Sök
Panasonic SDR-H250

Panasonic SDR-H250

Gammal teknik i ny förpackning

2007-09-07

En enkel sd-kamera med hårddisk som fungerar skapligt bra. Testarna skriver dock att formatet 4:3 på ccd:erna känns en aning föråldrat.
Testkälla Betyg Kommentar
Practical Digital Video 7/10 "Easy to use"
Cnet 6,7/10 "Its shelf-life appears short"
Videoaktiv Digital 64/100 "Kräftige Farben"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att kameran har en mycket fördelaktig design. Den ligger bra i handen och knapparna är smart placerade. Flera testare saknar dock sökare hos kameran och tycker samtidigt att det är ett stort minus att chippen är i formatet 4:3. Detta gör att hela upplösningen inte utnyttjas om man filmar i det nu vanligare widescreenformatet. Annars är det bra att kameran erbjuder flera manuella inställningsmöjligheter. Stillbilderna har en godkänd kvalitet, men de kan inte jämföras med de hos riktiga digitalkameror. Rörliga bilder bör filmas vid högsta kvalitet och färgerna blir tack vare 3-chips systemet riktigt bra. Dock uppstår en del orenheter hos finare detaljer.

Practical Digital Video

"Easy to use"

Practical Digital Video menar att kameran har en bra design som gör knapparna lättåtkomliga. Dock saknar kameran en sökare, vilket känns lite märkligt. Lcd-skärmen är ljus och färgstark men kunde ha varit något skarpare. Man har annars tillgång till ett rejält utbud av manuella inställningsmöjligheter vilket uppskattas. Kameran ligger överhuvudtaget bra i handen och känns mycket stabil. Bildformatet 4:3 känns dock något föråldrat. Stillbilderna är okej, men kan inte mäta sig med de hos riktiga digitalkameror. Vid rörliga bilder bör man använda sig av den maximala kvaliteten. Dock förekommer en del otydliga detaljer samtidigt som räta linjer kan framstå som något ostadiga.

Källa: Practical Digital Video (GB) nr 20

Cnet

"Its shelf-life appears short"

Cnet tycker att kontrollerna är snygga och välplacerade, vilket gör kameran enkel att använda. Dock saknar testaren en sökare vilket hade varit till användning framför allt om natten eller när batteriet börjar ta slut. Bilderna blir färgstarka, men saknar skärpa jämfört med vissa konkurrenter. Testaren ställer sig också frågande till formatet 4:3 när 16:9 numera är standard. Testaren uppskattar att man har tillgång till flera manuella inställningsmöjligheter så som fokusering och slutarhastighet. Om man filmar vid högsta kvalitet uppstår ändå en del oskärpa hos finare detaljer. Färger anses kraftiga och bra.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Videoaktiv Digital

"Kräftige Farben"

Videoaktiv Digital testar förutom Panasonic SDR-H250 även sju andra kameror. Testvinnare blir Sony DCR-SR290E medan Panasonic SDR-H250 hamnar på en delad tredjeplats. Testaren tycker att kameran har en mycket bra design som gör den sällsynt användarvänlig. Bilderna uppvisar kraftiga färger, även om de har en tendens att bli en aning för varma vid inomhusfilmning. Hos finare detaljer så uppstår också oskärpa lätt, vilket är lätt irriterande. Ljudupptagningen är okej även om den saknar en del bas. Optisk bildstabilisator ger plus i kanten.

Källa: Videoaktiv Digital (DE) nr 5 2007

Cirkapris: 6900 kronor

Produktfakta: Panasonic SDR-H250 är en sd-kamera med 30 gigabyte hårddisk och 10x optisk zoom. Det är en 3-chips kamera (en separat ccd för varje färg) där varje ccd har upplösningen 800k pixlar och storleken 1/6 tum. Skärmen är 2,7 tum stor och har en upplösning på 123k pixlar. Stilllbilder tas med en upplösning på 3,1 megapixlar och kameran stöder sd-minneskort. Dimensionerna är 83x76x121 mm och vikten är 460 gram. Anslutningarna utgörs av s-video ut, a/v-ut samt usb 2.0.

Tillverkare: Panasonic