Sök
Test - Philips Robust stavmixer HR1379

Test - Philips Robust stavmixer HR1379

Kraftfull perfektion i köket

2011-03-21

Philips Robust stavmixer HR1379 är ett gediget val för dig som har höga krav, vilket även avspeglar sig på priset. Läs Magnus Erissons test här.

Test - Philips HR1379 2011

HR1379Design
Handmixern ger ett snyggt och robust intryck och allt är placerat på rätt ställe. Modellen levereras med en skrymmande laddningsstation som du placerar mixern i, så för det lilla köket kan det bli trångt. Vill man å andra sidan visa upp sina hushållsapparater så är detta ett stilfullt val som passar i det moderna köket. Då finns den också snabbt till hands istället för att den samlar damm i något undangömt skåp. Laddningen fungerar väldigt bra och en pedagogisk led-belysning visar om den är färdig eller fortfarande laddar.

Kvalitet
Hela mixern känns mycket stadig och genomtänkt. Alla detaljer och tillbehör har också en gedigen känsla och den ligger bra i handen och tyngden känns rätt. Det enda som inte känns genomtänkt och som rent ut sagt är uselt enligt min uppfattning är skyddslocket till stavmixerns skärblad. Tunn plast som går sönder omgående. Den är nog dock inte tänkt som ett permanent skydd under användningen utan som ett skydd vid transport till konsumenten. Jag efterlyser dock ett stabilt skyddslock som har en låsfunktion av enkelt slag. Mixerstången är i aluminium och känns professionell. Registrerar man produkten hos Philips så får man 3 års garanti, ett år utöver vad som gäller generellt.

Kapacitet
Den här mixern är enormt bra och kraftfull. Som småbarnsförälder med smoothie-älskande barn så har vi betat av ett antal både billiga och dyra stavmixers på frusna bär och liknande. Denna mixer känns som att den håller för väldigt mycket, väldigt länge. Resultatet är enastående bra och jämnt. Vi har hackat, krossat, blandat med mera och inget har spat några problem. Den starkaste, jämnaste och tryggaste stavmixer familjen har upplevt helt enkelt.

Funktioner
Denna mixer är otroligt stabil, låter inte mer än andra handmixer och har så gott som allt funktioner på rätt ställe. De tillbehör som medföljer breddar handmixerns användningsområde otroligt mycket. Hackaren är suverän för till exempel parmesan, fixa eget ströbröd med gårdagens torra bröd, hacka lök och med den extra sågtandade skärbladet hackar den is helt perfekt. Det jag känner en stor tvekan om är säkerhetsspärren. Kanske jag är överkänslig som småbarnsförälder men att trycka in två knappar som är placerade bredvid varandra samtidigt tror jag att ett barn på två år klarar dessvärre. Givetvis ska man plocka bort stavdelen från motordelen då man inte använder den och givetvis är det nog svårt för en tvååring att trycka in båda knapparna samtidigt, men jag skulle ha önskat en annan konstruktion.
Ytterligare ett frågetecken som jag dock inte kan svara på är hållbarheten. Vår familj har de senaste fyra åren avverkat minst tre stycken handmixers. Det som har knäckt dem tror jag är främst frusna bär som vi har gjort smoothies av. De har alla varit bra i början och sedan efter cirka ett år år så har motorn börjat ge upp och mixningen blir inte som innan. Vi köpte senast en riktigt stark och bra enhet som nu tyvärr också har börjat ge upp. Summerar man dessa handmixers som vi har avverkat så kommer vi långt över prisnivån för denna modell. Om Philips Robust håller mycket längre än övriga så blir den därmed prisvärd. Håller den som de andra så blir det dyrt köp över tid.

Prisvärde
Philips rekommenderade pris är 2 500 kronor. Det är mycket pengar för en handmixer. Man får å andra sidan det man betalar för brukar det heta och det gäller i detta fall. Är du intresserad av matlagning och vill att din handmixer ska klara lite mer så kan detta vara alternativet för dig.

Fakta om produkten
Philips Robust collection sladdlös handmixer
Levereras med handmixer, laddningsstation, 1-litersbehållare, hackningsenhet med två olika blad, ett vasst blad för hackning och ett sågtandat blad för att krossa is eller liknande med.

Tekniska specifikationer
Frekvens 50/60 Hz
Spänning, batterier 7,4 V
Spänning, adapter 100–240 V
Maximal laddningstid 3 timmar
Snabbladdning (1 kort användning) 15 minuter
Maximal användningstid 20 minuter
Läs mer på www.philips.se