Sök
Test - Obh nordica Ice cream maker 6623

Test - Obh nordica Ice cream maker 6623

Fantastiskt, det funkar ju!

2011-07-05

Denna vecka har vår testare Emma-Klara tvingats äta både blåbärsglass, vaniljglass med krossad choklad, frozen yoghurt och mangosorbet, allt i sann testaranda. Det är ett tufft jobb men någon måste göra det. Smartson testar Obh nordica Ice cream maker.

Obh nordica Ice cream maker 6623_betyg

Obh nordica Ice cream maker är en glassmaskin som kan göra glass på tio minuter. Förr var det inte ovanligt att en glassmaskin krävde fem långa timmar för att den hemgjorda glassen skulle bli klar. Visst har det väl hänt saker på glassmaskinsfronten sedan dess men att gå från fem timmar till tio minuter, kan det verkligen vara möjligt?

Obh nordica Ice cream maker 6623_5

Håller vad den lovar
Svaret är ja, det är det. Med Obh nordicas glassmaskin kan du faktiskt få både sorbet, yoghurtglass och gräddglass på tio minuter och enkelt är det också. Glassmaskin är perfekt för att göra frozen yoghurt med, häll i valfri yoghurt i glasskålen, sätt på locket och kör igång. Efter tio minuter har du en härligt krämig yoghurtglass. Dessutom ett nyttigt alternativ för den som helst vill äta glass varje dag. Samma gäller för sorbeten. Mosa en halv deciliter av din favoritfrukt, häll på en deciliter juice, lite socker och citronsaft. Kör maskinen i tio minuter och vips, sorbeten är klar och det kan inte bli enklare. Vill du göra gräddglass krävs lite mer förberedelse. Du behöver vispa grädde, kärna en vaniljstång och mixa fryst frukt innan du sätter igång men det handlar om cirka tio minuters förberedelse och det är ju acceptabelt.

Maskinen är som sagt enkel och lämpar sig därför mycket väl för glassälskande barn som vill göra sin egen glass. Så väl skålarna som själva vispen är gjord i plast och det finns inga vassa kanter eller något annat man kan göra sig illa på. Skålarna är förstås iskalla då de fungerar som frysblock så man blir lite kall om händerna men det är också det enda.

Obh nordica Ice cream maker 6623_6

Begränsad mängd
Obh nordica Ice cream maker har en snygg retrodesign och är gedigen. Den är enkel att sätta ihop och använda och det lilla formatet tar inte stor plats i köksskåpet. Det två medföljande skålarna fungerar som frysklampar och motorn sitter i locket. Ett brummande ljud hörs när maskinen är i gång. Maskinen är något svår att rengöra då locket inte får diskas då motorn sitter där i. Vid användning blir locket kladdigt då glassmet rinner ner i hålen vilket är svårt att få bort. Kapaciteten är begränsad och det går endast att göra 3,2 dl glass i taget, vilket inte räcker till särskilt många personer. Tack vare att två skålar medföljer kan du enkelt göra dubbel mängd och om dessa förvaras i frysen är de alltid redo för glasstillverkning. Det tillhörande locket och vispen går enkelt ner i en kökslåda.

Obh nordica Ice cream maker 6623_7

Nyttig glass
Anna Skipper rekommenderade Obh nordicas glassmaskin i ett av sina program "Du är vad du äter" då man kan göra nyttig yoghurtglass och sorbet. För dig som älskar glass men som vill tänka på vikten är glassmaskinen perfekt. Obh nordica själva benämner sin glassmaskin som "Den hälsosamma glassmaskinen". Kanske är det just därför kapaciteten är begränsad till 3,2 dl så att man inte smäller i sig alldeles för mycket glass på en och samma gång?

För dig som är sugen på att skaffa en glassmaskin rekommenderas Obh nordica Ice cream maker. Det enda du behöver fundera över är hur många som bedöms vilja ha glass samtidigt.

Så gjorde vi
Innan vi kunde göra första omgången glass ställde vi glasskålarna i frysen under 24 timmar. Därefter gjorde vi blåbärsglass, vaniljglass med krossad choklad, frozen yoghurt och mangosorbet.

Produktfakta
Obh nordica Ice cream maker 6623
Förberedelsetid: Skål kyls 24 timmar i frys
Tillagningstid: 5-15 minuter
Skålen används som frysblock och förvaras i frysen
Två skålar medföljer
För både vanlig glass och sorbet
Recept medföljer
Kapacitet: 2 x 320 ml
Vikt: 2,1 kg