Sök

Fönsterskrapa på batteri

2008-06-10

WV50 är en batteridriven fönsterskrapa med sugfunktion för enkel och bekväm fönsterputsning.

Modell Betyg Pris Kommentar
Kärcher WV50 21/25 600 Praktisk till ett överkomligt pris

Sammanfattning

Fönsterskrapan har en inbyggd behållare för att samla upp det överblivna smutsvattnet. Med en liten motor sugs vattnet upp och det blir inga ränder på fönsterrutan. Tillsammans med WV50 följer det med en sprayflaska med tvättmunstycke och mikrofiberduk som används för att löddra och lösa upp smutsen på rutan. Kärcher har även ett eget rengöringsmedel man kan använda.

Inledning

Inga ränder
Det stämmer verkligen med reklamen, det blir inga ränder efter fönsterskrapan. Tack vara att den suger upp smutsvattnet blir det torrt längs med den dragna ytan. Inget spillvatten på sidorna om skrapan lämnas kvar vilket är det som annars ger ränder. Dessutom suger den upp allt vatten som skjuts ned på fönsterkarmen så du slipper torka.

Handhavande
Skrapan är utformad så att man håller den upprätt mot rutan. När man kommer till den nedre delen av fönstret blir det knepigt att komma åt med skrapan då man krockar med fönsterbrädan. När man vinklar fönsterskrapan åt sig sista biten är det lätt att tappa kontakten mot rutan och då blir det vatten kvar på rutan.

Fönsterskrapan laddas enkelt via en sladd till vägguttag. I ett större hus som testet genomfördes i så räckte inte laddningen för alla fönster. Detta kan vara lite frustrerande när man väl är igång och jobbar. Då blir man tvungen att ta paus i några timmar och sedan fortsätta.

Bra köp?
Trots att man inte hinner med alla fönster på en uppladdning och att man måste trixa lite för att komma åt närmast fönsterbrädan så är detta ett mycket bra hjälpmedel. Du slipper ränderna och att torka längs nedersta karmen. Sist men inte minst gör tekniska prylar städningen mer underhållande.

Så gjorde vi:
Testet utfördes på insida och utsida på sju par fönster samt tre större panoramafönster.

Snabbfakta: Kärcher WV50
Behållarvolym smutsvatten: 100 ml
Batteridrifttid: 20 min 
Laddningstid: 3 timmar
Vikt inkl. batteri: 0,7 kg 
Färger: Gul
Cirkapris: 600 kronor

Design3Svår att komma åt nederest på rutan
Kvalitet4Gedigen med hållbara delar
Kapacitet4Batteritiden är inte tillräcklig
Funktioner5Spillvatten sugs upp effektivt
Prisvärde5Överkomligt pris
Summa21/25

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: