Sök
Test - Eva Solo Kylskåpskaraff

Test - Eva Solo Kylskåpskaraff

Karaff med kläder

2011-09-15

Som bekant har Eva Solo stilfulla produkter i sitt sortiment och kylskåpskaraffen i glas med tillhörande neoprenfodral i färg är inget undantag. Läs Smartsons test av tillbringaren här.

Eva Solo – Kylskåpskaraff_betyg

Köket är en viktig plats i våra hem. Vi lägger massvis med pengar på tjusig inredning och vi vill fylla våra köksskåp med exklusiva hushållsprodukter. Man kan helt klart säga att Eva Solo ingår in den tjusigare kategorin av köksattiraljer.

Eva Solo Kylskåpskaraff _1Praktisk och elegant
Vi har testat kylskåpskaraffen i glas på 1,4 liter med tillhörande lock och neoprenfodral. Den finns även i en mindre storlek på 1 liter. Tillbringaren är formgiven som en klassisk mjölkflaska och har en rund och hög form som passar bra i innerfacket på kylskåpsdörren. Det praktiska flip-top-locket stänger till flaskans öppning vilket är bra och gör att drycken inte tar smak av andra livsmedel i kylskåpet. Neoprenfodralet håller drycken kall längre vilket är passande under varmare dagar. Samtliga delar utom fodralet klarar maskindisk utan problem.

Häll utan att spilla
Locket är inte bara praktiskt ur hygiensynpunkt utan bidrar även till smidig servering. Flaskan har en patenterad, droppfri hällkant som gör att du aldrig spiller när du häller upp vätska i ett glas. Du behöver därför inte tänka på att vara försiktig vid servering. Karaffens öppning är stor nog och rymmer citronskivor samt isbitar av större format. Det negativa med tillbringaren är att volymen kan känns begränsad, speciellt när man är ett större sällskap.  

Eva Solo - Kylskåpskaraff_2 Fagra färger
Karaffen finns med neoprenfodral i färgerna black, lime, sky blue, porcelain blue, red, juicy orange, dusty green, elderberry och lagom till hösten kommer de nya färgerna harbor blue och dark purple. Fodralet träs enkelt på och dragkedjan dras upp eller ner utan problem. En rolig funktion är att du enkelt ändrar utseende på karaffen genom att köpa till ett nytt fodral i valfri färg. Ett fodral kostar cirka 150 kronor.

I det stora hela är den stilfulla karaffen mycket prisvärd tack vare den genomtänkta konstruktionen och de fina färgerna.

Eva Solo Kylskåpskaraff-3

 

Så gjorde vi
Karaffen har använts under måltider och i festligare sammanhang med och utan neoprenfodralet. Produkten har diskats i maskin.

Om produkten
Ingår: Glaskaraff, flip-top-lock samt neoprenfodral
Storlek: 1 liter och 1,4 liter
Maskindisk: Ja (utom fodralet)
Design: Claus Jensen och Henrik Holbaek

Cirkapris:
500 kronor (1,4 l)
450 kronor (1 l)
Läs mer på www.evasolo.se