Sök
Guide - 10 torkställningar

Guide - 10 torkställningar

Vi vädrar 10 torkställningar

2010-04-09

Tiden ska räcka till mycket. Att tvätta kommer kanske inte högst på listan, men måste trots allt göras. Så även torkning av tvätten. Här ger vi förslag på 10 praktiska torkställningar till hemmet.

Modell Pris Kommentar
Ted 200 Välj din favoritfärg
Universal 150 Flexibel
Trollo 170 Bra drag
Alma 260 Ställning ställning på väggen där
V-tork 200 Ger valmöjligheter
Brio 130 Torka med dragspel
Tvätta 500 Ta i trä
Jabba 50 Ta med på camping
Modular 3 Lux 330 Torka på höjden
Wallfix 1500 Smart konstruktion

Sammanfattning

Det kan finnas olika anledningar till att använda en torkställning. Om du ofta är hänvisad till tvättstugans sista kvällstid är det inte ovanligt att torkskåpets elektricitet stängs av precis innan kläderna är torra. Och även om det finns en tvättmaskin i badrummet är det inte alltid som torkmöjligheterna räcker till. En torkställning är dessutom ett mer miljömedvetet alternativ till torkskåp och tumlare som inte bara förbrukar energi utan även sliter på kläderna.

Inledning

En torkställning kan se ut på olika sätt men den bör vara lätt att stuva undan och fälla ihop efter användning. Utgå från rummets storlek när du väljer modell. Till mindre badrum finns alternativ till golvstående ställningar för placering på badkar, dörr eller vägg. För att göra valet enklare har vi här sammanställt en guide över olika typer av torkställningar.

Så gjorde vi

Guiden är sammanställd av Smartson. Produkterna är inte testade och faktauppgifterna är hämtade från tillverkare eller återförsäljare.

TED
Ted
- Välj din favoritfärg
Typ: Golvstående. Mått: höjd 83 cm. Vikt: 2,1 kg. Torkkapacitet: 9 meter.
Övrigt: Ted är en epoxylackerad torkställning som finns i olika färger. Torklinorna ger totalt tio torkrader och nio meter för att hänga tvätt. Går att fälla ihop och stuva undan när det inte används. Skyddande gummifötter gör att du kan ställa den i badkaret utan att emaljen tar skada.
Cirkapris: 200 kronor

Universal
Universal
- Flexibel
Typ: Hängande. Mått: 45x90 cm. Vikt: 1 kg.
Övrigt: Universal passar dig som söker en hängande ställning som går att fästa på räcken, balkong, badkar eller dörr. Konstruktion är flexibel och kan anpassas till djupet på upphängningsplatsen och plockas ner när det inte används. Finns i en mindre variant 35x50 cm och heter då Practica. Ett bra alternativ för den trångbodde studenten.
Cirkapris: 150 kronor

TROLLO
Trollo
- Bra drag
Typ: Väggmonterad. Vikt: 0,8 kg. Torkkapacitet: 21 meter.
Övrigt: Trollo är väggmonterad och utdragbar. Fem linor på 4,2 meter vardera fästs i medföljande metallkrokar på motsatt vägg och ger en maximal torksträcka på 21 meter. Linorna rullas ihop när torkställningen inte används. Rekommenderad för användning på balkong, badrum eller i groventré.
Cirkapris: 170 kronor

ALMA
Alma
- Ställning ställning på väggen där
Typ: Väggmonterad. Mått: 70x50, 100x50, 125x50 och 140x50 cm. Torkkapacitet: 30 kg.
Övrigt: En väggmonterad torkställning som monteras med två skruvar och tål upp till 30 kg tvätt. Kan fällas upp när den inte används eller plockas bort helt, då lämnar den endast två krokar kvar i väggen. Tillverkad i stål med vitt plastöverdrag.
Cirkapris: 260 kronor

V-TORK
V-tork
- Ger valmöjligheter
Typ: Vikbar. Mått: 135x67 cm. Torkkapacitet: 10 meter.
Övrigt: V-tork i vitlackerad metall är en smart vikbar multifunktionsställning. Torkställningen kan med fördel ställas i v-formation på badkarskanterna eller så lägger man den plant rakt över badkaret. Kan också lutas mot en vägg i 45-gradersvinkel. Ger en total hängkapacitet på tio meter.
Cirkapris: 200 kronor

Brio
Brio
- Torka med dragspel
Typ: Väggmonterad. Mått: 80 cm (bredd).
Övrigt: Gimi Brio är en väggmonterad så kallad jalusiställning. Vid användning dras den ut och erbjuder då fem stycken stänger för upphängning av tvätt. Tillverkad av vitlackerade stålrör. Brio är permanentmonterad men tar med sin dragspelskonstruktion liten plats som hopfälld.
Cirkapris: 130 kronor

TVÄTTA
Tvätta
- Ta i trä
Typ: Golvstående. Mått: 159x140x63 cm. Torkkapacitet: 13 meter.
Övrigt: Golvstående torkställning med totalt 13 meter torklina. Tvätta är den enda av torkställningarna i guiden som i alla fall delvis är tillverkad i trä. I detta fall björk. Tvättlinan är i bomull, och liksom träet förnyelsebart. Finns även som en väggmonterad modell. Kan fällas ihop och ställas undan.
Cirkapris: 500 kronor

JABBA
Jabba
- Ta med på camping
Typ: Portabel. Mått: 40 cm diam x 26 cm. Propenplast.
Övrigt: En gullig klädnypeförsedd hängställning i propenplast. Tål inte några enorma mängder tvätt utan är kanske främst avsedd för underkläder och strumpor. Däremot är den särskilt praktisk när man campar eftersom den är lätt att hänga upp provisoriskt och tar liten plats i packningen.
Cirkapris: 50 kronor

Modular
Modular 3 Lux
- Torka på höjden
Typ: Golvstående med hyllor. Mått: 132x70x70 cm. Torkkapacitet: 30 meter.
Övrigt: Modular 3 Lux är golvstående torkställning som du kanske inte fäller ihop eller gömmer undan i en handvändning, men i gengäld ger den ordentligt med hängplats på liten yta. Hela 30 meter lina kan du hänga tvätt på.
Cirkapris: 330 kronor

Wallfix
Wallfix
- Smart konstruktion
Typ: Väggmonterad. 106x13x14,5 cm (hopfälld). Torkkapacitet: 25 m.
Övrigt: Den här torkställningen är en väggmonterad torkvinda som tar liten plats ihopfälld. Utfälld hanterar den rejält med tvätt, men kräver då sitt utrymme och passar därför bäst i ett stort tvättrum eller för montering utomhus. Vind- och vattenresistent.
Cirkapris: 1500 kronor