Sök
Archos 604

Archos 604

Bra för den resande

2007-01-24

En mediaspelare med en superb skärm och 30 gigabyte hårddisk. Testarna menar att kvaliteten på video är utmärkt och att enheten är perfekt för film- och bildvisning på resan.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Fantastik skärm"
Pc för alla 7/10 "Gedigen fickbio"
Hemmabio - "Smarta finesser"
Cnet 8,3/10 "A great photo viewer"
Pc magazine 4/5 "Comfortable viewing"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att Archos 604 har utmärkt videokvalitet och bra batteritid. Flera testare berömmer också skärmen som man säger har en skarp bild med fina färger. Många gillar också att spelaren känns solid och gedigen. Ytterligare beröm får spelaren för att den verkar klara de flesta formaten. Även knapparna får bra omdömen trots att vissa säger att det kan ta ett tag att vänja sig vid hur de används. Navigationen får beröm och det går lätt att föra över filer från datorn. Ljudkvaliteten vid musikuppspelning får lite blandade omdömen. Flera tester säger att kvaliteten är godkänd men att spelaren inte riktigt kan mäta sig med de bästa mp3-spelarna. Hörlurar är att föredra framför högtalarna på enheten. Ett par testare anser att också att det är lite snålt med tillbehör i paketet.

M3

"Fantastik skärm"

M3 säger att Archos 604 är en gedigen maskin med en väldigt bra skärm. Även knappar och funktioner ses som rejäla. Efter att ha tittat på ett bildspel känner sig testaren riktigt nöjd då bilderna har bra skärpa och färger av högsta kvalitet. Dessutom går det smärtfritt att spela musik samtidigt. Resultatet är lika bra vid filmtittning och M3 säger att de aldrig sett en mediaspelare med bättre skärm. Det är också positivt att spelaren klarar nästan alla olika sorters filer. M3 saknar dock att spelaren inte hanterar externa undertexter. Ljudkvaliteten får godkänt men den kan inte riktigt mäta sig med de bästa mp3-spelarna. Det går även att spela in på Archos 604 och inspelningskvaliteten är god. M3 fick ut 14 timmars musik och 4 timmars film vilket anses vara en klart godkänd batteritid.

Källa: M3 (SE) nr 10 2006

Pc för alla

"Gedigen fickbio"

Pc för alla tycker att spelaren känns lite tung och att det inte är något som man tar med på löparrundan. Man gillar också den skarpa och ljusa lcd-skärmen samt enhetens tydliga knappar. Man anser att gränssnittet är enkelt och funktionellt. Via menyn går det att sköta video, musik, bilder, filhantering, ljudinspelning och olika fininställningar. Navigationen är enkel. Det är bara att dra och släppa filerna i rätt mapp när enheten är ansluten till datorn. Videovisningen håller hög kvalitet och kan jämställas med riktig dvd-kvalitet. Spelaren klarar de flesta formaten men inte skyddade aac-filer. Pc för alla säger att spelaren måste laddas via usb-anslutningen och tipsar därför om att köpa till ett extra batteri. Ljudet tycker man är ganska mesigt i de små högtalarna så hörlurar rekommenderas.

Källa: Pc för alla (SE) nr 11 2006

Hemmabio

"Smarta finesser"

Hemmabio säger att Archos är en gedigen spelare. Känslan i knapparna och finishen ligger på topp. Det är lätt att föra över rippade filmer, bilder och musik från datorn till spelaren. Man tycker emellertid att det är lite förvirrande att det går att spela upp mpeg-4 men inte aac. Gränssnittet kräver lite träning innan man kommer på hur det fungerar eftersom varje knapp egentligen är två knappar. Ljudet är bra förutsatt att man kopplar in ett par bra hörlurar. Bildkvaliteten på skärmen är superb med skarpa bilder, god svärta, fina färger och en bra ljusstyrka. Man tycker emellertid att den inbyggda högtalaren är sådär. Som mp3-spelare får Archos 604 betyget godkänt. Hemmabio tycker att Archos 604 är en fullträff för folk som är på resande fot.

Källa: Hemmabio (SE) nr 11 2006

Cnet

"A great photo viewer"

Cnet säger att det borstade metallhöljet är extremt reptåligt. Den suveräna skärmen tål också en hel del även om den är känslig för fingeravtryck. Man anser att 604:an har bättre markerade knappar än vad föregångaren av 500 hade. Trots dess lätta kontrollpanel kan dock spelaren vara svår att hantera i mörker eftersom knapparna inte är upplysta. Det allra bästa med Archos 604 är videouppspelningen. Skärmen är superb och responsen för videokontrollen är utmärkt. Titta på foton i Archos 604 är också toppen. Laddningstiden för både foton och video anses kort. Cnet anser också att batteritiden är bra och ett stort plus är att det går att byta batteri. Ljudet är man mindre nöjd med och så tycker man att man får med lite för dåligt med saker när man köper spelaren. En usb-kabel, hörlurar, en dockstation och en dålig ursäkt till väska är enligt Cnet inget vidare. Det är framförallt tråkigt att man inte får med en adapter att ladda sitt batteri med.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Pc magazine

"Comfortable viewing"

Pc magazine säger att Archos 604 är en uppdatering av dess tidigare av 500 som vann Pc magazine's "Editors' choice award" när den kom ut. 604 har en något större skärm och en annan knappdesign. Men spelaren har fortfarande kvar det som fick testaren att gilla föregångaren. Knapparna är en förbättring även om det kan ta ett tag att vänja sig vid dom. Den största skillnaden enligt Pc magazine är att man inte får lika mycket med när man köper 604:an. Skärmen är bra upplyst och att den erbjuder överlag riktigt bra tittaregenskaper. I testet har man tittat på ett par avi- och wmv-filer. Det gick smärtfritt att spela upp dessa och bilden var bra. Pc magazine skriver också att ljudet var utmärkt. Om man redan har en dvr (ett tillbehör för analog videoinspelning som kostar extra) i sitt hem anser Pc magazine att priset på maskinen är riktigt bra. Archos 604 är en perfekt kompanjon för den som befinner sig på resande fot.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Archos 604 är en mediaspelare med 30 GB hårddisk. Den har 4,3 tums tft-skärm med upplösningen 480x272 pixlar 16 miljoner färger. Spelaren klarar videoformaten mpeg-4, vob, mpeg-2 och h264. Ljudformat den klarar är mp3, wma, wav, aac och ac3. Bildformaten som stöds är jpeg, bmp och png. Spelaren har också stöd för röst- och videoinspelning. Inbyggda högtalare, mikrofon och anslutningar för hörlurar samt line-out och av-out finns. Batteriet är laddningsbart och utbytbart. Batteritiden uppgår till 16 timmars musik och 5 timmar video enligt tillverkaren. Till dator kopplar man via usb 2.0. och enheten kan laddas via usb-porten. Usb-kabel, hörlurar och skyddsväska medföljer som standard. Storleken är 130x78x16 mm och vikten är 255 gram. Det finns även en modell med samma specifikationer fast med stöd för trådlöst nätverk och pekskärm. Denna modell kostar runt en tusenlapp mer och går under namnet Archos 604 WiFi.

Tillverkare: Archos