Sök
Smartson Testpilot - Arla smaksatt grädde 2011

Smartson Testpilot - Arla smaksatt grädde 2011

Grädde med mersmak

2011-05-23

Arlas grädde med jordgubb- respektive chokladsmak gjorde bra ifrån sig hos 3 000 dessertälskande testpiloter. De lät grädden ingå i allt ifrån parfaiter till knäck eller kladdkakor.

Chokladsmaken var den mest populära, totalt 71 procent av de som deltog i testet gav den sorten 4 eller 5 i betyg. 61 procent av de som testade jordgubbsgrädden gav den 4 eller 5 för smaken. Några tyckte dock att jordgubbssmaken var något syntetisk.


grafiken

Cirka 78 procent sa att de skulle kunna rekommendera grädden för någon annan och lite mer än hälften(64 procent) kunde tänka sig att köpa produkten igen. En del av de som utförde testet hade svårt att hitta produkten i sin närmaste butik utan fick leta i flera veckor för att hitta den. Vissa testare menade också att det är enkelt och blir godare att själv smaksätta grädde samtidigt som man då också kan få en tydligare smak.

Några röster från våra bloggande Testpiloter

 ”Av de två sorterna var chokladgrädden min favorit. Anser den som mest användbar: man kan tillsätta en skvätt i kaffet, använda i chokladtryfflar [...] skapa en snabb och enkel chokladdessert. Det var också den som smakade bäst enligt mig; jordgubbsgrädden var lite mesig och smaklös på något vis, med en aning konstgjord eftersmak.”

 ”Testandet under helgen bestod av kladdkaka med chokladgrädden och plättar med jordgubbsgrädden. Jag tyckte båda var kanongoda, sambon tyckte dock de hade lite mesiga smaker.”

 ”Båda gräddpaketen är tomma och jag en vardagserfarenhet rikare. Blev positivt överraskad av bägge smakerna, särskilt jordgubbssmaken var fräsch och kommer passa fint i flera desserter framöver. Har redan rekommenderat en till vänner”

 ”Jordgubbsgrädden var godare än jag trodde och chokladgrädden var ungefär som jag trodde. Kommer absolut köpa den igen.”

”Jag blev överraskad att grädden inte smakade kemikalier eller fabriksgjord, smakerna var bra! Jag kommer säkerligen att köpa den smaksatta grädden igen, men det skadar nog inte att efter egen smak ha i mer jordgubbar alternativt mer choklad, för att få lite kraftigare smak.”

Så gick testet till
Smartson Testpilot bjöd in 3 000 personer via www.smartsontestpilot.se tillsammans med Arla. Läs allt om testet här. 

Fakta Arla-smaksatt-vispgrädde
Jordgubbssylt smaksätter den ena varianten och den andra är smaksatt med 70 procentig choklad. Fetthalt 27 procent. Innehåll vispgrädde med chokladsmak: grädde, vatten, glukos-fruktossirap, choklad 5,5 % (kakaomassa, socker, emulgeringsmedel, vanilj) socker 4 %, kakao, majsstärkelse, modifierad majsstärkelse, stabiliseringsmedel. Innehåll vispgrädde med jordgubbssmak: grädde, jordgubbar 21 %, socker 6 %, majsstärkelse, syra, stabiliseringsmedel.