Sök

Siemens TK65001: Imponerande jämn kvalitet

2009-10-15

Siemens TK65001 är en helautomatisk espressomaskin som presterar jämnt i alla moment. Designen förtjänar dock en uppdatering.

Modell Betyg Pris Kommentar
Siemens TK65001 20/25 6800 Klassisk och pålitlig

Sammanfattning

Så presterar Simens TK65001 
Siemens TK65001 är inte det ultramoderna valet med färgdisplay och blinkande lampor. Istället har man valt klassiska vred och knappar som placerats på vänster sida. Användarvänligheten är dock bra och kapaciteten håller hög nivå. Modellen är mycket pålitlig på att brygga flera espressos på raken med jämn och hög kvalitet. Mjölksystemet är bra för att skumma stora mängder mjölk, men den tunna plastslangen kräver en bra mjölkbehållare. Snabb, stilren och kompetent espressomaskin som vinner på sitt låga pris.

Espresso: Bra fyllighet och imponerande jämn kvalitet på espresson. Konsekvent tjock och nötfärgad crema.


Mjölkskumning:
Bra kvalitet och följsamt skum, men aningen låg temperatur.

Betygsättning
Kapacitet: 4/5
Smak och resultat: 4/5
Byggkvalitet: 4/5
Design och funktioner: 4/5
Prisvärde: 4/5
Summa: 20/25

Kapacitet
Tid espresso: 28-30 sekunder
Temperatur espresso: 66-69 grader
Tid mjölkskumning: 43 sekunder
Temperatur skummad mjölk: 59 grader

Snabbfakta
Effekt: 1400 watt, 15 bar
Vattentank: 1.8 liter
Bönbehållare: 250 gram
Mått (h/b/d): 34x27x49 cm 
Cirkapris: 6800 kronor

Så gjorde vi
Vi har testat maskinen utifrån följande kriterier:
Kapacitet – Kvarn, ångfunktion och bryggenhet.
Byggkvalitet – Materialval, ljudnivå och bedömd hållbarhet.
Smak och resultat – Resultatet av espresso och skummad mjölk.
Design och funktioner – Konstruktion, form, funktioner, ergonomi, menyer.
Prisvärde – Priset i relation till ovanstående kriterier.

För att testa bryggkapaciteten har vi mätt temperaturen på espresson, som minst ska hålla 65 grader. Lavazza 100% Arabica bönor har använts. Maskinen har kalibrerats för bästa malningsgrad och smakstyrka. Espressons kvalitet har bedömts utifrån smak och crema. En bra crema ska vara 2-3 millimeter tjock, hasselnötsfärgad, jämn och inte fläckig. Vi har även mätt hur lång tid det tar att skumma 2 deciliter kylskåpskall mjölk upp till 65 grader. Skummet ska ha små bubblor och vara mjukt och följsamt. Maxbetyget är 25 poäng. Priserna är hämtade från etablerade återförsäljare (www.prisjakt.se 090629).


Konsumentkontakt:
www.siemens-home.se, 08-734 12 00

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: