Sök
Apple iPod Mini

Apple iPod Mini

Liten mp3-spelare från Apple

2004-06-04

Mindre version av numera klassiska iPod. Testarna delar ut riktigt goda omdömen där framförallt designen och funktionerna uppskattas. Radiomottagare saknas med tanke på priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 9/10 ”Genialiskt användargränssnitt”
M3 8/10 ”Ruskigt snygg”
T3 5/5 ”It doesn’t get better than this”
Cnet “Impressive sound quality”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att detta är en mycket bra mp3-spelare. Designen imponerar och gränssnittet är enkelt att använda. Bra kritik får även den medföljande programvaran till datorn som är lätt att använda. En testare saknar radio med tanke på det ganska höga priset, men annars har testarna inget att anmärka på.

Mikrodatorn

”Genialiskt användargränssnitt”

Mikrodatorn skriver att navigationsknapparna på iPod Mini är snygga och fungerar mycket bra. Hela spelaren är snygg och t.o.m. adaptern är en fröjd för ögat. Spelarens användargränssnitt är enligt testaren genialiskt. Smidigt är även att man kan ladda batteriet via USB eller firewire. Programvaran som följer med är också enkel att använda. Testaren tycker att iPod Mini har allt en bärbar musikspelare skall ha. Apple iPod Mini är liten, behändig, väldesignad och har mycket bra ljud.

Källa: Mikrodatorn, nr 6 2004

M3

”Ruskigt snygg”

Tidningen M3 tycker att iPod Mini verkar väl genomtänkt. Den känns gedigen och robust. Tyvärr saknar den t.ex. radiomottagare, något testaren tycker borde finnas på en spelare i denna prisklass. Programvaran är bra och lätt att använda. Bäst är den smidiga funktionen för att skapa spellistor, vilket underlättar lyssnandet. Bra att man kan använda spelaren som extern hårddisk. Knapparna på framsidan är lagom känsliga och gör det lätt att bläddra mellan låtarna. Batteritiden får godkänt, men imponerar inte. I testet höll spelaren i 8,5 timmar. Ljudkvaliteten är mycket bra över hela registret. Tyvärr är priset lite högt men spelaren är ändå ett mycket bra köp enligt M3.

Källa: M3, maj 2004

T3

”It doesn’t get better than this”

ipodmini_green

Enligt T3 har iPod Mini en snygg design. Storleken och de rundade hörnen gör att den ligger mycket bra i handen och i fickan. Navigationen är enkel och smidig vilket gör det lätt att bläddra mellan låtarna. Den nya navigationen är snäppet bättre än den på iPod. Bra är att det förutom att spela musik går att använda spelaren som en kalender och telefonlista som synkar med datorn. Dessutom medföljer tre spel. Ljudkvaliteten är exemplarisk och det låter ännu bättre om man använder slutna hörlurar. Batteritiden är emellertid under medel, men testaren tycker att spelarens finesser uppväger batteritiden. Enligt testaren blir det helt enkelt inte bättre än så.

Källa: T3, maj 2004

Cnet

“Impressive sound quality”

Cnet skriver att iPod Mini känns så pass robust att man förmodligen skulle kunna ställa sig på den utan att skada den. Aluminiumskalet ger ett snyggt och starkt intryck. Spelaren känns lätt i fickan och den nya LCD-skärmen är skarp och tydlig. Den bästa funktionen är navigationshjulet som fungerar mycket bra. Att synka spelaren med datorn är mycket lätt och programvaran till datorn fungerar också bra. Ljudkvaliteten är lika bra som på iPod, men testaren rekommenderar ett par bättre lurar än de som levereras med spelaren. Apple iPod Mini är en mycket snygg och kompakt mp3-spelare med bra funktioner och mycket bra ljud menar Cnet.

Källa: Till Cnets hemsida

Cirkapris: 2595 kronor

Produktfakta: Apple iPod Mini är en miniversion av Apples mp3-spelare iPod. iPod Mini har en hårddisk på 4 GB vilket rymmer ca 1000 låtar i normal kvalitet. Spelaren klarar Real 10, MP3 och WAV i 32-320 kbps. Spelaren finns i silver, guld, rosa, blå och grön. Förutom att spela och lägga in musik på iPod Mini kan man även använda den som kalender och telefonlista. Batteriet är inbyggt och uppladdningsbart och håller i 8 timmar. Föra över filer kan man göra via Firewire eller USB 2.0 och kablar följer med. Spelaren har equalizer med 20 förinställningar. LCD-display på 1,7 tum med bakgrundsbelysning. iPod Mini väger 102 gram och har måtten 51x91x13 mm.