Sök
Archos Gmini 402 Camcorder

Archos Gmini 402 Camcorder

Finessrik med kamera

2006-03-21

Det går att se bilder, ta bilder, titta på video, spela in video och lyssna på musik, allt i samma mediespelare som från testarnas sida anses vara full av funktioner och finesser.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 ”A miracle of minitaurisation”
M3 6/10 ”Liten och nätt”
Cnet 8/10 “Long list of music and video features”
Pc magazine 4/5 “High quality of the player”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att spelaren har en trevlig design även om spelaren är relativt stor och tung. Det finns många funktioner och finesser att använda sig av och det beröms av testarna, även om flera testare nämner att de saknar inbyggda högtalare. Lcd-skärmen anses vara liten och ha dålig betraktningsvinkel men den har ändå en klar och trevlig bild.

T3

”A miracle of minitaurisation”

T3 imponeras av spelarens funktioner och utseende. Spelaren är kompakt och snygg. Att ha alla finesser i en spelare är smidigt. Bilderna är ungefär jämförbara med en mobiltelefons kamera och skärpan kunde vara bättre i bilderna. Videoupplösningen är inte heller den bästa, men det är kul att kunna spela in rörliga bilder. Det är att visa film som är spelarens starkaste sida ihop med ljudkvaliteten. Batteritiden är klart godkänd. Den enda nackdelen hos spelaren är menysystemet, som känns svårförståeligt och onödigt krångligt. En häftig spelare med allt man kan önska sig.

Källa: T3 (GB), februari 2006

M3

”Liten och nätt”

Archos Gmini 402 Camcorder stängdM3 tycker att designen är ganska omodern och tråkig, men innehållet är desto bättre. Spelaren hanterar ett flertal format för musikuppspelning och filmvisning. Skärmen är liten men med bildkvalitet som ger skarp och klar bild. Upplösningen är låg och betraktningsvinkeln kunde vara bättre. Ljudet genom hörlurarna är starkt och klart men det går inte att göra så många ljudinställningar. Det är en rolig finess att det finns en kamera i den här spelaren men det är lätt att komma åt linsen med fingret. Spelaren är svårhanterlig och det är lätt att trycka fel på knapparna. Bildkvaliteten från kameran är helt okej och det går att göra en del justeringar av exponering och vitbalans. Det är inte sådan kvalitet på bilderna att de ersätter en vanlig kamera. Inspelning av rörliga bilder går lätt och smidigt och kvaliteten blir godkänd. Bra batteritid. Spelaren är totalt sett ganska dyr men man får i gengäld många olika funktioner. Man saknar inbyggda högtalare.

Källa: M3 (SE), nr 1 2006

Cnet

“Long list of music and video features”

Archos Gmini 402 Camcorder framCnet säger att spelaren har en tilltalande design, en klar och skarp skärm och en rad användbara funktioner. Den är hållbar och motstår repor på ett bra sätt. Spelaren är ganska tung men enkel att hålla i. Det är enkelt att föra över filer, bilder och filmer till spelaren. Den är ganska tung och det finns ingen möjlighet att uppgradera hårddisken. Man saknar inbyggda högtalare. Det som testaren tycker är mest imponerande med spelaren är tillgången till kamera liksom möjligheten att spela in rörliga bilder. Även om denna kamera inte kan konkurrera med en dedikerad kamera så är kvaliteten helt okej. Det finns gott om hårddiskutrymme. Man hade gärna sett att lcd-skärmen vore större. Bilden är ändå bra med fina färger och mycket detaljer, men betraktningsvinkeln är mycket begränsad. Kontrollerna på spelaren är lättförståeliga och smidiga att komma åt. Bildkvaliteten när man ser på film på spelaren är fantastiskt bra med fina färger och skarp bild. Ljudkvaliteten är riktigt bra trots avsaknaden av inbyggda högtalare. Batteritiden är bra. En nackdel är att det inte går att göra flera saker simultant hos spelaren, exempelvis går det inte att titta på bilder samtidigt som det spelas musik. Men det finns i gengäld många roliga funktioner att välja bland.

Källa: Till Cnet (US)

Pc magazine

“High quality of the player”

Archos Gmini 402 Camcorder med hörlurarPc magazine menar att detta är en underhållningsmaskin i fickformat, med det senaste i teknikväg. Det finns stort utrymme för video, musik och bilder. Det mesta hos spelaren fungerar bra. Designen är snygg och stilren. Lcd-skärmen är ljus och klar. Kontrollerna är förvirrande då knapparna ser ut och används på olika sätt. Menysystemet kunde vara bättre upplagt. Kul att det går att spela spel men man saknar lite andra finesser såsom en enklare kalender och adressbok. Ljudet i hörlurarna är okej även om det saknas lite tyngd i basen. Det är dock fina detaljer och trevlig dynamik i ljudet. Det är imponerande hur smidigt det går att spela in film och dessutom justera den. Bilder ser bra ut på skärmen med fina och klara färger. Det går att sortera in bilder i album och i grupper. Att titta på film ger en skarp bild med fina färger. Med tv-utgången visas film och foton på ett bra sätt på en större skärm även om det blir en del eftersläpningar. Negativt att batteriet inte är ersättningsbart. Batteritiden är riktigt bra. Priset är högt men det är förståeligt när det är en spelare med så många funktioner. Testaren imponeras framför allt av spelarens flexibilitet och finesser.

Källa: Till PC Magazine (US)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Archos Gmini 402 Camcorder är en mediespelare med kamera som gör att man kan spela in rörliga bilder, ta foton, visa film, spela musik och visa bilder. Det går även att spela spel. De rörliga bilder som tas är i mpeg-4 format och det finns 2x digital zoom. Stillbilderna har en upplösning på 1,2 megapixlar och sparas i formaten jpeg eller bmp. Musikspelaren hanterar format som mp3, wma och wav. 10.000 låtar är spelarens maxkapacitet att lagra. Det går att göra inspelningar i wav från analoga källor. Det går att ladda ner filmer, bilder och musik till spelaren via usb 2.0 och det går att lagra upp till 80 timmar video och 200.000 foton. Filmen eller bilderna visas på lcd-skärmen som är 2,2 tum stor och har en upplösning på 220x176 bildpunkter. Tv-utgång finns. Spelaren har 20 gb hårddisk. Batteriet håller upp till 10 timmar för musik, fyra timmar för filmuppspelning och två timmar för filminspelning. Spelaren väger 160 gram och har måtten 106x60x17 mm.