Sök
Apple Ipod 80 gigabyte

Apple Ipod 80 gigabyte

Utan större överraskningar

2006-12-13

Årets upplaga av Ipod låter exakt som sina föregångare. Det bjuds inte direkt på några nya funktioner, men spelaren innehåller ändå en hel del små förbättringar.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 65/100 "Die Änderungen sind nicht gewaltig"
What hifi 5/5 "The most complete Ipod yet"
M3 7/10 "Låter som vanligt"
Cnet 83/10 "Amazingly good value"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna så låter Apple Ipod 80 gigabyte exakt likadant som tidigare versioner. Årets version bjuder på ett antal förbättringar såsom mer ljusstark skärm, ökad batteriprestanda, bättre spel och ett förbättrat söksystem. Några testare hade dock önskat lite fler och större uppdateringar. Dessa testare menar att det kanske är dags för en fm-radio, en diktafon eller en inspelningsfunktion. Video presenteras nu bättre tack vare diverse olika förändringar men skärmen är fortfarande för liten för att spelaren ska bli en stor mästare på film. Även om den nya Ipoden inte bjuder på speciellt mycket nytt så är den fortfarande ett av de bästa alternativen på marknaden. Dessutom är det mycket positivt att Apple i samband med lanseringen har dumpat priset anser testarna.

Audio

"Die Änderungen sind nicht gewaltig"

Audio skriver att inga massiva förändringar genomförts gentemot tidigare versioner, men att de som finns ändå är bra. Sökfunktionen är nu ännu bättre, användarvänligheten har ytterligare förbättrats och displayen anses nu vara mer detaljerad än någonsin. Rent ljudmässigt har det inte skett någon förbättring men inte heller någon försämring. Det handlar fortfarande om ett ljust och kanske lite lätt "rått" ljud. Köpare gör bäst i att byta ut de medföljande hörlurarna mot ett bättre alternativ. Enligt Audio är det beundransvärt att Apple fortsätter att bättra på sitt vinnande koncept men menar samtidigt att det dumpade priset är den bästa överraskningen.

Källa: Audio (DE) nr 11 2006

What hifi

"The most complete Ipod yet"

What hifi anser att spelaren är den bästa versionen av Ipod hittills. Anledningen till detta anses vara att man nu kan få in alla sina låtar i lossless formatet, vilket i sin tur gör att ljudåtergivningen blir bättre. Testaren skriver också att det gäller att dumpa de medföljande hörlurarna för maximal upplevelse. Skärmen beskrivs som väldigt skarp och detaljerad och mer än tillräcklig för att kunna njuta av kortare klipp. För en hel film hade testaren gärna sett att skärmen var större än 2,5 tum. På det hela upplevs Apple Ipod 80 gigabyte som ett väldigt bra köp då prestationen är den bästa som går att få för det gällande priset.

Källa: What hifi (GB) awards 2006

M3

"Låter som vanligt"

Inte heller svenska M3 anser att förändringarna i nya versionen av Ipod är revolutionerande, men att de förändringar som har gjorts ändå är bra. Den nya skärmen är märkbart ljusstarkare än tidigare, batteriet räcker längre och sökningen har förbättrats. Användargränssnittet är detsamma som tidigare vilket är mer än ok då få mp3-spelare kan mäta sig med Ipod på just denna bit. Den bästa nyheten är nog ändå att man äntligen kan köpa vettiga spel via Itunes. Efter en inlärningsperiod av klickhjulet så är det också riktigt roligt att lira på Ipoden skriver testaren. Kan man tänka sig en mp3-spelare som låter väldigt bra men saknar extra funktioner som radio och diktafon är Ipod fortfarande ett mycket bra alternativ avslutar M3.

Källa: M3 (SE) nr 10 2006

Cnet

"Amazingly good value"

Brittiska versionen av Cnet gillar fortfarande den slimmade designen hos Ipod och välkomnar förändringarna som gjorts på den nya versionen. Att priset samtidigt har justerats nedåt gör dessutom att konsumenten får mer för pengarna. Även om testaren är positiv till de förändringar som gjorts i spelaren så är man lite kritisk till att inga helt nya funktioner som exempelvis radio eller inspelningsmöjlighet har tillkommit. Att skärmen är ljusstarkare är positivt, men en storleksökning hade varit att föredra när det kommer till att titta på film. Ljudmässigt är spelaren precis som förr. Krutet har istället lagts på en förbättrad batteriprestanda där den nya versionen klarar sig klart bättre än sin föregångare.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta: Apple Ipod 80 gigabyteb är en hårddiskbaserad mp3-spelare som hanterar musik, bild, film och spel. Den har en färgskärm på 2,5 tum och ett inbyggt batteri som räcker för 20 timmars musikuppspelning eller 6,5 timmars filmvisning. De format som hanteras är mp3, acc, aiff, apple lossless, audible och wav samt mpeg4, h.264, mov och m4v för video. Bilder kan visas i formaten png, tiff, jpeg, bmp och gif. Anslutning sker via usb. Dimensionerna är 61x103x14 mm och vikten ligger på 157 gram.

Tillverkare: Apple