Sök
Nyhet - Bosch PSR14Li-2

Nyhet - Bosch PSR14Li-2

Bosch uppdaterar sin storsäljare

2011-05-19

Bosch PSR14Li-2 och PSR18Li-2 är två skruvdragare som har varit omåttligt populära genom åren. Smartsons Stefan Höglund tittare närmare på årets uppdaterade upplaga.

Nyhet - Bosch PSR14Li-2När jag senast testade PSR14 i vintras tyckte jag modellen i stort var bra men irriterade mig fortfarande på det tröga reglaget för att skifta mellan låg- och högväxel. Det fanns kanske fler som tyckte som jag, för nu har de släppt en ny uppdaterad modell där problemet är löst.
Med samma reglage styr man numera både momentsteg och växel. Det kallas för Bosch Power Control och sker elektroniskt. Första intrycket av den nya modellen är positivt. Momentet ställs enkelt in genom att skjuta reglaget åt sidan. När motståndet ökar visas detta med ljusindikator på ovansidan så att det lätt går att se hur mycket kapacitet som finns kvar innan den når den inställda maxnivån.

Olika moment
Från högsta momentinställningen skjuter man reglaget ytterligare ett steg till och då kopplas högväxeln in för borrning. Hur väl momentinställningarna fungerar i praktiken återstår att se när produkten börjar dyka upp i tester framöver. När den nya skruvdragaren står bredvid sin föregångare är det tydligt att Bosch lyckats krympa årets modell. Det är bara positivt då mindre skruvdragare generellt är lättare att hantera både för män och kvinnor. 

Förutom den positiva överraskningen kring momentinställningen så verkar Bosch behållit mycket av de tidigare bra egenskaperna. Greppet är skönt, hjälpljuset starkt och välriktat, batteriindikatorn tydlig.

Kompatibelt med flera verktyg 
Väljer man den större modellen med 18 volts lithium är batteriet kompatibelt med många av Bosch övriga verktyg. Exempel är häcksax, grästrimmer, sticksåg, slipmaskin för att nämna några av de åtta kompatibla verktygen. Detta innebär att du kan utöka ditt verktygsförråd och själv välja om du vill köpa med eller utan batteri för varje nytt verktyg.

Specifikation:
Namn: PSR18Li-2
Vikt inkl batteri: 1,4 kg
Momentsteg: 10 st
Vridmoment: 25/46 Nm
Varvtal: 0-1340 v/min
Borrchuck: Auto-lock
Cirkapris: 1950 kronor inklusive batteri
Läs mer på: www.bosch.se