Sök
Test - 3 grillar

Test - 3 grillar

Nyheter på grillhyllan

2010-06-03

Vi har testkört tre av vårens stora grillnyheter. En smidig och läcker designgrill och två rejäla pjäser för storgrillarna. Läs vad Smartsons Ulf Magnusson har att säga om grillarna.

Modell Betyg Pris Kommentar
Landmann Black Pearl 31346 23/25 3000 Lyxigast i kvarteret
Element by Fuego 19/25 5000 Grilla med stil
Bluegaz Tiger Black 19/25 5000 Mycket grill för pengarna

Så gjorde vi

Smartson testar årligen grillar inom olika kategorier. Här utvärderas tre nyheter som fått bekänna färg genom grillning av kyckling, grönsaker, fläskkarré och korv. Grillarna är betygsatta utifrån design, grillprestanda, funktioner, kvalitet och prisvärde. Maxbetyg är 25 poäng.

Landmann Black Pearl - Lyxigast i kvarteret betyg

Fakta: Grillvagn med sidobord och skärbräda, askuppsamlare och luftspjäll. Höjden på gallret kan justeras med inbyggda handtag. Kolavskiljare och termometer för indirekt grillning. Mått: 145x114x65 cm. Grillyta: Ø57 cm.
Landmann_31346Omdöme: En av årets nyheter bland kolgrillarna är den stora och lyxiga Landmann Black Pearl 31346. Det tilltagna gallret rymmer rejält med mat och det kraftiga locket med inbyggd termometer ger bra förutsättningar till indirekt grillning. Grillvagnen är stabil och utrustad med flera bra funktioner. Gallret med inbyggda handtag kan, till skillnad mot andra klotgrillar, justeras på höjden i tre steg. Andra uppskattade detaljer är hopfällbart sidobord och skärbräda samt en rejäl askuppsamlare. Några smådetaljer att anmärka på är luftspjällens klena handtag samt att locket är lite krångligt att passa på grillskålen. Trots högt pris får du mycket grill för pengarna och definitivt en modell som drar blickarna till sig i grannskapet.
Cirkapris: 3000 kronor

Element by Fuego - Grilla med stil betyg

Fakta: Stationär grill med två brännare för direkt och indirekt grillning. Lock med inbyggd termometer, handtag och löstagbar fronpanel. Mått: 61x61x102 cm. Grillyta: 53x53 cm
Fuego_ElementOmdöme: Element by Fuego är årets coolaste grill med sin turbinform. Den är inte bara snygg att se på utan också praktisk att grilla med. Bland annat har den två separata värmezoner beroende på om du vill grilla direkt eller indirekt. Den erbjuder elektrisk tändning samt ett lock med inbyggd termometer. Gasolbehållaren placeras bakom den löstagbara frontpanelen vilket gör att den stilrena designen inte påverkas. Det tjocka grillgallret kan inte mäta sig i storlek med en fullstor gasolgrill, men grillresultatet blir bra med en fin yta på maten. Arbetshöjden är generös och de rejäla hjulen gör grillen smidig att rulla på hårt underlag. Perfekt grill för cityterrasser. Dock kan det vara lite omständligt att komma åt och rengöra under brännardelen.
Cirkapris: 5000 kronor

Bluegaz Tiger Black - Mycket grill betygför pengarna

Fakta: Stationär gasolgrill med fyra huvudbrännare, en sidobrännare med värmeplatta. Redskapshängare, termometer, skåp samt försänkning för gasolbehållare. Mått: 145x65x122 cm. Grillyta: 65x50 cm.
Scandy-Garden-Tiger-BlackOmdöme: Tiger Black är en stadig gasolgrill till ett bra pris. Den har fyra rejäla och gummibeklädda brännarvred. Utöver detta finns ett rejält sidobord med redskapshängare samt en inbyggd termometer i det kraftiga locket. Grillen är överlag mycket användarvänlig med inbyggd elektrisk tändning och en bra utformad grillyta som ger fina förutsättningar till en lyckad grillstund. Under locket finns ett extra varmhållningsgaller. Det är tacksamt med fyra brännare plus en sidobrännare i denna prisklass. Några nackdelar är att hjulen är små samt att plåten skramlar en del. Men annars får du mycket grill för pengarna. Finns även i rostfritt utförande och heter då Tiger Steel.
Cirkapris: 5000 kronor