Sök
Archos 705 Wifi

Archos 705 Wifi

I största laget

2008-10-10

En portabel mediaspelare i största laget med gott om utrymme som lämpar sig mycket väl för film. Den är lättanvänd och har också stöd för trådlösa nätverk men testarna ogillar att plugins måste köpas till för full funktionalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Monstertrucken bland mediaspelare"
Pc för alla 5/10 "För klumpig"
Hemmabio - "Kompetent"
Video 66/100 "Extra-Kosten für wichtige Funktionen"
Cnet Asia 8/10 "Excellent"

Vad tycker testarna?

Att Archos 705 Wifi har tilltagna dimensioner för en bärbar spelare är enligt testarna ömsom positivt, ömsom negativt. Den stora skärmen gör sig bra för filmvisning och underlättar den tryckkänsliga betjäningen. Samtidigt blir spelaren något otymplig och ibland kan det kanske räcka med en mindre skärm, skriver testarna. Prestandamässigt lämpar sig enheten främst för film, där menar majoriteten på att återgivningen är bra men att batteritiden begränsar nöjet. Som musikspelare funkar den men varken hörlurarna eller den inbyggda högtalaren är imponerande. Utsignalen är däremot bra och med egna lurar blir ljudupplevelsen avsevärt förbättrad. Den testare som tittar på Archos 705 Wifi som bildvisare skriver att den skyddsfilm som täcker skärmen tar bort skärpan hos stillbilder vilket medför att detaljer går förlorade.

M3

"Monstertrucken bland mediaspelare"

Detta är inget som lätt slinker ner i varken väskan eller fickan men den tilltagna skärmen och det stora lagringsutrymmet gör, enligt M3, att detta är en mediaspelare som lätt blir en bra vän under resan. Menysystemet och funktioner är bra, men att inmatning endast går att göra med styluspennan är inget som testaren direkt gillar. Speciellt inte när det gäller att spola i filmer eller reglera volymen, där hade det varit bättre med dedikerade knappar på ramen. Att det också krävs tillköp av plugins för vissa filformat är yttrligare något som testaren ogillar. Batteritiden är okej.

Källa: M3 (SE) nr 2 2008

Pc för alla

"För klumpig"

Att kalla Archos 705 Wifi för portabel är enligt Pc för alla att ta i. Det är en stor produkt som lämpar sig bäst för långa resor. Storleken gör att enheten lämpar sig mycket bra för filmvisning och det går att upptäcka detaljer och mindre objekt utan problem. Som bildvisare bjuder den inte på någon övertygande visuell upplevelse då den grumliga skyddsfilmen som sitter på tryckskärmen tar bort den vassaste skärpan. Storleken upplevs som ett tveeggat svärd, den är bra för filmvisningen men gör enheten otymplig och i flygstolen eller liknande duger det minst lika bra med en 4,3 tums skärm, skriver testaren. Att det kostar extra för att få kompletta funktioner är något som testaren skarpt ogillar. Insticksprogrammen är dyra och med alla tillval kommer priset upp i klass med en bärbar dator, skriver Pc för alla. I samma andetag skriver också testaren att det känns meningslöst med stöd för trådlösa nätverk när webbläsaren kostar 300 kronor extra.

Källa: Pc för alla (SE) nr 5 2008

Hemmabio

"Kompetent"

Hemmabio skriver att det är enkelt att vänja sig vid det tryckkänsliga gränssnittet hos Archos 705 Wifi. Det går smidigt att överföra filer via usb och det ser bra ut. Tacksamt är att det finns olika visningslägen för att få till rätt ratio. Mindre tacksamt är dock att inte alla filmtyper stöds och det kostar extra för att återgivningen av dessa ska fungera. Som musikspelare fungerar enheten utmärkt även om de medföljande hörlurarna inte är utav toppkvalitet. Det går enligt testaren enkelt att koppla upp sig mot trådlösa nätverk men att spela upp filer från andra dator upplevdes som bökigt. Att surfa går utmärkt tack vare den stora skärmen och fjärrkontrollen med mini-tangentbord men att webbläsaren inte kommer med direkt ur kartongen utan kostar extra är dåligt.

Källa: Hemmabio (SE) nr 6 2008

Video

"Extra-Kosten für wichtige Funktionen"

Tyska Video menar att den stora skärmen hos Archos 705 Wifi gör enheten till en utmärkt produkt för filmtittande. Mjukvaran som sitter i är snygg och mycket enkel att förstå. Skärmens dimensioner gör också att det blir enkelt att undvika feltryckningar. Bilden blir bra men enheten har det kämpigt med djupsvärta och färgsättningen är inte den optimala. Skärpan är det däremot inga problem med och hörlurarna pumpar ut ett helt godkänt ljud. Produkten verkar vid första anblick vara rikligt utrustad på funktionssidan men att få tillgång till alla extrafunktioner går på runt en tusenlapp med alla plugins som måste köpas. Vilket är i allra saftigaste laget tycker testaren. Dessutom är batteritiden lite väl kort för en filmenhet.

Källa: Video (DE) nr 9 2008

Cnet Asia

"Excellent"

Cnet Asia tycker inte att det är så farligt dyrt att köpa till stöd för ytterligare format och menar att Archos 705 Wifi är en utmärkt videospelare. Testaren gillar att det går enkelt att hoppa, lägga in bokmärken och ändra storlek i filmer samt att återgivningen blir av bra kvalitet. Som musikspelare fungerar den mycket bra. Ljudkvaliteten är i klass med de bättre på marknaden och funktionerna likaså. Cnet Asia skriver vidare att det är väl värt pengarna att köpa till webbläsaren då den har ett ordentligt qwerty-tangentbord på displayen samt inbyggd flashspelare. Batteritiden är den största besvikelsen, 5 timmar vid videouppspelning är alldels för lite menar testaren.

Källa: http://asia.cnet.com

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Archos 705 WiFi är en portabel mediaspelare som återger film, bilder och musik. Har 7 tums tryckkänslig skärm med upplösningen 800x480 pixlar och batteri som anges hålla för 25 timmar musik och 5,5 timmar filmvisning. Format som stöds omfattar dvix, xvid, mpeg-4, wmv, jpeg, bmp, png mp3, wma och wav. Via tillköp av plugin så återges också h.264, mpeg-2 och aac. Spelaren har stöd för trådlösa nätverk och webbläsare med flash finns att köpa till. Fjärrkontroll med mini qwerty-tangentbord och hörlurar medföljer. Ansluts till dator via usb. Väger 630 gram och har måtten 182x128x20 mm. Spelaren finns med 80 och 160 gigabyte lagringsutrymme, och det angivna priset avser 80gb-versionen.

Tillverkare: Archos