display. Spelaren har endast de nödvändiga knapparna, så den är inte alls svår att sköta. Allt är väldigt enkelt. Det finns alltså inte något överflöd av funktioner på modellen. Den största fördelen är utan tvekan det konkurrenskraftiga priset. Extra pluspoäng får ljudet som är dynamiskt och hörlurarna som testarna anser är av fin kvalitet. Det är en lätt manöver att överföra musik till datorn och det tog två och en halv minut att överföra 55 Mb. Snålt att batteri inte ingår enligt testaren.

Källa: Allt om PC nr 5, 2004
PC för alla nr 5, 2004
PC Hemma nr 5, 2004

PC för alla

"Billig"

PC för alla menar att spelaren är anspråkslös. Här finns inga extra funktioner utom de allra vanligaste. Tyvärr saknar spelaren skärm och man måste lyssna sig fram när man vill hoppa till en speciell låt. Testspelaren hade också alldeles för lite minne. 64 MB räcker inte långt och vill man öka minnekapaciteten blir spelaren också dyrare att köpa. Sammantaget känns Auvi lite plastig och respons saknas då man trycker på knapparna. Ljudet är dock helt acceptabelt om man tar hänsyn till det låga priset. Det bästa med modellen är utan tvivel priset menar PC för alla.

PC Hemma

"Inget att ha"

SA100front72

PC Hemma jämför 10 MP3-spelare i ett tufft test där de bl.a. tappas i golvet, får utstå både värme och kyla samt doppas i ett glas läsk. Spelare från Philips, Nomad, Live och Jens of Sweden Freecom ingår tillsammans med Auvi SA100, som testaren anser är snygg i formen. Men det är nästan det enda positiva man har att säga om modellen, förutom att den fungerar fint med data via USB. Spelaren har plastiga knappar och uttaget för hörlurarna sitter på sidan. Ljudet är inte tillfredsställande och öronpropparna är dåliga. Man avråder från köp för den som är ute efter en bra MP3-spelare. Det finns för många bra modeller att välja på och i testet vinner Live H-70 256 MB.

Cirkapris: 620 kronor

Produktfakta: Auvi SA100 är en portabel, digital MP3-spelare som ser ut som ett USB-minne. Materialet är plast och gummi. Spelaren har 64, 128 eller 256 MB minne och fungerar som lagringsenhet för alla filformat. SA100 har en speltid på 6 timmar med ett AAA-batteri. LED-indikatorer och 5-bands equalizer med ljudprogram (från rock till klassiskt) samt uppgraderbar firmware via USB 1.1. Knapparna på fronten sköter spela, stopp, skippa samt volym. En knapp låser knappsatsen. Öronproppar, USB-sladd samt guide till Quick Start medföljer spelaren, som är kompatibel med Win98, SE, ME, 2000, XP samt Mac OS9.2. Spelaren mäter 28x88x22 mm och väger 32 g.