Sök
Archos Gmini XS200

Archos Gmini XS200

Stor och liten

2005-03-07

Denna MP3-spelare är perfekt för den som vill ha en renodlad välljudande MP3-spelare. Den är enligt testarna liten, lätt och enkel att använda.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 “Lättskött och låter hyfsat”
Xonio “Überzeugt in vielen Punkten”
What Video 4/5 ”It's an excellent deck”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att spelaren är liten och lätt och har ett imponerande stort minne. De anser dessutom att ljudkvaliteten är riktigt bra. Testarna är dock besvikna på avsaknaden av funktioner och t.ex. FM-radio efterlyses. Till spelarens styrka hör att man inte behöver någon extra programvara för att kunna överföra musikfiler, dessutom är överföringshastigheten riktigt hög.

M3

“Lättskött och låter hyfsat”

gminiXS200_hand

M3 menar att spelaren är väldigt liten i förhållande till hur mycket minne den har, dessutom är den ganska snygg. Anslutningen till dator sker enkelt via USB och ingen extra programvara behövs för att kunna flytta filer. Överföringshastigheten är bra, hela disken fylls på cirka 30 minuter. Gränssnittet är inte det mest estetiskt tilltalande man sett, men otroligt effektivt. Man har inte tillgång till särskilt många inställningsmöjligheter vilket gör spelaren mycket enkel men även ganska tråkig. Batteriet klarar av cirka nio timmars musik vilket testaren menar är för lite.

Källa: M3, februari 2005

Xonio

“Überzeugt in vielen Punkten”

Xonio anser att displayen är ganska stor och förmedlar det man behöver veta i form av exempelvis spellistor och information om den musik som spelas för ögonblicket. Den medföljande mjukvaran ”ArchLibrary” arkiverar musiken och sedan är det bara att välja de låtar man vill lyssna på. Spelaren har ett riktigt bra ljud med ett brett spektrum. Dock bör man investera i ett par nya hörlurar. Spelaren övertygar när det gäller såväl användning som kapacitet. Vad gäller utseendet så kan den knappast tävla med iPod, men å andra sidan finns det ganska många som inte är intresserade av att betala extra för utseendet.

Källa: Till Xonios hemsida

What Video

”It's an excellent deck”

gminiXS200

Zdnet menar att spelaren är liten och bekväm att hålla i handen samtidigt som den är försedd med ett i MP3-sammanhang rejält minne. Dock, menar testaren, får man endast vad man betalar för. För att kompensera för den rejäla hårddisken får man endast genomsnittligt batterilivslängd, en tråkig design och en del brister i funktionen. LCD-displayen är rejäl och visar tydligt all den information man behöver. Testaren hade gärna sett att radio fanns. Överföringshastigheten är tillfredsställande. Ljudmässigt låter spelaren utmärkt – när man investerat i ett par riktiga hörlurar, vill säga.

Källa: Till Zdnets hemsida

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Archos Gmini XS200 är en hårddiskspelare som hanterar MP3, WAV och WMA. Hårddisken uppgår till 20 GB vilket skall motsvara cirka 300 timmar musik. Spelaren har fem förinställda equalizerlägen. LCD-skärm på 2 tum med upplösningen 128x128 pixlar. Batteriet skall räcka i tio timmar. Överföring sker via USB 2.0. Måtten är 76x59x19 mm medan vikten uppgår till 120 gram inklusive batteri.