Sök
Sony HDR-SR7E

Sony HDR-SR7E

Stabil presterare

2008-03-05

Sony HDR-SR7E är en hårddiskbaserad kompaktkamera med cmos-sensor som hanterar 1080i som standardupplösning i 4:3 och 16:9. Goda anslutningsmöjligheter, många funktioner och bra bildkvalitet är några kommentarer.
Testkälla Betyg Kommentar
Videoaktiv Digital 70/100 "Für feine Details"
Cnet 8/10 "A very good HD experience"
Video 73/100 "Hohe Aufnahmekapazität"
Bild & Ljud Hemma 5/6 "Nära nog"

Vad tycker testarna?

Detta är på många sätt en mycket bra kamera. Den erbjuder ordentligt med anslutningar, har surroundljud med väldigt lite störningar och en bildkvalitet som bjuder på fina färger, ordentlig skärpa och fina övergångar när vitbalansen ändras. Att det inte blir full pott uppges främst bero på dålig prestanda vid sämre ljusförhållanden. Hårddiskutrymmet är generöst tilltaget och kameran anses bjuda på ovanligt många funktioner. Men testarna tar också upp ett antal andra punkter som ogillas. En återkommande sådan är att det inte är optimalt att använda en tryckkänslig skärm då båda händerna måste användas i en obekväm ställning. En annan är att mini-hdmi porten må spara plats men sådan kablar är fortfarande svåra att få tag i.

Videoaktiv Digital

"Für feine Details"

Videoaktiv Digital anser att Sony HDR-SR7E är en videokamera med många funktioner. Det är därför underligt att den tryckta manualen som följer med enbart är en kortfattad version, jämfört med den på cd-skivan då den tryckta är lättare att ha med sig. Bildmässigt presterar kameran bra i dagsljus. Färgerna stämmer, den höga skärpan ger en ordentlig detaljåtergivning och bildstabilisatorn gör ett utmärkt jobb. Ljudet är också bra även om en även om visst maskinljud kan snappas upp. Inomhus och under dåliga ljusförhållanden kan dock färgerna verka urtvättade. Videoaktiv tittar även på Canon HG10 som blir bäst i test och JVC GZ-HD3E. Sony HDR-SR7E hamnar på andra plats.

Källa: Videoaktiv Digital (DE) december 2007 / januari 2008

Cnet

"A very good HD experience"

Cnet anser att HDR-SR7E är en behändig kamera att hålla i och använda under själva filmandet. Att inställningar görs direkt via den tryckkänsliga skärmen är ok så länge det inte behöver göras under själva filmandet. Detta eftersom det då krävs att båda händerna används i en inte alls bekväm position. Dessutom anses skärmen vara i minsta laget för att fingerstyras. Testaren hade också gärna sett en muff på sökaren för att göra den mer bekväm. När det gäller funktioner och anslutningar så är produkten generöst utrustad. En fullvuxen hdmi-anslutning på dockningsstationen hade också varit önskvärt. Det finns visserligen en mini-hdmi port på kamerakroppen men den typen av kabel är fortfarande alldeles för svår att få tag på menar testaren. Filmat material håller mycket bra kvalitet och testaren berömmer skärpa och färgåtergivning. Bildstabilisatorn, autofokusen och sensorerna som hjälper till att justera bilden anses alla göra ett mycket bra jobb. Den enda som gör det svårt att rekommendera kameran uppges vara att det fortfarande är alltför många videomjukvaror som saknar stöd för avchd.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Video

"Hohe Aufnahmekapazität"

Video menar att kameran gör bra ifrån sig och producerar video av bra kvalitet. Kameran uppges inte ha problem med panoreringar och har i dagsljus mycket bra bruskontroll. Allteftersom ljusnivåerna faller så ökar bruset. Ljudet håller en bra kvalitet men visst brus förekommer i upptagningarna. Video ger också ett plus för den stora lagringskapaciteten och att kameran går att använda som en extern hårddisk när den ansluts via usb. Anslutningsmöjligheterna är bra och kameran anses erbjuda många och nyttiga funktioner.

Källa: Video (DE) nr 2 2008

Bild & Ljud Hemma

"Nära nog"

Bild & Ljud Hemma anser att HDR-SR7E är en välplanerad kamera som erbjuder ordentligt med in- och utgångar. Automatiken gör ett utmärkt jobb vilket är tur, för kontrollhjulet på kamerakroppen vilket bland annat används för att justera fokus är minimalt och svårt att få flyt i under filmandet. Att göra justeringar före filmandet går bra och lösningen är faktiskt att föredra framför en joystick. Att använda peksskärmen under filmandet rekommenderas inte heller eftersom det gör kameran svår att jobba med, speciellt om den hunnit bli lite flottig. Bildmässigt anses kameran vara duktig rakt igenom med sämst resultat i mörker. Att det därför finns ett läge där kameran tar hjälp av en ir-lampa är kul även om allt blir grönt. I dagsljus produceras film med mjuka vitbalansövergångar och fina färger. Det är inte den billigaste eller bästa kameran, men den erbjuder jämn kvalitet summerar Bild & Ljud Hemma. Testaren går igenom hela sex kameror och placerar denna produkt på andra plats tillsammans med Panasonic HDC-SD5EG. Vinnare blir Canon HG10.

Källa: Bild & Ljud Hemma (SE) nr 2 2008

Cirkapris: 11500 kronor

Produktfakta: Sony HDR-SR73 är en kompakt videokamera med cmos sensor med 3,2 megapixlar, 10x optisk zoom och optisk bildstabilsator. Videoupptagningar lagras på den 60 gigabyte stora hårddisken och kan göras i standardupplösing både som 4:3 och 16:9 i mpeg2 eller i 1080i och lagras då som avchd. Stillbilder sparas i jpeg på ett memory stick duo med maximalt 2848x2136 pixlar. Lcd-skärmen är på 2,7 tum med 211000 pixlar och är tryckkänslig. Elektrisk sökare med 123000 pixlar finns också. Anslutningar omfattar usb 2.0, komposit, komponent, s-video samt hdmi. Har tre inbyggda mikrofoner och ljudupptagningar kan göras i 5.1-surround. HDR-SR73 mäter 144x81x75 mm och väger 530 gram.

Tillverkare: Sony