Sök
Asono Mica

Asono Mica

Udda design till ett högt pris

2005-11-07

Liten, smidig spelare med udda och uppseendeväckande utseende. Får gott betyg för sina många funktioner men tros vara för dyr för att slå sig in på marknaden.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 2/5 “Looks good, sounds naff”
M3 5/10 “Norsk spermahare”
Din side 43/60 ”Oppsiktsvekkende”
Hardware.no “Liten, lett, eksemplarisk enkel”

Vad tycker testarna?

Testarna är rörande överens om att Asono Mica väcker uppseende med sin udda design, både på gott och ont. Priset är alldeles för högt, speciellt med tanke på att spelaren enbart har USB 1.1-anslutning för filöverföring. När det gäller ljudkvaliteten är omdömena olika, allt ifrån bedrövligt till superb. Användarvänligheten är testarna också oense om. Man är överens om att den är svår att lära sig, men när man lärt sig hur den fungerar tycker några att den är användarvänlig men någon säger tvärtom.

T3

“Looks good, sounds naff”

borddisplay_asono.jpgth

T3 tycker att ljudkvaliteten hos Asono Mica är bedrövlig. Detta till viss del p.g.a. dåliga hörsnäckor, vilka inte kan bytas ut utan extra tillbehör. Förutom den aspekten är spelaren rolig att använda. Den är rik på funktioner och enkel att använda. Designen tilltalar T3, man beskriver utseendet som ”girly but trendy”. Priset är alldeles för högt.

Källa: T3, september 2005

M3

“Norsk spermahare”

 

mica_girl.jpg

”Norsk spermahare”, så beskriver tidningen M3 utseendet hos Asono Mica. Testaren ogillar att spelaren har USB 1.1-anslutning för filöverföring, i de försök M3 gjort tog det 10 minuter att fylla minnet. Teckenfönstret är väldigt litet. Användarvänlighet får en plump i protokollet hos spelaren, den är svår att använda. När du väl lärt dig hur den fungerar har den dock gott om inställningsmöjligheter och extrafunktioner. Ljudkvaliteten är helt okej. Uppspelningstiden är nätta 9 timmar, vilket är i det kortaste taget.

Källa: M3, nr 7 2005

Din side

”Oppsiktsvekkende”

Din side har testat spelaren med 1 GB. Testaren tycker att Asono Mica är en mycket speciell spelare, och syftar då inte enbart på designen utan även mycket bra ljudkvalitet och god funktionalitet. Däremot tror man att priset är för högt för att spelaren ska slå sig in på marknaden. Knapparna på Asona Mica har en något förvirrande märkning, men när man väl lärt sig spelaren är den lätt att använda. Minus för den tröga filöverföringen.

Källa: www.dinside.no

Hardware.no

“Liten, lett, eksemplarisk enkel”

mica_red.jpg

Hardware skriver att denna spelare visserligen har en udda design, men det märks att tillverkaren inte enbart tänkt på utseendet utan även på funktionaliteten. Spelaren är rik på funktioner, enkel att använda och den hänger bekvämt runt halsen. Ljudkvaliteten får betyget ”över medel”, men det är synd att hörsnäckorna inte kan bytas ut. Priset är för högt, speciellt för en spelare som saknar USB 2.0-anslutning för filöverföring.

Källa: www.hardware.no

Cirkapris: 1650 kronor

Produktfakta: Asono Mica är en mikrospelare med 512 MB eller 1 GB inbyggt flashminne. Uppspelningsformat som stöds är Mp3, ASF och WMA. 512 MB rymmer 120 låtar och med 1 GB ryms 240 låtar. Inbyggt återuppladdningsbart batteri med speltid 12 timmar. USB 1.1-anslutning. Monokrom LCD-display. FM-radio med inspelning, diktafon och inspelning via linjeingång. Spelaren mäter 39x37x13 mm och väger 22 gram.