Sök
Apple iPod Shuffle 2009

Apple iPod Shuffle 2009

Liten, men stor

2009-08-28

iPod Shuffle har blivit ännu mindre sedan förra versionen. Trots det rymmer den dubbelt så mycket som sin föregångare. Nya VoiceOver-funktionen är spännande.
Testkälla Betyg Kommentar
Mac World 3/5 "Less is more"
Laptop Magazine 3.5/5 "Good sound quality and a sleek design"
CNET 3/5 "The next best thing to an invisible MP3 player"
Pocket-lint 7/10 "Talking tie clip"
PC för alla 8/10 "Titta, spelaren snackar!"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare fokuserar på Apples nya funktion VoiceOver där en röst meddelar lyssnaren den information som finns om den låt som spelas. Testarna är överens om att funktionen är positiv, men ett par testare menar att den kan förbättras. Vidare hyllas iPod Shuffle för sin minimala storlek samtidigt som den har ett stort minne på 4 GB. En av testarna anser att iPoden borde finnas i fler färger, medan resterande testare inte nämner färgsättningen. Samtliga testare säger att denna mp3-spelare är ett bra köp, men alla har hittat brister i någon form vilket förklarar de medelmåttiga betygen.

Mac World

"Less is more"

Testaren på Svenska MacWorld menar att Apples devis om att mindre är mer visar sig tydligt på senaste iPod Shuffle. Att spelaren är så liten som den är gör att den inte har varken någon display eller några knappar. Detta anser MacWorld vara både positivt och negativt. Ersättningen till displayen löser Apple med en funktion som de kallar VoiceOver och är en digital röst som berättar informationen om artist/låt. MacWorld ser denna lösning som en kul, bra nyhet. Det som gör att testaren drar ner betyget är att användaren bli så beroende av hörlurarna som ingår eftersom fjärrkontrollen sitter där. MacWorld säger dock att nya iPod Shuffle är ett okej köp, om än något knepig att hantera samt lite för dyr.

Källa: macworld.idg.se (SE)

Laptop Magazine

"Good sound quality and a sleek design"

Testaren imponeras av Ipod Shuffles minimala storlek och menar att spelaren blir väldigt diskret och är enkel att sätta fast på kläderna genom den klämma som finns. Självklart innebär storleken att spelaren inte kan ha den mängd egenskaper som en större modell har. Exempelvis finns ingen display på spelaren. Inte heller några knappar utöver en on/off-knapp. Allt sköts via den fjärrkontroll som sitter på hörlurarna. Det är något som testaren anser vara ett irritationsmoment. Man är däremot positiv till den nya funktionen, VoiceOver, som är en ersättning för en display och är en röst som säger vilken låt och artist som spelas. Rösten finns tillgänglig på hela 14 språk. Plus delas också ut för spelarens goda ljudkvalitet men för många irriterande aspekter drar ner betyget.

Källa: www.laptopmag.com

CNET

"The next best thing to an invisible MP3 player"

Den senaste versionen av Apples Ipod Shuffle anser CNET vara liten och smidig, men har samtidigt en hel del brister. Mp3-spelaren är den minsta man kan hitta på marknaden idag och trots att den är så liten är den ändå rymlig med sina 4 GB. Testaren menar att fördelarna är många, men det faktum att det inte finns en enda knapp på spelaren gör att fjärrkontrollen som sitter på hörlurarna blir ovärderlig. Att Voiceover-rösten meddelar lyssnaren detaljer om musiken som spelas uppskattas, men testaren anser att den kan förbättras. Sammanfattningsvis menar Cnet att iPod Shuffle är ett bra köp för den som är ute efter en så gott som osynlig spelare, men den som kräver mer kanske ska titta på en annan modell.

Källa: reviews.cnet.com

Pocket-lint

"Talking tie clip"

Pocket-lint säger att den här slimmade, lilla mp3-spelaren imponerar på många sätt. Man menar att med uppgraderingen från den förra versionen av iPod Shuffle har Apple lyckats mycket bra. Den är hälften så stor samtidigt som den rymmer dubbelt så mycket. Vidare så pratar man om Apples nya VoiceOver-funktion och menar att det är en trevlig förbättring, samtidigt som man har förståelse för att den kan bli irriterande i längden. Som tur är kan man avaktivera VoiceOver i iTunes. Testaren är positiv över iPod Shuffles batteritid och även för den fina ljudkvaliteten. Man anser att det är ett bra köp för de allra flesta, men är lite besviken över den brist på valbara färger som finns hos iPod Nano. iPod Shuffle finns bara i två färger, svart och silver.

Källa: www.pocket-lint.com

PC för alla

"Titta, spelaren snackar!"

Nya iPod Shuffle är perfekt för den som vill ha en bra mp3-spelare på sig vid träningspasset, menar PC för alla. Spelaren är en liten, smidig sak som ändå rymmer 4 GB eller ca 1000 låtar. Eftersom den inte har någon display ges artistinformationen via en röstfunktion som meddelar lyssnaren vilken artist, låt eller album som spelas. Funktionen styrs genom de knappar som sitter på hörlurssladden och det är även från dem som all övrig styrning sker. Detta medför att de tillhörande hörlurarna blir extra värdefulla för användaren. Testaren menar att den aspekten gör att produkten inte når upp till fullt betyg. Annars anser man att iPod Shuffle är ett toppköp!

Källa: pcforalla.idg.se (SE)

Cirkapris: 900 kronor

Produktfakta:

Minneskapacitet: 4 GB.
Storlek: 4,5 x 1,7 x 0,8 cm (inklusive klämman).
Vikt: 10,7 gram.
Anslutning: usb
Batteritid: 10 timmars uppspelning.
Systemkrav: Itunes 8.1, Mac OS X 10.4.11 eller Windows XP

Tillverkare: Apple