Sök
Apple Ipod Classic

Apple Ipod Classic

Uppgraderad klassiker

2008-01-28

Apple Ipod Classic är en snygg och användarvänlig mp3-spelare. Testarna uppskattar det fantastiska lagringsutrymmet.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 "Can you knock a musicplayer that Boasts a 160 GB"
What hifi 6/6 "Classic makes room for more music"
Bild & ljud hemma 5/6 "Förbättrad klassiker"
Trusted reviews 10/10 "A great-looking, mature product"
Cnet 8/10 "One of the best-designed high-capacity MP3 players"

Vad tycker testarna?

Det som utmärker Apple Ipod Classic mest är dess höga lagringskapacitet. Testarna tycker att ljudkvaliteten är hög, videoegenskaperna ses fortfarande som en extra krydda. Bildskärmen uppfattas som alldeles för liten för filmvisning. Synkroniseringen med iTunes tolkas som mycket sämre jämförelsevis med den första utgåvan. Rent estetiskt är det än mer slimmad Ipod vilket uppfattas som bra. I övrigt är användarvänligheten hög.

T3

"Can you knock a musicplayer that Boasts a 160 GB"

T3 har i ett test jämfört två hårddiskspelare, Apple Ipod Classic och Archos 605 WI-FI. Båda apparaterna erbjuder smarta och underhållande funktioner. Den sistnämnda är mer riktad till dem som vill ha möjligheten att koppla upp sig till nätet. Apple Ipod Classic är en utmärkt underhållningsapparat som lägger sitt stora krut på det audiovisuella. Videokvaliteten håller inte samma höga kvalitet men är trots det bra. Jämfört med Archos spelare får man mycket mer valuta för pengarna. Det största argumentet för detta påstående är lagringskapaciteten som inte bara är till för alla ens låtar utan snarare för alla låtar som någonsin producerats. Den fantastiska hårddisken på 160 GB är lika makalös som generös. Det enda negativa med denna spelare är att den synkar mycket sämre med iTunes jämfört med den första utgåvan. Testets stora vinnare är Apple Ipod Classic.

Källa: T3 (GB) issue 145

What hifi

"Classic makes room for more music"

What hifi tycker att nya Ipod Apple Classic ärvt många av de egenskaper som de tidigare utgåvorna levererat. Det är en slimmad modell med ett mycket stort lagringsutrymme. Många uppgraderingar har gjorts jämfört med föregående modell utan att priset har blivit högre, vilket uppskattas. Gränssnittet är mycket uppskattat, bilden är skarp, ljus och visar överraskande bra videokvalitet. Ljudkvaliteten upplevs som bättre än någonsin.

Källa: What hifi (GB) Awards 2007

Bild & ljud hemma

"Förbättrad klassiker"

Bild & ljud hemma anser Apple Ipod Classic vara en förbättrad version av den ursprungliga iPodspelaren. Båda mp3-spelarna påminner mycket om varandra främst genom formen. Det har givetvis skett en del förändringar, bland annat finns det numera ett gränssnitt som tillåter presentationer av album. Lagringsutrymmet är enastående bra. Bildkvaliteten upplevs idag som mer skarp och kontrastrik. Bildskärmen upplevs som för liten för video. För att visa videomaterial på en extern skärm måste man använda Apples egna komponentkabel eller universaldocka, vilket anses som ett minus. Det stora lagringsutrymmet gör navigeringen trög, detta går att förbättra med en uppgradering av mjukvaran. Batteritiden och uppladdning av batteriet är däremot fantastiskt bra, och även ljudet är mycket bra. Ett par bra hörlurar förbättrar ljudkvaliteten ytterliggare ett snäpp.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 11 2007

Trusted reviews

"A great-looking, mature product"

Trusted reviews tycker att Apple Ipod Classic är ett måste för alla musikälskare som söker en allt-i-ett apparat. Designen påminner mycket om den ursprungliga ipoden, den största skillnaden är det glansiga skalet som numera går i en mattare aluminium färg. Det anses som en stor förbättring, speciellt om man inte gillar flottiga fingeravtryck. I likhet med Ipod nano har den mjuka och rundade kanter vilket känns elegant. Det är även en mer slimmad modell som passar perfekt i byxfickan. Vidare erbjuder spelaren nya funktioner, Cover Flow är den mest uppskattade som stöder albumvisning precis som i iTunes. Spelaren erbjuder även nyare och mer underhållande spel. Gränssnittet är uppdaterat, menysystemet upplevs som mer användarvänligt. I övrigt är priset, lagringskapaciteten och batteritiden enastående bra.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"One of the best-designed high-capacity MP3 players"

Cnet ser i Apple Ipod Classic en mp3-spelare i en helt egen klass. Få tillverkare kan idag matcha kombinationen av ett stort lagringsutrymme, bra batteritid och ett mycket användarvänligt gränssnitt. Vad gäller designen har det inte skett några radikala förändringar. De glansiga och plastiga inslagen har försvunnit och modellen är smalare än tidigare. Den är med andra ord inte lika nobel som modellerna Nano eller Touch men fortfarande en av de bäst designade mp3-spelarna på marknaden. Ljudkvaliteten har inte förbättrats utan är medelmåttig i jämförelse med likvärdiga mp3-spelare. Däremot blir ljudet bättre med ett par kraftfulla hörlurar. Inte alla tidigare Ipod-accessoarer är kompatibla med Ipod Classic vilket ses som ett litet minus.

Källa: www.cnet.com (US) 

Cirkapris: 3200 kronor

Produktfakta: Apple Ipod Classic är en mp3-spelare hanterar mp3, aac, Apple Lossless, mp3 vbr, Audible (formaten 2,3 och 4), wav och aiff-filer. Det stödjer även videoformaten mp4, m4v, mpeg-4 samt mov. Lagringskapaciteten ligger på 160 GB vilket motsvarar upp till 40000 låtar, 25 000 bilder eller 200 timmar video. Data överförs via usb. Bildskärmen är en 2,5 tum lcd-färgskärm med led-belysning. Upplösningen ligger på 320x240 punkter. Systemkraven är en PC med usb 2.0, Windows Vista, Windows XP med service Pack 2, eller Mac OS X, samt iTunes 7.4 eller senare. Tillbehör som medföljer är ett par öronsnäckor, dockadapter, usb 2.0-kabel och en introduktionsbok. Batteritiden är upp till 40 timmar för ljudspår och 7 timmar för video. Den väger 162 gram och har måtten 104x62x14 mm.

Tillverkare: Apple