Sök

Snygga till i badrummet

2009-02-25

Kommoden är en badrumsmöbel som ger praktisk förvaring. Men den är även en viktig inredningsdetalj. Smartson presenterar tio alternativ som ger badrummet ett lyft.

Modell Pris Kommentar
Dansani Luna Poco 2590/2940 Tvättställ i tre varianter
Svedbergs Joy 140 dubbel 25120 Ordning och reda
Ballingslöv Plain Solid 10500 Stora valmöjligheter
Ifö Sense SMP 75 compact 6150 Både för vänster- och högerhänta
Hafa Spirit 1200 7600/5410 Finns i två storlekar
Miller Oakland 13750 Många varianter
Ido Classic miljö 19 16660 Nordisk design
Vedum Louis 700 5890/3150 Inred med tidlös möbel
Gustavsberg Nordic II 2300/950 Med eller utan hyllor
Ikea God morgon/Norrviken 5200 Ger mycket förvaringsmöjligheter

Sammanfattning

Badrummet är den plats i hemmet där vi förvarar de flesta hygienartiklar och handdukar. Det är även där vi oftast gör oss i ordning för dagen eller när vi ska på fest. Att ha goda förvaringsmöjligheter underlättar ordningen och det skadar inte att badrummet är snyggt inrett.

Inledning

Pottskåp eller kommod
Kommoden introducerades under 1700-talet och användes i första hand för att dölja pottan som ofta stod bredvid sängen. Kommod kommer från franskans commode, som betyder bekväm. I Sverige börjar möbeln att kallas för pottskåp under 1800-talet. Utseendet och användningsområde har förändrats genom åren och idag representerar kommoden en fast monterad badrumsmöbel med handfat.

Mer än bara förvaring
Det finns kommoder i alla storlekar vilket gör det lätt att hitta en modell som passar just ditt badrum. Även utseendena varierar och det finns runda, höga och smala alternativ. Badrumsmöbeln kan ha skåp, lådor eller hyllor. Bäst överblick ger lådor, medan skåp gör det lättare att förvara handdukar. För att slippa smällande skåpluckor och lådor är det bra om kommoden är utrustad med skåp- och låddämpare. Vägghängda kommoder gör städningen enklare. Vad som ingår i priset varierar mellan tillverkarna. Tvättställ och blandare är många gånger tillval som kostar extra.

Så gjorde vi

Guiden är baserad på tillverkarnas aktuella sortiment och faktauppgifter. Produkterna är inte testade men har bedömts i butik. Priserna är rekommenderade cirkapriser och varierar utifrån storlek och modell. Blandare ingår ej i priset. Måtten anges i breddxhöjdxdjup.

Dansani Luna Poco - Tvättställ i tre Dansani-Luna-pocovarianter

Poco ingår i Luna-serien som erbjuder många storlekar och utföranden. Kommoden finns med luckor eller lådor och i färgerna: vit högblank, svart högblank, valnöt, nougat och coffee. Möbeln är tillverkad av melaminbelagda spånplattor och designen är anpassad till små badrum. Tvättstället är smalt och djupt och har bra avställningsytor trots den lilla storleken. Det finns i tre versioner och kan placeras centrerat, på höger eller vänster sida. Mått: 500x480x350 mm.

Cirkapris:
Kommod 2590 kronor och tvättställ 2940 kronor

Svedbergs Joy 140 - Ordning och Svedbergs Joyreda

Joy-serien är strömlinjeformad med design som sticker ut. Trots det annorlunda utseendet är konstruktionen genomtänkt och stilfull. Handtagen är integrerade i lådfronterna och lådorna har praktisk förvaring. De är även indelade i välplanerade fack som gör det enklare att hålla ordning. Mindre saker placeras i övre lådan och större i den undre. Lådorna är förberedda för eluttag som är tillval. Den vägghängda möbeln är tillverkad av fuktbeständiga spånskivor. Priset avser kommod och tvättställ i gjutmarmor. Mått: 1410x520x510/430 mm.

Cirkapris: 25120 kronor

Ballingslöv Plain Solid - Stora Ballingslöv Plain Solidvalmöjligheter

I Plain-serien finns badrumsmöbler som även passar trånga utrymmen. Kommoden som är 600 mm kan byggas ut med bänkskåp till storlekarna 900 och 1200 mm. Bilden visar Solid vit med ett bänkskåp. Modellen vägghängs och monteras med ett heltäckande tvättställ av porslin oavsett storlek. Luckmodell och stomme väljas i vitt eller vitpigmenterad ekmelamin. Formgivningen är genomtänkt och tvättstället ger mycket förvaringsyta. Priset avser kommod och tvättställ. Mått: 600x576x300 mm.

Cirkapris: 10500 kronor

Ifö Sense SMP 75Ifö Sense Både för vänster- och högerhänta

Ifö Sense SMP 75 compact är ett komplett möbelpaket där både skåp och tvättställ ingår i priset. Designen är enkel men stilfull och möbeln vägghängs. Praktiska handdukshållare medföljer och modellen finns både med höger- och vänsterhängda hållare. Tvättstället är slätt och har en upphöjd bakkant som hindrar vatten att rinna över. Tillverkat i fuktsäkert material och både skåp och lådfront kommer i frostvitt. Integrerat grepp som ska förenkla användandet. En hel del praktiska förvaringsutrymmen. Vattenlås och justerbart upphängningsbeslag ingår. Mått: 770x590x420 mm.

Cirkapris: 6150 kronor

Hafa Spirit 1200 - Finns i två Hafa Spiritstorlekar

Modellen är utrustad med två luckor och en hylla samt två rymliga lådor varav den översta har flera småfack. Skåpdämparna är något tröga. Kommoden finns även i bredden 900 mm och i färgerna vit och mörk ek. Möbeln har melamin beklädda sidor och polerad front. Vägghängs och tvättstället finns i matt och blank vit. På bilden syns kommod med tvättställ i vit gjutmarmor 1200 mm. Mått: 1200x550x400/530 mm.

Cirkapris:
Kommod 7600 kronor och tvättställ 5410 kronor kronor

Miller Oakland - Många varianterMiller Oakland

Oakland-serien gör det möjligt att välja mellan modeller i olika utföranden och storlekar. Serien erbjuder estetik och funktionalitet enligt tillverkaren. Välj mellan färgerna natural, dark eller white/natural. Kollektionen är tillverkad i massiv ek och klarlackerad flera gånger för hållbar yta. Lådorna är enkla men praktiska. Modellen på bilden visar kommodset, 700 mm som är vägghängt. Priset avser kommod och tvättställ. Mått: 700x710x470 mm.

Cirkapris:
13750 kronor

Ido Classic miljö - Nordisk designIdo-Classic-miljo-19

Ido Classic är en badrumsmöbel med skandinavisk stil i massiv klarlackad ek som hängs på väggen. Tvättstället är nedfällt i bänkskivan. Tillverkaren rekommenderar att bänkskivan torkas av efter användning för längre hållbarhet. Kommoden erbjuder generösa förvaringsmöjligheter i skåp och lådor men även på bänkskivan. Lådorna saknar dock små fack som underlättar ordningen. Skåpen levereras med färdigmonterade stommar och separat förpackade luckor. Priset avser kommod och tvättställ. Mått: 900x670x470 mm.

Cirkapris:
16660 kronor

Vedum Louis 700 - Inred med tidlös Vedum-Louis700möbel

Badrumsmöbeln ingår i Louis-serien och finns i tre bredder. Finns i färgerna antikvitt, antikgrönt, varmgrått och svart. Både stomme och luckor är tillverkade i träfiberskivor. Bilden visar Louis 700 i varmgrått. Tvättställ kan väljas med tre olika marmortyper. Handtag i bronsoxid till antikvitt och antikgrönt och krom till varmgrått och svart är standard. Som tillval finns ett antal tillbehör i bronsoxid och krom. Kommoden har en hylla och levereras monterad med handtag. Justerbara stödben 170 -180 mm. Mått: 700x830x560 mm.

Cirkapris:
Kommod 5890 kronor och tvättställ 3150 kronor

Gustavsberg Nordic II - Med eller Gustavsberg-Nordic-II-med-sidohyllorutan hyllor

Kommoden kan monteras tillsammans med två olika tvättställ från Gustavsberg, 600 respektive 700 mm. Det går även att komplettera med sidohyllor på vänster eller höger sida. Bilden visar Nordic II med sidohyllor. Både hyllplan och dörrar är tillverkade i vitlackerade träfiberskivor. Levereras med genomborrat urtag i hyllorna för vattenlås och anslutning i golv. Kommodvattenlås med flexibel avloppsslang rekommenderas för utnyttja skåputrymmet maximalt. Fästs på badrumsväggen. Mått: 475x608x394 mm.

Cirkapris:
Kommod 2300 kronor och tvättställ 950 kronor

Ikea God - Ger mycket förvaringsmöjligheterIKEA-Godmorgon-Norrviken

Norrviken ingår i Ikeas Godmorgon-serie. Modellen finns i flera utföranden och färger och basmaterialet består av spånskivor, folie, och abs-plast. Bilden visar svartbrun/fyrkantig 1200 mm med fyra lådor. Kommoden står på antingen runda eller fyrkantiga ben. Storleken på lådornas fack ändras smidigt genom att flytta avdelaren. Det är enkelt att få en överblick av innehållet i lådan vilket gör det lätt att hålla ordning och reda. I botten av lådorna finns ett reptåligt material. Handtag, bottenventil, vattenlås samt rengöringsmedel för tvättställ medföljer. Tvättställ ingår inte utan köps separat. Mått: 1200x850x480 mm.

Cirkapris:
5200 kronor