Sök
Test – 2 brödrostar

Test – 2 brödrostar

Radiorostning - hit eller flopp?

2010-06-30

Är du redo för lite roast ´n roll? Eller tillhör du den mer diskreta rosttypen? Vi testar två brödrostar från OBH Nordica varav den ena sticker ut med en kombination av brödrost och radio.

Modell Betyg Pris Kommentar
OBH Nordica Radio Toaster Piano White 15 900 Frukostradio
OBH Nordica Piano black toaster 15 550 Standardrost

Så gjorde vi

Brödrostarna är testade med vit formfranska. Vi har tagit tid och bedömt resultatet. Maxbetyget är 25 poäng fördelat på kapacitet/resultat, design, kvalitet, funktioner och prisvärde.

OBH Nordica Radio toaster piano white - Frukostradio
betyg
OBH RADIO

Att placera en radio i en brödrost är ingen dum idé på pappret. Särskilt som båda dessa saker tillhör de goda frukostvanorna här i livet. Om vi börjar med radion så är den snyggt inkorporerad i rosten med en design som andas transistorradio från 50-talet. Radion når inga tekniska höjder men det finns trots allt fm/am-band, display, autosökning, fem fast inställda stationer och en equalizer med förinställda lägen. Ljudkvaliteten är ganska klen vilket beror på den lilla högtalaren som inte ger särskilt mycket kräm och bas. Höjer du volymen blir ljudet ihåligt, men räcker ändå totalt sett till för att kunna lyssna på melodikrysset vid frukostbordet. Det är tur att radion finns, så att vi har något att göra medan vi väntar på att bröden ska bli klara. Fem minuter för att rosta två mackor på högsta effekt är inget som imponerar. På halv effekt landar tiden på ungefär tre minuter och trettio sekunder vilket inte är mycket bättre. Desto mer imponerar resultatet som är riktigt bra med jämn och aptitlig gyllenbrun yta över hela brödskivan. Plus för den gedigna kvalitetskänslan och de tilltagna brödfacken. Även värmeisoleringen är bra och då särskilt plasthöljet som håller sig svalt. Priset hade kunnat motiveras med en rostning på topp. Nu drar den extremt långsamma rosttiden ner betyget.

Mått: 25x20x20 cm
Vikt: 1,95 kg
Effekt: 1000 watt
Sladdlängd: 95 cm
Funktioner: Upptining, återvärmning, radio
Cirkapris: 900 kronor

OBH Nordica Piano black toaster - Standardrostbetyg

Piano black

Även denna modell från OBH Nordica har problem med lång rosttid. Tidsåtgången är dock något kortare i jämförelse med Radio Toaster, men här får vi sysselsätta oss med annat eftersom radio saknas. Resultatet blir dock tillfredsställande med en jämn rostning på båda brödsidor. Till brödrosten ingår ett stativ för att värma bullar och bagels. Tyvärr är det inte inbyggt i rosten vilket är att föredra för att slippa hålla reda på lösa delar. Funktionsmässigt har denna modell standarduppsättningen med upptining och återvärmning och det är svårt att hitta något som egentligen sticker ut jämfört med andra modeller. Det steglösa värmevredet är placerat på ena långsidan och är lätt att justera efter tycke och smak. Menyknapparna är tydligt uppmärkta och sitter placerade under vredet. Brödfacken rymmer även tjocka brödskivor. Bra resultat men ganska seg, lyder slutomdömet.

Mått: 28x18x20 cm
Vikt: 1,45 kg
Effekt: 900 watt
Sladdlängd: 85 cm
Funktioner: Upptining, återvärmning, bullvärmare
Cirkapris: 550 kronor