Sök
Samsung VP-D361W

Samsung VP-D361W

Budgetkamera med bildstabilisator och kraftig zoom

2006-08-08

Lågt pris, bildstabilisator, kraftig zoom och halvdålig bildkvalitet. Så kan Samsung VP-D361W beskrivas i korthet.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 5/10 "Testets sämsta batteritid"
Pc för alla 5/10 "Rena 60-talaren"
Pc hemma 12/15 "Närbilder på distans"

Vad tycker testarna?

Samsung VP-D361W ger ingen imponerande bildkvalitet, med färger som är något matta och tappad fokus. Skärpan är ok tack vare den inbyggda bildstabiliseringsfunktionen, vilken också ger möjlighet att använda den kraftiga zoomen utan att montera stativ på kameran. Inspelat ljud är bra, men olika åsikter råder hurvida kameran lyckas bra med att sålla bort brus vid blåsiga inspelningsförhållanden. Batteritiden är riktigt dålig, cirka en timme klarar batteriet på en laddning.

M3

"Testets sämsta batteritid"

M3 skriver att Samsung VP-D361W visserligen har ett lågt pris, men att bildkvaliteten inte är den allra bästa. Inspelat material har bra skärpa men mörka och ljusa omgivningar återges inte korrekt. Dessutom saknas lampa vilket gör mörkerfilmning nästan omöjlig. Det inspelade ljudet är ok så länge det inte förekommer blåst vid inspelning, då uppstår störande brus. Kameran är välbyggd och har en kraftig zoom. Tack vare den inbyggda bildstabilisatorn fungerar det att handhålla vid filmning. Att navigera sig i menysystemet är bökigt på grund av att bläddringen sköts via zoomreglaget och varje val måste bekräftas av ytterligare en knapp. Batteritiden är riktigt dålig, omkring en timmes inspelning räcker batteriet till innan det är dags att ladda det.

Källa: M3 (SE) juni 2006

Pc för alla

"Rena 60-talaren"

Pc för alla har testat och jämfört fem dvd- och mini-dvkameror. Förutom Samsung VP-D361W ingår Hitachi BX35E, JVC GR-D360EX, Panasonic VDR-D150 samt Sony DCR-HC24 i testet. Samsung får näst lägst betyg i testet, vinnaren är Panasonic. Samsung sågas för dålig bildkvalitet, testaren beskriver bilden som "grötig och kontrastlös bild i värsta 60-talsstil". Färger återges inte korrekt och fokuseringen fungerar inte som den bör. Ljudet är dock bra, störande vind sorteras bort tack vare funktionen Vindcut Plus. Makroläget fungerar bra och lcd-skärmen är helt ok. Menyerna är logiskt uppbyggda men ändå något svåra att navigera i.

Källa: Pc för alla (SE) nr 6 2006

Pc hemma

"Närbilder på distans"

Pc hemma har testat och jämfört ett antal dv-kameror. Samsung VP-D361W ställdes emot Canon MVX450, Sanyo Xacti HD1, Panasonic NV-GS180 och Hitachi DQ-GX3100. Samsung får 12 poäng av 15 möjliga, vilket uppfyller betyget "bra köp" enligt testaren. Kameran är greppvänlig men något svårhanterad. Den inbyggda bildstabilisatorn gör att du kan använda zoomen utan stativ. Bildkvaliteten får godkänt, men om du ska filma i solljus får du tänka på hur du står för att inte få försämrade bilder. Färger återges med en viss matthet.

Källa: Pc hemma (SE) nr 7 2006

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Samsung VP-D361W är en kompakt mini-dvkamera med 0,8 megapixlar och 2,7 tums lcd-skärm. In- och uppspelning i bredbildsformat. Kameran har 33x optisk zoom, 1200x digital zoom och bildstabilisator. Stillbilder via automatik, program eller manuella inställningar. Flera digitala specialeffekter. Kameran mäter 52,5(b)x93(h)x104,6(d) mm och väger 430 gram.

Tillverkare: Samsung