Sök
Apple iPod 20GB

Apple iPod 20GB

Allt i ett i iPod

2005-10-19

Det finns andra spelare som har bättre ljudkvalitet och längre batteritid. Men tittar man på helheten är enligt testarna ingen som slår Apple Ipod.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 "Supplied headphones still suck"
What Hifi 5/5 "Still a winner"
MacAddict 5/5 "Awesome"
PC Review "A dream to look at"

Vad tycker testarna?

Även om både batteritid och ljudkvalitet kan vara bättre hos andra spelare är helheten hos iPod oslagbar. Testarna är eniga om att iPod är den bästa MP3-spelaren som finns att köpa just nu, tack vare att den är så lätthanterlig. Både programvaran och touchkontrollen bidrar till det och dessutom sitter spelaren skönt i handen.

T3

"Supplied headphones still suck"

Appleipod_dock

T3 tittar i ett jämförande test på fem spelare. Förutom Apple iPod medverkar Toshiba Gigabeat F20, Creative Zen Sleek, Iriver H320 och Sony NW-HD5. De skriver att iPod som vanligt står för stil och kvalitet. Ljudkvaliteten är något förbättrad jämfört med tidigare modeller och iTunes är den bästa mjukvaran. Det finns konkurrenter med bättre batteritid, men den är ändå klart godkänd med sina 15 timmar. Medföljande hörlurar är fortfarande sunkiga och FM-radio saknas. Men trots tuff konkurrens är iPod helt enkelt den bästa MP3-spelaren enligt testaren. Apple iPod blir testvinnare och erhåller utmärkelsen "Best Buy".

Källa: T3, oktober 2005

What Hifi

"Still a winner"

What Hifi har testat sex olika hårddiskpelare inklusive iPod. Dess ljudkvalitet är utmärkt, och det bästa formatet att koda sin musik i anses vara Apple Lossless. Den medföljande programvaran är utmärkt och spelaren har ett mycket enkelt kontrollsystem. Vem som helst klarar av att hantera en iPod menar testaren. NW-HD5 från Sony är en tuff konkurrent men når inte ändå fram, iPod utses till testvinnare.

Källa: What Hifi, september 2005

MacAddict

"Awesome"

MacAddict anser att iPod återigen uppfyller alla förväntningar. Touchkontrollen är minst lika bra som den tidigare analoga kontrollen och testaren fick känna efter ordentligt för att konstatera att "hjulet" inte rörde sig. Firewire-porten har fått ett lock mot damm och smuts, och det går utmärkt att använda spelaren som en bärbar hårddisk. Hörlurarna är också förbättrade sedan tidigare. Spelaren har egentligen inga negativa sidor och Apple iPod är därför fortfarande världens bästa MP3-spelare sammanfattar testaren.

Källa: www.macaddict.com

PC Review

"A dream to look at"

PC Review är fortfarande förtjust över iPods klassiska utseende. Men spelaren ser inte bara bra ut, den är också en dröm att hålla i handen. Podcast som medföljer senaste versionen av iTunes är en praktisk funktion. Detta ger möjlighet att automatiskt spela in olika radioprogram och vid ett senare tillfälle överföra dessa till spelaren. Ljudkvaliteten är en förbättring mot tidigare men det finns enligt testaren andra spelare på marknaden som har bättre ljudkvalitet. Trots detta är helheten svårslagen och iPod förblir en svårslagen ikon.

Källa: www.pcreview.co.uk

Cirkapris: 3100 kronor

Produktfakta: Apple iPod är en hårddiskbaserad bärbar MP3-spelare med 20 GB. Spelaren är kompatibel med både PC och MAC. Ljudformat som stöds är MP3, AAC, Audible, WAV, Apple Lossless och AIFF. Spelaren har 2 tums LCD-färgskärm och stöd för bildformaten JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (endast Mac) och PNG. Batteriet räcker 15 timmar och överföringen sker via USB 2.0 eller Firewire 400. Hörlurar, AC-adapter och USB-kabel medföljer som standard. Måtten är 100x60x16 mm och spelaren väger 167 gram.