Sök
Smartson Testpilot - Alcro Kritvit

Smartson Testpilot - Alcro Kritvit

Stort test: Ljust & fräscht

2011-02-24

Totalt 30 Testpiloter fick utvärdera Alcros senaste väggfärg Kritvit. Resultatet blev lite som herrarna Lindström och Schyfferts show. Ljust & fräscht helt enkelt.

Alcro Kritvit
På smartsontestpilot.se/alcro/ har vi kunnat följa kreativa projekt i bloggform. Kolla in resultatet och dela gärna med dig av dina erfarenheter kring väggfärg längst ned i artikeln.

Uttdrag från bloggarna
"Jag ville ha vitt och jag fick vitt. Väldigt vitt. Trodde inte det kunde bli så här vitt. Jag har faktiskt bestämt mig för att det är för vitt, och att måla över den Kritvita färgen i vardagsrummet. Anledningen är att taket som är den vitaste takfärgen som finns, upplevs som mörkare. Jag skulle kanske kunna måla även taket med Kritvit som jag sett att andra gjort här på bloggen. Men jag kan inte använda färgen till snickerierna. Jag ska måla väggarna med NCS 0500 för att få ett jämnare vitt uttryck i rummet. Jag som skrivit så mycket om att jag ville ha så extremt vitt… Jag får helt enkelt äta upp min gamla hatt och erkänna att det blev för vitt för mig".
- Caroline

”Äntligen klar för denna gång, är jättenöjd med resultatet! Mycket ljusare hemma och det känns fräscht. Fortfarande lite imponerad över att det inte luktar starkt nymålat, brukar det ju göra. Snabbt gick det också. Om färgen är prisvärd eller inte kan jag inte svara på då jag inte vet vad den kostar.. men rekommendera den skulle jag absolut göra. Har faktiskt redan gjort det, till min mamma som behöver måla om sitt allrum framöver. Tror färgen kritvit gör sig bäst i hus/lägenheter som inte är alltför gamla.. risken är annars att lister och tak har gulnat och då måste man måla om även det”.
- Karl

Alcro 2011

”En sak som dock hade varit bra hade varit någon form av “handtag” på undersidan av färgtråget. Eller kanske en rem, så att det är lättare att balansera den när man står uppe på en stege…”
- Lisaihagen

”Jag tycker att resultatet efter målningen blev bra.Färgen har ingen lukt och har varit lättanvänd. Det konstiga är att det bara verkar vara jag som fått måla 3 gånger för att få ett bra resultat? Det är underbart att jobba med vattenlöslig färg då jag skvätter omkring mycket när jag målar:) Tycker att det var jättekul att jag fick testa denna produkt och kommer att kunna rekomendera färgen varmt till andra. Det enda negativa tycker jag nog var täckningsförmågan men då jag verkar vara den enda som haft “problem” med detta kanske det berodde på att jag målade på microlite (en väv som är helt slät.)”
- Blipp