Sök
Archos AV700

Archos AV700

Film, musik och bilder på resan

2005-11-07

Med möjlighet att se på film, TV, lyssna på musik och titta på bilder så anses denna mediaspelare vara bra att ha med på resan även om den också upplevs som något stor.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 3/5 ”Big screen”
What Video & Widescreen TV 5/5 ”An absolute must-have”
M3 7/10 ”Tummen upp”
Cnet 6/10 “For media file maniacs”

Vad tycker testarna?

Spelaren har mycket att erbjuda i form av funktioner, en stor skärm och bra anslutningar. Det anses vara enkelt att föra över film, musik och bilder. Den är ganska stor och även om skärmen imponerar på vissa sätt så kunde upplösningen vara bättre. Batteritiden anses vara okej. Testarna verkar överens om att spelaren passar dem som reser mycket.

T3

”Big screen”

T3 säger att spelaren har en mycket stor och härlig skärm liksom att sådana här spelare är bra för att kunna kolla på video, digitalbilder och lyssna på musik. USB-anslutningarna gör det lätt att föra över bilder från en kamera. Trevligt att det finns lite inbyggda spel som tidsfördriv. Även om skärmen är imponerande stor så är inte kvaliteten den allra bästa. Upplösningen är relativt låg och betraktningsvinkeln kunde vara bättre. T3 tycker att det finns vissa svårigheter att spela divx-filer. Batteritiden får klart godkänt betyg. Men överlag tycker inte testaren att spelaren riktigt imponerar med sina färdigheter. Dessutom är spelaren ganska stor vilket gör den klumpigare att ta med sig. Trots allt en bra produkt för dem som vill kunna titta på film vartsomhelst. Den spelare som T3 testar har 40 GB hårddisk.

Källa: T3, aug. 2005

What Video & Widescreen TV

”An absolute must-have”

What Video & Widescreen TV testar en version med 40 GB hårddisk. Spelaren imponerar starkt framförallt med tanke på alla funktioner som finns att tillgå. Skärmen anses vara stor och bra att titta på. Alla format som man kan tänkas behöva går att använda. USB-portarna gör det enkelt att föra över bilder till spelaren och de andra anslutningarna som finns är också användbara. Imponerande att det går att koppla spelaren till TV:n så att allt kan ses på den stora skärmen istället. Detta är något man tror kommer uppskattas av dem som reser mycket. Det är mycket bra att det även följer med en fjärrkontroll om man sitter en bit ifrån och exempelvis tittar på TV via spelaren. Menysystemet är lätt att förstå. Betraktningsvinkeln hos skärmen är ganska begränsad och det går dessvärre inte att justera färger och kontrast. Högtalarna fungerar riktigt bra. Det som spelas in via spelaren, exempelvis från TV:n ser riktigt bra ut och låter även bra, mycket bättre än hos konkurrenterna. En spelare att räkna med på marknaden.

Källa: What Video & Widescreen TV, sept. 2005

M3

”Tummen upp”

M3 tycker att spelaren har något extra, nämligen den stora skärmen, som man inte innan sett på någon mediaspelare. Dock leder skärmen också till att spelaren är större än konkurrenterna och känns mindre bärbar. Dessutom hade man gärna sett en högre upplösning hos skärmen. I övrigt håller skärmen hög kvalitet. Det går både snabbt och enkelt att föra över via USB från dator eller kamera liksom att spela in från DVD och TV. Dockningsstationen är praktisk och enkel att använda. Om man har mycket musik i spelaren så läggs dessa i olika index och blir lätta att finna. Spelaren är överlag busenkel att använda. Batteritiden är helt okej. Kompetensen hos denna spelare är mycket hög. Värt ett köp.

Källa: M3, nr 8 2005

Cnet

“For media file maniacs”

Cnet menar att denna mediaspelare är något stor, men innehåller också väldigt mycket. Det är bra att det finns möjlighet till en mycket stor hårddisk för den som behöver det. En av de funktioner som främst lockar testaren är möjligheten att spela in direkt från TV och DVD. Skärmen har inte så hög upplösning men fungerar bra även ute i solljus vilket är ett stort plus. Dockningsstationen är liten och praktisk. Spelaren kan spara ner mängder med digitalbilder, direkt ifrån kamera eller från dator. De inbyggda högtalarna fungerar riktigt bra. Att det uppladdningsbara batteriet går att ta bort uppskattas. Menyerna kan kännas något krångliga ibland, men så finns det också fler funktioner hos denna spelare än vad det finns hos många andra. Spelaren är relativt dyr men är värd det om man reser mycket. Batteritiden kunde dock imponera mer och man rekommenderar köp av ett extra batteri.

Källa: www.cnet.com

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta:

Archos AV700 är en mediaspelare som har en 7 tum stor bildskärm med 262.000 färger och 480x234 bildpunkter. Man kan välja om spelaren ska ha 40 eller 100 MB hårddisk. Spelaren kan hantera format som MP3, WMA, WAV, MPEG4 liksom JPG och BMP. Det finns två stycken USB-anslutningar liksom möjlighet till att koppla in hörlurar. TV-utgång finns. Dockningsstation medföljer i köpet som har AV in- och utgång, liksom S-videoingång. Det går att spela in från TV och DVD direkt till spelaren. Spelaren väger 590 gram och har måtten 107x209x19 mm. Batteriet uppges hålla upp till 30 timmar för musik och 4 timmar för video.

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: