Sök

Varken hackat eller malet i mixern

2002-04-30

Varken hackat eller malet i mixernAv åtta mixers får Philips Cucina bäst omdömen och är också näst billigast efter budgetmodellen AFK. De dyraste maskinerna, Siemens och Kitchen Aid anses inte bättre än Philips trots att omdömet är bättre för Siemens. Konsumentverket har testat maskinerna åt Vår Bostad, och testaren

Modell Pris Kommentar
AFK SM-3P 249 "Klumpigt handtag"
Philips Cucina HR1754 398 "Bäst i test"
Watt MD 166 795 "Tung kanna"
Nordica 6636 796 "Rester i botten"
Kenwood BL306 499 "Måste handdiskas"
Braun MX2050 775 "Saknar dropphål"
Siemens MB91100 1695 "Bra hällpip"
Kitchen Aid 5KSB5 1995 "Mycket stänk"

Sammanfattning

I Vår Bostads test som är utfört av Konsumentverket framkommer att de allra flesta mixers är dåliga på att både hacka och göra puré. En matberedare är bättre, men kanske inte lika smidig. Philips Cucina för ca 400 kr får bäst testresultat, betydligt bättre än många dyrare maskiner.

Inledning

Av åtta mixers får Philips Cucina bäst omdömen och är också näst billigast efter budgetmodellen AFK. De dyraste maskinerna, Siemens och Kitchen Aid anses inte bättre än Philips trots att omdömet är bättre för Siemens. Konsumentverket har testat maskinerna åt Vår Bostad, och testaren tycker att en vanlig matberedare är bättre både på att hacka mandel och göra puré samt majonnäs. De flesta mixers är dessutom svåra att hantera och lämnar rester kvar i botten.

AFKär en lågprismodell som får dåliga omdömen på samtliga punkter men är lätt att skrapa ur och har en bra hällpip. Maximal bearbetningstid är 1½ minut. Philips Cucina är näst billigast, men ändå bäst i detta test särskilt på att göra puré. Hackar eller blandar majonnäs gör den dock inte lika bra. Måste handdiskas och kan köras i tre minuter. Watt kostar det dubbla mot Philips men är sämre på allt. Det är en mer designad mixer med kanna i glas. Max två minuters drifttid.

Nordica har också glaskanna och är bra på att göra puré, sämre på att hacka. Klarar maskindisk. Kenwood är lite billigare och har plastkanna som står lite ostadigt. Den är bra på puré, sämre på att hacka. Detta gäller även mixern från Braun, som har en tung glaskanna och saknar dropphål i locket. Siemens modell är relativt dyr och har en helt annan design än övriga mixers. Den är bra eller mycket bra på att hacka och göra puré. Kan maskindiskas och är lätt att skrapa ur. Den dyraste maskinen är från amerikanska Kitchen Aid. Rymmer relativt lite men är OK på att hacka och purea. Stänker vid majonnästillredning. Kannan kan maskindiskas.

Senast uppdaterad: 2018-11-12
Av: