Sök
Guide – 8 uterum

Guide – 8 uterum

Ett rum för avkoppling

2009-08-21

Smartson presenterar åtta härliga uterum som ger dig möjlighet att nyttja trädgården under större delen av året.

Modell Pris Kommentar
Santex Uterum Ges vid offertförfrågan Bygg i personlig stil
Santex Vinterträdgård Ges vid offertförfrågan Hela året
Skånska byggvaror Natur IV Fr 39000 kr Lounge i trädgården
Skånska byggvaror S30 Isolent Fr 68000 kr Underhållsfria partier i aluminium
Halle Alltid Fr 109500 kr Svensk vinterdröm
Halle Mertid Fr 44600 kr Finns i fyra storlekar
Willab Garden Uterum Vår-höst Fr 50000 kr Välj mellan tre stommar
Willab Garden Uterum Förlängd sommar Fr 40000 kr För en längre sommar

Sammanfattning

När du planerar ett nytt uterum, fundera över placering, material och eventuell ansökan om bygglov från din kommun. Var lämpar sig rummet bäst i förhållande till huset och tomten? Vill du ha morgon- eller kvällssol?

Inledning

Året runt?
Bestäm under vilka säsonger rummet kommer att användas. Det finns enklare modeller för årets varmare månader, men vill du nyttja rummet under hela året passar ett isolerat rum bättre.

Designa själv
Många tillverkare erbjuder webbguider där du själv kan designa ditt uterum med olika partier och taktyper. Där ser du enklare om till exempel ett vinklat sadeltak eller ett pulpettak passar bäst.

ROT-avdrag
Ska du bygga till ett uterum kan du utnyttja möjligheten till ROT-avdrag. Om du anlitar en hantverkare kan du få en skattereduktion på 50% av arbetskostnaden.

Så gjorde vi

Översikten är baserad på tillverkarnas aktuella sortiment och faktauppgifter. Produkterna är inte testade eller utvärderade. Priserna varierar utifrån storlek, tillval samt återförsäljarnas individuella prissättning. Om inget annat uppges är priserna baserade på den enklaste varianten av uterummet.

Santex Uterum - Bygg i personlig stil

Typ: Santex uterum kan fås med fasta standardmått eller med egna mått. Du kan även skissa upp ett eget personligt uterum. I den färdigdesignade serien ingår stomme, glaspartier, tak, beslag och hopfogningsdetaljer men inte grund. Välj mellan fast eller skjutbart tak i olika tjocklekar beroende på isoleringseffekt. Bilden visar en modell med Santex Star glaspartier och glastak. Rummet passar året runt.
Cirkapris: Ges vid offertförfrågan 

Santex Vinterträdgård - Hela året

Typ: Med Santex Vinterträdgård kan du kombinera fasta och skjutbara partier samt vädringsluckor. På så sätt kan du reglera temperaturen såväl sommar som vinter. Serien finns i 15 färdigdesignade grundmodeller, men går även att beställa utifrån egen design. Limträstommen tillverkas i lärk eller gran. I paketet ingår stomme, Santex Star glaspartier, 35 mm fast tak, beslag och hopfogningsdetaljer.
Cirkapris: Ges vid offertförfrågan

Skånska byggvaror Natur - Lounge i trädgården

Typ: Uterum Natur IV kan byggas med målade eller omålade träpartier som tillverkas i fingerskarvat virke. Välj mellan fasta eller öppningsbara träpartier. Med partierna ska du kunna skapa en vacker tillbyggnad till huset som sedan blir en naturlig del av ditt boende. Här har man valt att kombinera grönska med komfortabla sittmöbler. Natur IV är en vinterträdgård som kan användas året runt. Priset avser endast inglasningspartierna.
Cirkapris: Från 39000 kronor

Skånska byggvaror S30 - Underhållsfria partier i aluminium

Typ: Skånska byggvaror har i år lanserat det nya uterummet Isolent. Rummet ska i stort sett vara underhållsfritt och har helglasade partier. Tillverkaren har fokuserat på en modern design som även ska isolera väl när vintermörkret närmar sig. Priset gäller ett uterum på cirka 25 kvm med Isolent inglasning, limträ och 32 mm kanalplasttak exklusive grund och takavvattning.
Cirkapris: Från 68000 kronor

Halle Alltid - Svensk vinterdröm

Typ: Halle Alltid är ett komplett uterum och ska byggas på en befintlig grund. I paketet ingår limträstomme, köldbryggebrutna dörrpartier, mellanpelare och ett tak av kanalplast. Komplett med infästningar och hängrännor. Välj mellan fyra storlekar från 3,3x3,2 m till 8,2x3,7 m. För de två mindre storlekarna går det att välja mellan raka eller sneda hörn samt mellan pulpettak eller sadeltak. För de två större storlekarna finns bara pulpettak.
Cirkapris: Från 109500 kronor

Halle Mertid - Finns i fyra storlekar

Typ: Halle Mertid innehåller en komplett sats och ska byggas på en grund. Mertid innehåller limträstomme, dörrpartier med isolerglas, mellanpelare och ett tak av kanalplast. Komplett med infästningar och hängrännor. Modellen finns i fyra storlekar från 3,3x3,2 m till 8,2x3,7 m. Likt Halle Alltid finns pulpettak och sadeltak endast för de två mindre storlekarna. Till de två större formaten finns endast pulpettak.
Cirkapris: Från 44600 kronor

Willab Garden Uterum - Välj mellan tre stommar

Typ: Komplett uterum som passar från vår till höst. Välj mellan tre olika stommar: pulpettak, sadeltak och burspråk. Den svensktillverkade limträstommen är FSC-märkt och levereras okapad och omålad. Som tillval kan den fås kapad efter exakta mått och det går att välja färg på uterumspartierna. Isolertaket är 32 mm och profilsystemet ingår. Priset avser ett rum på cirka 14 kvm med pulpettak, limträstomme, uterumspartier och 32 mm isolertak.
Cirkapris: Från 50000 kronor

Willab Garden Uterum - För en längre sommar

Typ: Förlängd sommar är ett komplett uterum. Välj mellan tre olika stommar: pulpettak, sadeltak och burspråk. Stommen är tillverkad av FSC-märkt svenskt limträ och levereras okapad och omålad. Det går även att få den levererad med exakta mått. Utrustad med säkerhetsenergiglas som minskar risken för imma och rimfrost. 16 mm isolertak och profilsystemet ingår alltid. Priset avser komplett uterum med burspråkstomme på cirka 18 kvm.  
Cirkapris: Från 40000 kronor