Sök
Test av tre elektriska jospressar

Test av tre elektriska jospressar

Vårens vitaminkamp - Del 2

2009-04-22

Smartson testar tre elektriska citruspressar på temat budget, mellan och dyr. Krups ZX700 är en värdig testvinnare.

Modell Betyg Pris Kommentar
Coline 37-7803 10/25 450 Plastig och billig
Princess 202000 14/25 450 Direkt ner i kannan
Krups ZX7000 21/25 1200 Gör sig bra framme

Sammanfattning

Det finns många sätt att framställa vitaminrika drycker. Nu testar vi manuella och elektriska citruspressar samt råsaftcentrifuger på temat budget, mellan och dyr. Temat presenteras i tre delar där elektriska citruspressar är nummer två i serien.

Inledning

Läs test av top jospressar här: Jospressar

Gruppsummering – Krups ZX700 vinner
Är du en frekvent användare rekommenderar vi Krups ZX700. Den fungerar både med hävarm och pressning med hjälp av handen. Modellerna från Princess och Coline gör sitt jobb, men briljerar inte.

Så gjorde vi

De elektriska jospressarna har testats med lime, citron, apelsin samt grapefrukt. Därefter har vi bedömt design, kvalitet, funktioner, kapacitet och prisvärde. Maxbetyget är 25 poäng.

ColineColine 34-7803 - Plastig och billig

Snabbfakta: Elektrisk press med två presskoner och serveringskanna i plast. Effekt: 25 watt. Volym: 500 ml. Sladdförvaring och lock. 

Omdöme: Mycket enkel elektrisk press där det låga priset avspeglas i ergonomi och kvalitet. Den presterar dock godkänt och josen serveras med normal mängd fruktkött. Arbetsljudet är inte lika behagligt som hos Princess men det är för den delen inte skrikigt. Svag motor, litet handtag och plastig kanna drar ner helhetsintrycket för detta budgetalternativ. 

Cirkapris: 150 kronor

Princess 202000 - Direkt ner i kannanPrincessPrincess

Snabbfakta: Elektrisk modell som pressar direkt ner i kannan. Effekt: 28-35 watt. Fungerar även som separat tillbringare. Volym: 1500 ml.

Omdöme: Princess 202000 är baserad på en överdimensionerad kanna där motorn placeras på ovansidan. Kannan kan med fördel ställas i kylen med tillhörande lock. Dock är handtaget både trångt och kort. Modellen överraskar inte men är trots det värd sina 450 kronor. Söker du något kompakt är detta inte förstahandsvalet. Två sorters presskoner fungerar bra på lime, citron och apelsin. Josen är ren med vissa restbitar i drycken. Godkänd modell som kan bli bättre.

Cirkapris: 450 kronor

Krups ZX7000Krups ZX7000 - Gör sig bra frammebetyg

Snabbfakta: Elektrisk modell med pressarm, lock och presskon. Manuell eller automatisk pressning med hävarm. Droppbricka. Effekt: 130 watt.

Omdöme: Effektivast i klassen med hög kvalitet och effektivitet. Du kan både pressa med handen eller låta pressarmen arbeta vilket är en fördel gentemot testets billigare alternativ. Modellen är skrymmande, men designad för det moderna köket. Krups ZX7000 är lätt att rengöra och josen blir riktigt bra. Vi saknar en tillhörande serveringskanna och priset är högt.

Cirkapris: 1200 kronor