Sök
Archos 504

Archos 504

Lyxig minibiograf

2007-06-13

En 160 gigabyte hårddisk kan lagra många filmer, otaliga bilder och massor av musik. Denna bärbara mediaspelare får också beröm för sin fina bildkvalitet och sitt trevliga ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
Bigscreen 23/25 "Suverän mikrobiograf!!!"
Amobil 4/6 "Virkelig oser av kvalitet"
Cnet 8,3/10 "An awesome a/v performer"
Pc för alla 8/10 "Gedigen mediaspelare"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelaren har många fördelar. Spelaren anses vara enkel att använda och har en mycket fin skärm som håller hög kvalitet. Spelaren fungerar utmärkt som både filmvisare, mp3-spelare och fotovisare. Att den även fungerar som extern hårddisk får beröm av flera testare. Dvr-stationen som finns som tillval är enligt flera testare mycket bra då den gör att man kan föra över film direkt från en tv. Menysystemet är enkelt att använda. De nackdelar som tas upp är att spelaren känns stor och tung samt att priset är högt.

Bigscreen

"Suverän mikrobiograf!!!"

Bigscreen imponeras av mediaspelaren tack vare den fina bildkvaliteten och det rimliga priset. Den inbyggda hårddisken på 160 GB rymmer också mycket, och testaren uppskattar det till 450 filmer eller 80000 låtar. Hörlurarna som medföljer är av godkänd kvalitet men ljudet som kommer ut från spelaren när inte hörlurarna är anslutna är något bristfälligt. Det känns svagt och lite skrapigt. Spelaren är lättförståelig och knapparna sitter bra placerade. Menysystemet är enkelt och smidigt. Inspelningsfunktionen kan kännas något krånglig då man måste spela hela filmen för att få över den från en dvd-spelare. Något annat som testaren hade önskat är möjligheten att redigera filmen, och exempelvis kunna klippa om man missat att stänga av direkt när filmen var slut. Bilden har annars en väldigt fin skärpa med bra ljus och tydlig text. Svärta kommer bra fram och färgerna känns naturliga. Bilden känns dynamisk med bra djup i bilden. Vissa eftersläpningar kan uppstå men de är få. Fjärrkontrollen känns enligt testaren onödig. Totalt sett ett köp som testaren varmt rekommenderar för resan. Bigscreen menar också att dvr-stationen i princip är en nödvändighet att införskaffa samtidigt.

Källa: www.bigscreen.se (SE)

Amobil

"Virkelig oser av kvalitet"

Amobil säger att Archos 504 har ett mycket stort lagringsutrymme och många funktioner, men att den också är ganska stor och inte är något man stoppar i fickan. Knappar känns logiskt placerade men man saknar bakgrundsbelysning. Den stora skärmen har hög upplösning samt är klar och tydlig. För den som framför allt tänkt använda spelaren som mp3-spelare så rekommenderar Amobil en mindre spelare, men om man även vill använda de andra finesserna som att visa film och bilder så är denna spelare fantastisk. Bilden vid filmvisning och bildvisning är mycket skarp och ljus, men färgerna kan kännas lite mörka vilket gör att en del detaljer försvinner. Ljudkvaliteten är mycket bra och fungerar utan problem till filmvisning men också för att spela musik. Testaren menar att ljudet är bättre än i de flesta av mobiltelefonerna med musikspelare idag. Batteritiden är bra, men inte riktigt så lång som Archos uppgett. Spelaren fungerar även utmärkt att använda som extern hårddisk. Amobil testar en version av spelaren utan dvr-station. Kvaliteten är på topp hos denna spelare men priset är något högt.

Källa: www.amobil.no (NO)

Cnet

"An awesome a/v performer"

Enligt Cnet har spelaren gott om lagringsutrymme kombinerat med en fantastiskt högkvalitativ skärm och många bra extra tillbehör. Att det går att spela in film och ljud direkt med hjälp av dvr-stationen beröms också, även om testaren ser det som en nackdel att stationen inte ingår i köpet. Designen är snygg om än lite klumpig. Ytterhöljet känns slitstarkt och knapparna sitter bra till och är väl utmärkta. Menysystemet är lättförståeligt. Något som Cnet berömmer är att det går att spela musik och titta på foton samtidigt. Priset är dock relativt högt. Det är när det gäller videovisning som spelaren verkligen står ut. Både bild och ljud imponerar. Att titta på foton är enkelt och smidigt. Ljudkvaliteten när man lyssnar på musik är klart godkänd med bra bas. Batteritiden är dessutom klart godkänd. En utmärkt spelare som har många fördelar, trots att den kan kännas lite stor att bära med sig.

Källa: www.cnet.com (US)

Pc för alla

"Gedigen mediaspelare"

Pc för alla tycker att Archos 504 fyller sitt syfte med marginal. Spelaren känns hållbar och håller hög kvalitet på såväl filmvisning, ljud och visning av bilder. Dock är priset högt och spelaren något klumpig. Hårddisken är mycket stor men testaren ifrågasätter om utrymmet alltid behövs. Dvr-stationen är användbar och gör det enkelt att spela in film direkt från tv:n. Spelaren är överlag mycket enkel att använda och att spela in går smidigt. Bildkvaliteten är också utomordentlig. Stationen känns något mer plastig och inte lika hållbar som själva spelaren. Inte heller fjärrkontrollen känns hållbar. Anslutningsmöjligheterna är många.

Källa: pcforalla.idg.se (SE)

Cirkapris: 4800 kronor

Produktfakta: Archos 504 är en portabel mediaspelare med en hårddisk på 160 gigabyte. Spelaren har en 4,3 tum stor skärm med en upplösning på 480x272 bildpunkter. Det finns usb 2.0 samt hörlursgång och a/v utgång på själva spelaren. Man kan också köpa till en dvr-stationen som har anslutningar som kompositvideo, komponentvideo och s-video. Med dvr-stationen går det dessutom att spela in direkt från till exempel en tv eller en dvd-spelare. Videoformat som stöds är mpeg-4 samt mpeg-2 och h.264. Ljudformat som stöds är wav, mp3, wma och protected wma. Att se på foton går också bra om de har formaten jpeg, bmp eller png. Det går också att läsa pdf-dokument och spela in ljud med den interna mikrofonen. En dockningsadapter finns som tillval för att föra över bilder direkt från digitalkameran. Spelaren drivs med uppladdningsbart batteri och har en batteritid på 17 timmar för ljud och 5½ timmar för filmvisning. Spelaren är 130x78x23 mm och väger 315 gram. Dvr-stationen har måtten 160x110x50 mm och väger 235 gram. Spelaren finns också tillgänglig lite billigare i versioner som har 40 respektive 80 gigabyte hdd.

Tillverkare: Archos