Sök
Guide – 10 markiser

Guide – 10 markiser

Sköna solskydd förhöjer fasaden

2009-08-14

Smartson glimtar närmare på årets markiser i olika prisklasser. Nu kan du enkelt måttanpassa din favorit via internet.

Modell Pris Kommentar
Moogio Parma 9150 Flexibel sidomarkis med accentfärg
Moogio Finesso 27300 Tak med inbyggd belysning
Riviera R1500 kassett 19000 Kombinera enhetligt med samma stil
Markisinfo Pavot 15000 Blommig karaktär
Skånska Byggvaror Småland 1600 Landskapstema i olika färger
Riviera R1800 15800 Nyhet för året
Dittsolskydd.se Fönstermarkis 1500 Med rak eller vågig kappa
Dittsolskydd.se Ibiza 12400 Terrassmarkis med vindautomatik

Sammanfattning

Markisen har funnits i olika former i urminnes tider, men har alltid haft samma uppgift. Att skydda mot solljus, regn och insyn. Idag finns det markiser för de flesta ändamål, från balkongmodeller till stora terrassmarkiser som skapar ett extra uterum. Valen är många för dig som vill hitta det optimala solskyddet för ditt hem.

Inledning

5 tipsHitta rätt markis
-Skräddarsy din markis efter ditt hus. Du behöver inte köpa ett komplett standardpaket.

-Lek med färger och mönster. Väven måste inte vara enfärgad och mönsterlös.

-Använd smarta webbguider för att välja bredd, utfall, väv och konstruktion.

-Hitta en praktisk modell och lägg till sol- och vindautomatik så är markisen utfälld på rätt tid.

-Har du redan en markis kan du fräscha upp den genom att byta ut väven. Det är mycket billigare än att köpa en helt ny stomme.

Så gjorde vi

Vi presenterar aktuella modeller och tillverkare där mer information finns hos återförsäljarna samt på leverantörernas webbplatser. Produkterna är inte testade och priserna kan skilja sig mellan olika återförsäljare och tillval. Måtten anges i bredd x utfall eller höjd.

Guide - 10 markiser 1Moogio Parma - Flexibel sidomarkis med accentfärg 

En markis kan se ut på många olika sätt. Moogio Parma är en sidovariant som skyddar mot sol, vind och nyfikna grannar. Markisväven ligger skyddad i en kassett när den är infälld och finns i två höjder, 1,7 eller 2,1 meter. Den kan dras ut upp till 5 meter beroende på höjdvalet. Själva kassetten levereras i en mängd olika färger. Kompletterar du med en terrassmarkis får du ett bra skydd från sidan och ovanifrån.
Priset avser storleken 2x1,7 meter.

Cirkapris: 9150 kronor

Moogio FinessoMoogio Finesso - Tak med inbyggd belysning 

Finesso terrassmarkis går att få med olika vävar och färgval. Som tillbehör finns ett plexiglastak med inbyggd belysning vilket ger en fin effekt under dygnets mörka timmar. Konstruktionen är baserad på en hellackerad stomme i aluminium. Belysning och markis kan manövreras med fjärrkontroll. Finesso kan fås upp till 7 meter på bredden med ett utfall på 4 meter. Priset avser storleken 4,5x2,5 meter med fjärrkontroll och motor. Plexiglastaket kostar 6125 kronor extra.
Cirkapris: 27300 kronor

Riviera R1500Riviera R1500 kassett - Kombinera enhetligt med samma stil

Här kombineras två markiser av modellen Riviera R1500 kassett på samma fasad. Modellen är baserad på en helaluminiumkonstruktion. R1500 kassett finns med manuellt vevreglage eller med motor som styrs via fjärrkontroll. Markisväven ligger omsluten i en kassett och konstruktionen kräver inte ett bärrör, vilket gör den extra kompakt enligt tillverkaren. Priset avser manuellt vevreglage med storleken 5x2,5 meter.   
Cirkapris: 19000 kronor

Markisinfo PavotMarkisinfo Pavot - Blommig karaktär 

Det är många saker att tänka på inför valet av markisväv. Förutom kvalitet, storlek och ljusinsläpp är även färgvalet intressant. På Markisinfo.com kan du testa att designa din egen markis med olika stommar och färgkombinationer från vävtillverkaren Dickson-Constant och deras partners. På bilden ser vi ett blommigt utfall som ger karaktär till husets fasad. Exempelmått på denna markis är 4x3 meter utan motor. Det finns även tillbehör som tak, sol- och vindvakt, radiostyrd motor med mera.
Cirkapris: 15000 kronor

Skanska-Byggvaror-SmalandSkånska Byggvaror Småland - Landskapstema i olika färger

Hos Skånska byggvaror hittar vi olika svensktillverkade fönster- och terrassmarkiser med välbekanta landskapsnamn. Modellen Småland finns i standardbredderna 1,2, 1,4 och 1,6 meter. Väven går i vitt och grått och är impregnerad mot smuts och vatten, men ska inte ses som något komplett regnskydd. I priset ingår markis i kassett, dragsnöre för in- eller utvändig manövrering. Grundstommen är tillverkad i aluminium och beslagen av förzinkat stål. Priset avser kassettstorleken 1,2 meter. Specialmått går att beställa.
Cirkapris: 1600 kronor

Riviera R1800 - Nyhet för åretRiviera R1800 Front

En nyhet för året är Riviera 1800 med en tilltagen markiskonstruktion med fyra inkapslade vajrar och ett förstärkt fjäderpaket i vikarmen. På så sätt kan Riviera 1800 få ett utfall på 3,5 meter från väggen med ordentlig dukspänning, enligt tillverkaren. Markisen är baserad på en helaluminiumkonstruktion. Enheten styrs antingen av en trådbunden enfasmotor eller fjärrstyrs via handkontroll. Det går även att justera markisen med ett manuellt vevreglage om du inte vill satsa på en motordriven lösning. Priset avser manuellt vevreglage med storleken 5x2,5 meter.
Cirkapris: 15800 kronor

Ditt-Solskydd-FonstermarkisFönstermarkis - Med rak eller vågig kappa

På markistillverkaren Dittsolskydd.se finns flera praktiska funktioner inför köpet av en ny markis. Här kan du exempelvis testa hur både fönster- och terrassmarkiser ser ut mot din fasad. Likt bilden har vi valt en randig duk med bredden 1 meter och utfallet 0,7 meter. I prisexemplet är kappan rak och reglaget består av ett högerställt hissband. Storleken går att välja efter behov och funktioner som motor och ställbara armar är tillval.
Cirkapris: 1500 kronor

IbizaIbiza - Terrassmarkis med vindautomatik

Terrassmarkis Ibiza går att beställa i olika storlekar. I detta prisexempel har vi valt en modell med måttet 2,25x1,25 meter med den praktiska lösningen sol- och vindautomatik. Via medföljande motor regleras då terrassmarkisen efter vädrets makter och på så sätt slipper du styra markisen manuellt. Du kan även anpassa markisen med fjärrkontroll. Modellen går att få med rak eller vågig kappa alternativt ingen alls. Väven finns i ett stort antal färger och mönster.

Cirkapris: 12400 kronor