Sök
Test - Philips HR 1653

Test - Philips HR 1653

Mixar soppa och skummar mjölk

2011-11-10

Philips lanserar HR1653 som är en stavmixer vars tillbehör är tänkta att möta efterfrågan bland matälskare. Till exempel följer en mjölkskummare med.

Philips HR 1653_betyg

Enligt Philips är den nya stavmixern multifunktionell och skön att greppa. Handtaget ska vara ergonomiskt utformat för att underlätta hanteringen i köket. Tanken är att man ska styra hastigheten med tummen istället för pekfingret.

Philips HR1653_1Genomtänkt men tung
Stavmixern är gedigen och har rejäla detaljer som till exempel tvillingblad. Handenheten och mixerfoten är lätta att montera men ger ett visst glapp även om det är försumbart. Modellen har endast en låsspärr vilket gör det mycket lätt att knäppa av mixerfoten från huvudenheten. Designen är i det stora hela genomtänkt men apparaten är något tung med sin vikt på över 1 kilo. Förvisso mixar modellen snabbt men vikten blir ändå påtaglig under användning.

Hög användarvänlighet
Manualen är tydlig och logisk och gör att det snabbt går att komma i gång. Philips HR1653 ger hög användarvänlighet med detaljer som lång sladdlängd vilket underlättar användningen när man till exempel mixar direkt vid spisen. På handenheten sitter en turboknapp och en powerknapp, varav den förstnämnda är större till ytan. Detta gör gör att man ibland av misstag trycker in den istället för powerknappen. Tanken är att knapparna ska styras med tummen vilket går bra men man får påminna sig själv om det, för det är lätt hänt att man trycker dit pekfingret istället. Powerknappen används då man ska nyttja de olika hastighetslägena och det är lätt att ställa om mellan de 20 hastigheterna under användning medan man håller i enheten.

Arbetar snabbt
Alla moment har testats utifrån rekommenderad tid och hastighet som anges i manualen. Maskinen klarar att mixa samtliga testprodukter på den tid som rekommenderas. Modellen ger snabbt resultat i samtliga moment. Att mixa nötter i hackaren går lätt vilket görs på lite kortare tid än vad som rekommenderas. Hackarskålens volym är dock något begränsad och det går inte att mixa större mängder åt gången. Lök hackas i mindre bitar utan problem med hackartillbehöret. Att vispa 250 milliliter grädde i den medföljande bägaren går också mycket smidigt men det kan vara något svårt att servera grädde ur den då den är djup. Det är lätt att mixa kokta morötter till en jämn och fin konsistens men det stänker lite grand under mixningen. Det allra roligaste tillbehöret är mjölkskummaren som gör att du kan unna dig en härlig caffe latte. Även i detta moment kommer resultatet snabbt och det tar ungefär en minut att skumma cirka 2 deciliter uppvärmd mjölk. Enligt tillverkaren ska modellen klara av att mixa is, detta är dock inget vi har testat. Stavmixern har generellt lågt arbetsljud men låter mest när mjölk skummas.   

Philips HR1653_2

Så gjorde vi
Vi har testat stavmixern genom att och vispa grädde och lattemjölk samt genom att mixa nötter, lök och kokta morötter. Samtliga tillbehör och moment har testats utifrån den tid och hastighet som rekommenderas i manualen. Därefter har produkten bedöms utifrån kvalitet, design, funktioner,kapacitet och prisvärde. Maxbetyg är 25 poäng

Specifikation
Höjd: 42 cm
Vikt: 1020 gr
Sladdlängd: 129 cm
Effekt: 600 watt
Hastighetslägen: 20 + Turbo
Tillbehör: Minihackare med löstagbar knivenhet, visp, mjölkskummare, kopplingsenhet, graderad bägare med handtag, hällpip och lock 1,6 liter.
Maskindisk: Motorenhet, kopplingsenhet, samt locket till minihackaren ska inte sänkas i vatten utan bara torkas av. Mixerenhet, hackarskål med knivblad, visp, mjölkskummare samt bägare med lock kan diskas i maskin. Rengöringstabell finns i manualen.
Cirkapris: 1000 kronor
Philips: www.philips.se, 08-57929100