Sök
Topplista - 5 vinnare i köket

Topplista - 5 vinnare i köket

5 vinnare i köket

2011-03-10

Smartson listar 5 köksprodukter som fått utmärkelsen "Bäst i test".

Vår senaste topplista på temat köket är baserad på våra jämförande tester som presenteras löpande. Vill du se vilka modeller som de konkurrerade ut så är det bara att klicka på länken under respektive produkt.

OBH Nordica Piano Black Vitamix Pro 6759
OBH - Testvinnare
Vitamix Pro 6759 är smidig i formatet och delarna monteras enkelt. Den medföljande kannan minskar spill när juice pressas ur apparaten. Stora äpplen får inte plast i matningshålet och påmataren kräver två händer när morötter pressas. Fruktköttet samlas upp i den externa behållaren men en del samlas även i locket. Modellen pressar ut stor juicemängd med lite fruktkött. En välpresterande och lättarbetad råsaftcentrifug som ger mycket juice.
Läs hela testet här: Test - 8 råsaftcentrifuger

Ankarsrum Assistent original AKM6120

Ankarsrum - Testvinnare
Assistenten är väldigt snabb på att bearbeta deg och vispar grädde på godkänd tid. Den stora rostfria skålen är perfekt vid storbaket och degen släpper lätt från kanterna under arbetet. Modellen är rejäl i sitt utförande men väger trots det mindre än de flesta andra testmodeller. Praktiska funktioner som timer och överbelastningsskydd ger plus i kanten. Det tar ett tag att lära sig montera tillbehören men med lite träning är assistenten okomplicerad att använda.
Läs hela testet här:Test av 8 köksmaskiner

SodaStream Pure

Soda Stream - Testvinnare
Stiligt utförande men ytskiktet är känsligt för fingeravtryck. Det mest ordentliga droppskyddet i testet. Mycket bubblor i kolsyran, bra flaska, stilren design och ganska smidigt utförande. Vattnet kolsyresätts via en spak som även gör maskinen lite högre. Bäst överlag.
Läs hela testet här: Test av fyra kolsyremaskiner

Nespresso Lattissima Premium
  
Testvinnare
Nespresso Lattisima Premium, framtagen av Delonghi, är testets dyraste och mest avancerade maskin. Ett pumptryck på 19 bar och dubbla värmeelement ger korta väntetider. Snabbknappar för cappuccino, latte macchiato, lungo, espresso fungerar bra och resultatet blir smakfullt. Mjölkannan på 0,5 liter kan ställas in i kylen. Tyvärr vill maskinen klämma in för mycket på liten yta vilket försämrar användarvänligheten. Det är bökigt att fylla på vatten och det är trångt att få plats med både stora och små glas. Ett intressant alternativ för dig som vill brygga kaffedrinkar med kapselkaffe som bas. Påkostat startpaket ingår.
Läs hela testet här:Test av 5 kapselbryggare


Tefal Home Bread XXL OW500

Tefal - Testvinnare
Tefals bakmaskin levererar fina resultat varje gång. Manualen är enkel men receptboken med bildsymboler kan vara lite rörig att följa. Modellen är enkel att förstå sig på tack vare tydligt uppmärkta menyknappar. Den avlånga brödformen är försedd med två degblandare som presterar väl. Bröden blir lagom stora och konsistensen blir inbjudande och luftig. Plus även för jämn och fin yta och färg på brödet. Ytterhöljet i plast är inte det mest praktfulla eller gedigna men blir inte för varmt när brödet gräddas. En välförtjänt vinnare som ger valuta för pengarna.
Läs hela testet här: Test av 5 bakmaskiner