Sök
Archos 404 Camcorder

Archos 404 Camcorder

Bra mediaspelare. Taskig kamera.

2007-05-16

Trots namnet så är kameraegenskaperna inte mycket att hurra för. Som bärbar mediaspelare är detta dock en fullträff bortsett från en något krånglig menyföring.
Testkälla Betyg Kommentar
Videoaktiv Digital - "Vielseitigen Alleskönner"
T3 2/5 "Leaves a lot to be desired"
Digital Video 72/100 "Not reliable as a camcorder"
Cnet Asia 7,7/10 "A pretty sweet deal"
Laptop Magazine 4,5/5 "An all-in-one convergence device"

Vad tycker testarna?

Det är ingen tvekan om att testarna gillar Archos 404 Camcorders färdigheter som bärbar mediaspelare. Videoåtergivningar blir väldigt bra tack vare den fina skärmen som sitter i och detsamma uppges gälla för stillbildsvisning. Musikåtergivning från den inbyggda högtalaren blir lite matt, men via hörlursutgången är det riktigt bra. Att modellen har inbyggd kamera är enligt testarna däremot inte mycket att bry sig om eftersom kvaliteten hos bilder och videoklipp endast är i klass med det som produceras av en mobilkamera.

Videoaktiv Digital

"Vielseitigen Alleskönner"

Videoaktiv Digital beskriver designen som riktigt snygg men lite besvärlig att använda på grund av knappar med dubbla funktioner. Enheten får annars beröm för sin lagringskapacitet och sin breda funktionalitet, främst gäller detta förmågan att kunna återge en stor skara av video- och ljudformat. Den skarpa och kontrastrika skärmen är enligt testaren utmärkt att se film på, trots att den är relativt liten. Den inbyggda kameran uppges göra sitt jobb utomhus när ljusförhållandena är bra. Inomhusbilder lider däremot av stora problem med brus.

Källa: Videoaktiv Digital (DE) februari 2007

T3

"Leaves a lot to be desired"

Brittiska T3 tycker att produktens förmåga att fungera som videokamera bör tonas ner och skriver att trots att namnet innehåller ordet camcorder så är det mycket som saknas. Optisk zoom och blixt för stillbilder är det som är mest påtagligt. Bildkvaliteten hos stillbilder är helt okej men videoklippen är alldeles för brusiga för att kunna användas till något nyttigt. Som bärbar mediaspelare uppges Archos 404 fungera helt okej med musik, men att skärmen inte är i bredbildsutförande gör att videoåtergivningen blir lidande då användaren måste zooma in eller kapa sidorna för att fylla skärmen. Dålig som kamera, ännu sämre som videokamera och inte heller en vidare bra videospelare, avslutar T3.

Källa: T3 (GB) april 2007

Digital Video

"Not reliable as a camcorder"

Enligt Digital Video så har Archos inte lyckats förbättra sina menyer vidare mycket med 404, jämfört med tidigare produkter. De är avsevärt snyggare men kontrollen är väldigt klumpig på grund av den dåliga utformningen hos knapparna. Som bärbar mediaspelare anses den göra ett utmärkt jobb med både ljud och videoåtergivning av hög klass. Men det är ingen mening med att bli exalterad över kameradelen då den är långt ifrån pålitlig, eftersom kvaliteten hos bilderna inte är vidare bra från början och alltför beroende av omgivningens belysning.

Källa: Digital Video (GB) nr 228

Cnet Asia

"A pretty sweet deal"

Den asiatiska filialen av Cnet anser att Archos 404 Camcorder är en väldigt kapabel bärbar mediaspelare. Video som återges beskrivs bli väldigt bra tack vare den fina skärmen som också är tillräckligt stor för att tittaren ska orka med att se på en hel film. Den goda kvaliteten hos skärmen gör också att produkten är riktigt bra som bildvisare. Som musikmaskin så är enheten också väldigt behaglig då återgivningen har en varm karaktär. Basen är påtaglig men inte överdriven. Den enda nackdelen spelaren har uppges vara den korta batteridriftstiden. Den inbyggda kameran upplevs mest vara ett försäljningsknep. Varken stillbilder eller videoklipp som fotas håller en vidare bra kvalitet och är långt ifrån att ersätta en riktig kamera.

Källa: http://asia.cnet.com 

Laptop Magazine

"An all-in-one convergence device"

Det blir mycket beröm från Laptop Magazine som anser att Archos 404 är en utmärkt mediaspelare. Produkten hanterar väldigt många format utan problem samtidigt som den bjuder på en väldigt bra återgivning, skriver testaren. Att den dessutom kan fungera som en vanlig video och spela in material är fiffigt. Men att det behövs ett tillbehör för att kunna göra just detta är inte lika kul eftersom det innebär en extra kostnad. Det som gör att en produkt står ut från mängden anses vara den inbyggda kameran. Med sina 1,3 megapixlar är det inte mycket att hurra för dock, då kvaliteten på stillbilder och videosnuttar enbart blir i klass med den hos kameramobiler.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Archos 404 Camcorder är en bärbar mediaspelare med en 30 gb hårddisk och en skärm på 3,5 tum med upplösningen 320x240, 16 miljoner färger. Den återger videoformat som mpeg4 och wmv. Med mjukvaruplugins så finns det även möjligheten att spela upp mpeg2 och h.264. På ljudsidan hanteras mp3, wma och wav. Här finns det också plugins för aac och ac3. Bildvisaren återger jpeg, bmp och png. Även pdf-filer kan visas. Produkten har en intern kamera med 1,3 megapixlar som kan filma med upplösningen 640x480, 30 bilder per sekund. Anslutningar omfattar 3,5 mm jack för hörlurar och usb. Via extra tillbehör så går det att spela in video från externa källor samt spela upp video på en tv. Batteriet uppges räcka till för 8 timmars musikåtergivning eller 2,5 timmars videouppspelning. Enheten väger 190 gram och har måtten 100x78x15 mm.

Tillverkare: Archos