Sök
Arla Smetana

Arla Smetana

Rysk matlagningstradition

2012-10-04

Arla kökets Smetana sägs vara en gourmetgrädde av högsta klass men vad tycker egentligen testpiloterna som har provat produkten? Här kan du ta del av deras oberoende åsikter i blogginlägg, bilder, recept och slutomdöme.

Under mars och april månad år 2012 så bjöds 3000 testpiloter in att få prova Arla Kökets Smetana hemma i sitt eget kök. Det är hela 89 procent som angav att de skulle rekommendera produkten till en vän.

Bloggar i urval 
Testpiloterna testar och smakar på Smetana. Läs deras ärliga och oredigerade ord. Här nedan kan du läsa ett urval av bloggar eller läs alla här.

Lindas söndagsmiddag blev en biffstroganoff gjord enligt recept. Läs mer om hennes åsikter och se hur slutresultatet blev.

testpilot_biffstorganoff_1


Förväntningarna på Arla Smetana var blandade och likaså slutomdömet enligt Lindas synvinkel. Några plus i kanten och några minus blir det.

Ninni gillar att använda Arla Smetana både kallt och varmt. Hon bjuder även på ett smarrigt pastarecept.

testpilot_produkt_3


Fakta om testprodukten
Smetana är en naturlig, tjock och syrad grädde med hög fetthalt på 42 procent. Den har flera användningsområden och kan jämföras med crème fraiche med skillnaden att Smetanan är mer gräddig. Den passar utmräkt till både varm och kall matlagning då den kan upphettas till höga temperaturer utan att skära sig. Enligt traditionen härstammar Smetana från rysk matlagning. 

Så gjorde vi
Testet av Arla Smetana är ett samarbete mellan Arla och Smartson som genomfördes under 2012. 3000 testpiloter bjöds in för att kostnadsfritt få testa Arla Smetana.