Sök
Kökstoppen 2008

Kökstoppen 2008

Julens bästa klappar till köket

2008-12-10

Vi vet hur stressigt det kan vara att hitta den rätta julklappen, men misströsta inte. Här kommer kökstoppen 2008 med olika testvinnare från Smartsons jämförande tester inom kökskategorin. Här tipsar vi om både stora och små gåvor för hemmakockarna.

Modell Betyg Pris Kommentar
Kenwood Kmix BLX51 20/25 1900 Mix utan trix
Philips HR1861 23/25 1500 Fixar frukten galant
Bodum Chambord 22/25 515 Kaffe under press
Krups KA9011 22/25 4000 Hjälpreda som inte klagar
Peugeot Chateauneuf 23/25 600 Klassisk pepparpjäs
IKEA Griller 18/25 60 Rivstarta middagen
Teknikmagasinet trippel display 22/25 150 Medium eller well done?
Braun WK600 Sommelier 20/25 1100 Tar dig till kokpunkten
Vitlökspress Coop 20/25 40 Press till pressat pris
Ikea Charm 21/25 20 En prisvärd öppning

Så gjorde vi

Testsammanställningen baseras på tidigare testade prylar från 2008.

Kenwood Kmix BLX51 - Mix utan trixbetyg

Grovjobbare med fyra hastighetslägen och pulsfunktion som enkelt fixar en välsmakande smoothie till frukostbordet. Kmix är stilren med ordentliga vred och en tydlig signallampa. Locket är svåröppnat, men slutresultatet är ändå ett lyckat giftermål mellan design och funktioner.
Cirkapris: 1900 kronor

Läs mer

Philips HR1861Philips HR1861 - Fixar frukten galantbetyg

Lätthanterlig och effektiv råsaftcentrifug. Matarröret rymmer till och med hela normalstora äpplen. Det är inga problem att bearbeta vare sig hårda eller mjuka frukter. Maskinen har hög kapacitet och utvinner mycket råsaft. Plus för bra serveringskanna med extra filter och en snygg design på köksbänken.
Cirkapris: 1100 kronor

Läs mer

/images/historic/betyg/22.jpgBodum Chambord - Kaffe under press betyg

Ståtar med ett vackert namn och en stilren design. Under den vackra ytan döljer sig en kaffepress som är lättarbetad och som håller värmen långt efter bryggning. Glaskanna och hölje i rostfritt stål. Plus för att alla delar går att diska i maskin. Lätthanterlig testvinnare som ger åtta koppar kaffe.
Cirkapris: 515 kronor

Läs mer

/betyg/14.jpgKrups KA9011 - Hjälpreda som inte klagarbetyg

Användarvänlig köksmaskin med lågt arbetsljud och hög kvalitet. Extrafinesser i form av inbyggd våg och timer ger god kontroll under bakningen. Liknande modell finns även i rostfritt (Krups KA940). Bland tillbehören erbjuds olika typer av köksredskap, exempelvis köttkvarn, pastaskärare och blender.
Cirkapris: 4000 kronor

Läs mer

Peugeot Chateauneuf - Krydda tillvaronbetyg

Klassiskt designad pepparkvarn med ståldetaljer. Påminner om en schackpjäs och kan med fördel stå framme. Gedigen och med högt kvalitetsintryck. Malverket är tydligt uppmärkt och den har hög malningsprecision med stor skillnad mellan fint och grovt. Positivt med flera olika malningsgrader.
Cirkapris: 600 kronor

Läs mer

IKEA Griller - Rivstarta middagenbetyg

Ibland är de enkla konstruktionerna de allra bästa. Rivjärnet Griller från IKEA är ett finessrikt rivjärn med två rejäla rivytor och en löstagbar bottendel. Inuti handtaget sitter en miniriv som är bra till muskot och liknande småvaror. En budgetmodell som inte river djupa hål i plånboken.
Cirkapris: 60 kronor

Läs mer

Teknikmagasinet trippel display - Medium eller well done?

betygYtterligare en prisvärd testvinnare med smarta funktioner. Stektermometern har två alarmsignaler, en för timer och en för temperatur. Det fina är att de kan användas parallellt och bjuder på en lagom ljudnivå. Displayen är tydlig och hanteringen enkel, men glöm inte att köpa batterier som ej ingår.
Cirkapris: 150 kronor

Läs mer

Braun WK600 Sommelier - Tar dig till kokpunktenbetyg

Denna vattenkokare har ett välbyggt hölje i borstat stål. Det tar dryga 3 minuter för en liter vatten att koka vilket får anses godkänt. Håller värmen bra med 78 grader efter 30 minuter. Hög kvalitetsnivå och en tilltalande design, men handtaget skulle kunna erbjuda ett bättre grepp. Samma modell kallas även Braun Impression.
Cirkapris: 1100 kronor

Läs mer

Vitlökspress Coop - Press till pressat prisbetyg

Näst billigaste vitlökspressen är också testets bästa köp. Att pressa skalfria klyftor går utomordentligt bra och modellen har bekväma gummihandtag med öglor för krokupphängning. På pressanordningens övre del sitter piggar som effektivt rengör underifrån när handtaget vrids 180 grader.
Cirkapris: 40 kronor

Läs mer

CharmIkea Charm  - En prisvärd öppningbetyg

Dyr men effektiv vinöppnare som tog hem full pott i korkskruvtestet. Handtaget är konstruerat som en tång och sluter tätt kring flaskhalsen. Därmed hålls flaskan stadigt utan extra handgrepp. Hävarmen förs nedåt och tillbaka i en enda rörelse och under tiden är korken obemärkt uppe.
Cirkapris: 20 kronor

Läs mer