Sök
Sony HDR-HC5E

Sony HDR-HC5E

Hög definition i litet format

2007-05-10

HDR-HC5E är en kompakt hdv-kamera som hanterar 1080i och är utrustad med hdmi-utgång. Enligt testarna blir inspelningarna väldefinierade och skarpa, men färgerna något ljusa.
Testkälla Betyg Kommentar
Videoaktiv digital 72/100 "Günstigster HDV-cam überhaupt"
Practical digital video 8/10 "Performs admirably"
Good gear guide 4/5 "Excellent video recording performance"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna så är produkten ett bra val för den som vill filma i upp till 1080i med en liten kamera. HDR-HDC5E är enligt utsago en kompakt och lättskött enhet och material som spelats in med kameran får beröm för sin upplösning och skärpa. Om det är något testarna har problem med så är det färgerna som upplevs som något för ljusa för att kännas äkta. En av testarna påpekar dock att detta inte behöver vara negativt. Kameran fungerar som bäst utomhus. När ljusförhållande sjunker så rapporteras det att brus kan uppstå, men det är ändå kontrollerat och inte mer än med någon annan produkt. Ljudet får genomgående positiva omdömen och betjäningen likaså. Den största invändningen gentemot kameran är prissättningen som anses vara alltför tilltagen.

Videoaktiv digital

"Günstigster HDV-cam überhaupt"

En mycket bekväm kamera att använda, skriver Videoaktiv digital om HDR-HC5E. Bland finesserna så är självklart upplösningen i topp men därefter är det sökaren som testaren uppskattar mest. Färgerna hos filmad video återges bra och skärpan håller höga mått. Inomhus återfinns lite brus hos bilden och vid sämre ljusförhållanden blir det väldigt mörka bilder, men utomhusfilmer ger riktigt bra resultat. Ljudet anses hålla god kvalitet, men kan i tysta omgivningar snappa upp ljud från maskineriet. Videoaktiv tittar på totalt fyra kameror och placerar produkten på delad andraplats. Till vinnare utses storebrorsmodellen HDR-HC7E. Övriga deltagare var två kameror från Panasonic, HDC-SD1EG och HDC-DX1EG.

Källa: Videoaktiv digital (DE) nr 3 2007

Practical digital video

"Performs admirably"

Practical digital video skriver att optiken hos HDR-HC5E håller hög klass med snabba fokuseringar, samtidigt som alla delar av bilden exponeras bra. Bildkvaliteten anses vara nära den som fås med 3ccd-kameror och imponerar. Att använda den pekkänsliga skärmen uppges fungera utmärkt, även om den blir smutsig alldeles för lätt. Utformningen gör att kameran trots sin höga upplösning ändå är enkel att ha med sig överallt. Anslutningen för hdmi prisas också och beskrivs vara helt rätt för en hd-produkt. HDR-HC5E får inga större anmärkningar men priset känns ändå lite för tilltaget.

Källa: Practical digital video (GB) nr 20 2007

Good gear guide

"Excellent video recording performance"

För den som är ute efter att filma i högupplöst format så är Sony HDR-HC5E ett bra val skriver Good gear guide. Material som lagras med kameran blir väldefinierat och med väldigt bra skärpa. Testaren är väldigt nöjd efter att ha återgett sina inspelningar på en plattskärm via hdmi-anslutningen. Färgreproduktionen anses däremot vara en svag punkt då färgerna blir alldeles för ljusa vid uppspelning och inte alls känns naturtrogna. Ljudet klarar sig helt utan anmärkning. Trots att kameran relativt sett är väldigt liten så kan den upplevas som bulkig, men å andra sidan så ligger den stadigt i handen. Den är samtidigt väldigt enkel att sköta tack vare välplacerade kontroller och ett smart utformat menysystem.

Källa: www.goodgearguide.com (AU)

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Sony HDR-HC5E är hdv-kamera med en 1/3 tums ccd på 2 megapixlar som klarar av att producera videomaterial i upplösningen 1080i. Kameran kan använda sig av både 4:3 och 16:9 läge. Den optiska zoomen är på 10x och elektronisk bildstabilisator finns. Skärmen på 2,7 tum är pekkänslig och har 211k pixlar. Stillbilder tas i jpeg och lagras med 4 megapixels upplösning på memory stick duo. Intern blixt finns. Anslutningarna utgörs av rca a/v ut, s-video ut, usb, mic, i-link, komponentvideoutgång samt hdmi. Dimensionerna är 134x82x82 mm och vikten är 530 gram exklusive band och batteri.

Tillverkare: Sony