Sök
Semper Mjölkfri

Semper Mjölkfri

Mjölkfria frukostalternativ

2012-09-19

För barn med mjölkallergi är utbudet av gröt- och vällingprodukter begränsat. Här kan du läsa hur 1000 småbarnsföräldrar upplevde Sempers produktlinje Mjölkfri.

 

Under maj månad fick 1000 testpiloter chansen att prova Sempers sortiment av mjölkfria gröt-och vällingprodukter anpassade till barnets ålder. Slutomdömet landade på 3,6 utav 5 möjliga, 8 av 10 angav även att de skulle kunna rekommendera produkten till en vän. 

betyg_semper_1

Bloggar i urval
Läs här vad testpiloterna tycker om Semper Mjölkfri. 

testpilot_semper_1

I Annas familj har det inte vart så populärt med vällning men hon ville ändå delta i testet för att se om det gick att ändra på med Sempers havrevällning. Läs hur det gick här.

testpilot_semper_2

Martina valde att prova Sempers milda gröt med smak av ris havre. Gröten blev poplär hos sonen Neo direkt, dock tycker Martina att priset var lite högt och förpackningen något för liten. 

testpilot_semper_3

Johanna och hennes två småkillar har provat Sempers mjölkfria havregröt med banan och äpple. Smaken får bra betyg men även här blir det höga priset ett minus. Läs hela inlägget här. 

Fakta om testprodukten
Sempers mjölkfria sortiment innehåller två olika typer av vällning samt två olika typer av gröt. Produkterna är utvecklade för barn som är laktosintoleranta eller känsliga mot mjölkprodukter. Proteinkällan i de mjölkfria produkterna kommer i huvudsak från soja och baseras på havre vilket ger en god smak. De är även rika på järn och vitaminer (bland annat fosfor, kalcium och vitamin D).

semper_produktbild_1

Grötprodukterna passar bra som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Välj mellan Semper Havregröt med banan och äpple, från åtta månader och Semper Mild Gröt med ris och havre, från fyra månader.

Vällingprodukterna är osockrade och du kan välja mellan Semper Havrevälling Fullkorn, från ett år och Semper Mild Havrevälling, från 6 månader.

Så gjorde vi
Testet av Sempers mjölkfria gröt- och vällningsortiment är ett samarbete mellan Semper och www.smartsontestpilot.se och genomfördes under 2012.