Sök
Archos Ondio

Archos Ondio

Radio i MP3-form

2004-02-10

Archos Ondio är en MP3-spelare med 128 MB minne, FM-radio och inspelning från radio. Testarna är positiva till kombinationen men oense om spelarens kvaliteter.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Plus 7/10 "Too big and heavy"
T3 2/5 "Other devices do it better"
Din Side "Overraskende god lyd"
Cnet 7,7/10 "Great sound quality"

Vad tycker testarna?

De flesta testare ger mycket goda betyg åt Ondios användarvänlighet när den är uppkopplad till en dator. Dessutom nämns möjligheten att utöka minnet genom MMC. De flesta testare är positiva till Archos idé om att kombinera FM-radio med MP3-spelare, men däremot är man oense om huruvida spelaren sköter kombinationen på ett tillfredsställande sätt. Kritik förekommer mot den låga kvaliteten på FM-mottagningen och att Archos Ondio inte stödjer andra format än MP3.

PC Plus

"Too big and heavy"

PC Plus skriver att Archos Ondio säkert skulle tillfredsställa den som aldrig ägt en MP3-spelare. Testaren anser att spelaren är alldeles för stor och tung och ifrågasätter behovet av tre AAA- batterier för att driva den. En positiv sak med storleken är en stor LCD-display. Praktiska aspekter är också att man kan utöka minnet med hjälp av MMC-minneskort, samt att Ondio dyker upp som en egen station på datorns skrivbord när man laddar ner låtar. Spelarens finess ligger i att man kan spela in MP3-filer från FM-bandet med 30 sekunders fördröjning. Testaren är positiv till funktionen men menar att den är föga användbar. Kritik riktas även mot att inga andra än ljudformat än MP3 stöds av Archos Ondio.

Källa: Till PC Plus hemsida
T3, mar 2003
Till Din Sides hemsida
Till Cnets hemsida

T3

"Other devices do it better"

Även T3 berömmer spelarens användarvänlighet när man använder den uppkopplad till en dator. Det faktum att den stöder såväl Mac som PC skiljer den från många av dess rivaler. Vidare får spelaren beröm för den goda ljudkvaliteten från MP3-filer. Dock anser testaren att kvaliteten på FM-mottagningen är väldigt dålig. Kritik riktas också mot det man anser sig vara Ondios brist på användarvänlighet som fristående spelare. Menysystemet är svårnavigerat och onödigt krångligt. Dessutom uttrycks besvikelse över att den inte stöder WMA. En kombinerad FM-radio och MP3- spelare är en bra idé, men andra modeller klarar uppgiften mycket bättre menar T3 slutligen.

Din Side

"Overraskende god lyd"

Din Side gillar konceptet att kombinera FM-mottagning med MP3 och utdelar beröm åt den praktiska 30-sekunders buffertfunktionen som tillåter att man spelar in en låt på radio 30 sekunder efter att den börjat. Dessutom tycker man att Archos Ondio trots sina många funktioner är relativt liten. Testaren påpekar att radiomottagningen är ganska medioker eftersom det saknas extern antenn. Däremot är Din Side positivt överraskade av den goda ljudkvaliteten med MP3. Även denne testare berömmer att spelaren är lätt att använda med en dator. I stort är testaren nöjd och menar att Ondio har användbara funktioner och rimligt pris.

Cnet

"Great sound quality"

Cnet anser att spelaren är liten och lätt nog att färdas med i handen eller i fickan utan bekymmer. Trots att LCD-displayen är stor och tydlig så saknar den bakgrundsbelysning vilket gör den omöjlig att använda i mörker. Vidare beröms möjligheten att utöka minnet med MMC- kort av testaren. Dessutom är man positiva till den goda ljudkvaliteten, möjligheten att lagra låtar från FM-radion i MP3-format och spelarens prisvärdhet. Övrig kritik riktas mot att det saknas stöd för WMA-filer samt att spelaren saknar laddningsbara batterier.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta:

Archos Ondio är en MP3-spelare med inbyggd FM-mottagare. Det går att spela in låtar från radion och lagra dem som MP3-filer, dessutom finns en funktion som gör att man kan spela in med 30 sekunders fördröjning från radion. Som MP3-spelare har Ondio minneskapacitet på 128 MB men det går att utöka minnet med MultiMedia Memory Card. Navigering via LCD-display med upplösning av 112x64. Dessutom finns mikrofon för att spela in ljud från omgivningen. MP3 är det enda formatet som stöds. Ondio drivs med tre AAA-batterier och den beräknade speltiden ligger omkring 12 timmar. Spelaren mäter 81x47x25 mm och väger 60 gram.