Sök
Nyhet - Tefal Actifry

Nyhet - Tefal Actifry

En hälsosam fritös?

2010-09-07

Friterad mat får många att tänka på ohälsa och fet kost. Tefal satsar nu på en ny sorts fettsnål fritös med namnet Actifry. Den ska vara specialist på att tillreda rätter med exempelvis kött, fisk och frukt som bas. Vad tror du om produkten?

Tefal satsar i höst på hälsosam matlagning med hjälp av ett mellanting av ugn och fritös. Produkten baseras på ett omrörningsblad som roterar sakta i en behållare med Tefal-beklädda sidor. På så sätt ska Actifry tillaga maten fettsnålt samtidigt som du kan göra annat. Exempelvis ska det bara gå åt en matsked olja för att fritera 1 kg potatis. Produkten är enligt Tefal utvecklad tillsammans med läkare och forskare med ambitionen om en hälsosammare kosthållning.

– Det enda du behöver göra är att lägga i ingredienserna, ställa in tiden och låta Actifry göra resten. Du kan använda tiden till alla dina andra göromål utan att behöva bekymra dig om mat som kanske bränner vid i köket. Den extra tid som du får till skänks kan betyda mycket i en fullspäckad vardag, säger Susanne Brandt. Produktchef på Groupe SEB Nordic A/S, som står bakom Tefal.

Actifry 2010

Snabbfakta om Actifry:
Ett varmlufts- och omrörningssystem som ska se till att värmen fördelas jämnt samtidigt som ingredienserna blandas om försiktigt.
Alla lösa delar kan diskas i maskin.
Ingen uppvärmningstid.
Cirkapris: 2200 kronor