Sök
Panasonic NV-GS80 EG

Panasonic NV-GS80 EG

Budgetval för familjesemestern

2008-03-12

Denna budgetkamera fungerar bra för en familjs semestervideor, men är knappast något för den sanne videoentusiasten.
Testkälla Betyg Kommentar
Videoaktiv Digital 58/100 "Kräftige Farben"
Hifi Test "Gute Bild- und Tonqualität"
Digital Video 82/100 "Easy to use"
Cnet 7,4/10 "Produces good video for the price you´re paying"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att kameran är förhållandevis stor, men det gör också att den passar bra för den med lite större händer. Det är inga problem att hantera kameran med en hand eftersom man enkelt når joysticken med den högra tummen. Kameran erbjuder inte särskilt många funktioner, men några få som är bra att ha. Testarna uppskattar att zoomen är väl tilltagen och att man har tillgång till en optisk bildstabilisator. Bildkvaliteten är helt ok och ljudkvaliteten likaså. Filmar man i miljöer med sämre belysning försämras dock bilderna en hel del. Kameran fungerar helt ok, men testarna menar att det finns bättre konkurrenter.

Videoaktiv Digital

"Kräftige Farben"

Videoaktiv Digital testar förutom Panasonic NV-GS80 även Panasonic NV-GS60, Canon MD110, Sony DCR-HC27, Sony DCR-HC37 samt JVC GR-D725. Testvinnare är Panasonic. Testaren menar att förekomsten av en optisk bildstabilisator är riktigt förmånlig. Bildkvaliteten är helt ok, bland annat är färgåtergivningen bra. Brus och artefakter kontrolleras på en ok nivå, men det hade kunnat vara bättre. Färgerna är kraftiga, vilket är bra. Autofokus är snabbare än hos lillebror NV-GS60. Ljudåtergivningen fungerar helt ok. Det är enkelt att hantera kameran med en hand eftersom man med den högra tummen lätt hanterar kamerans joystick som sitter på högra sidan av kamerans bakstycke.

Källa: Videoaktiv Digital (DE) nr 3 2007

Hifi Test

"Gute Bild- und Tonqualität"

Hifi Test delar ut utmärkelsen "Preistipp", pristips, till Panasonic NV-GS80. Testaren menar att kamerans förhållandevis rejäla format gör att även den med stora händer kan hantera den utan problem. Bildkvaliteten är bra, bland annat är färgåtergivningen till belåtelse. Speciellt hudtoner och andra lite krångligare motiv. Bruset hålls till ett miminum. Även ljudkvaliteten övertygar. Testaren tycker att prisbilden är riktigt förmånlig. Dock är man inte riktigt nöjd med utbudet av funktioner, möjligheterna som kameran erbjuder känns i snålaste laget. Optisk bildstabilisator ger plus i kanten.

Källa: Hifi Test (DE) nr 3 2007

Digital Video

"Easy to use"

Digital Video menar att kameran är överraskande stor, något som gör att den nästan känns gammalmodig. Den ligger dock bra i handen och är enkel att hantera. Knapparna är logiskt placerade och lättåtkomliga. De är få till antalet, men hanteringen går ändå enkelt tack vare ett utmärkt menysystem. Kameran är utrustad med en optisk bildstabilisator, vilket är bra. Den optiska zoomen är väl tilltagen och fungerar bra. Prestandan är överraskande bra, man serveras en hög detaljnivå. Även ljudnivån är till belåtenhet. Kameran passar bra för den som vill ha en enkel kamera med bra bilder och till ett intressant pris.

Källa: Digital Video (GB) nr 239 mar 2008

Cnet

"Produces good video for the price you´re paying"

Cnet påpekar att budgetkameror sällan erbjuder alltför intressanta funktioner. Här erbjuds man dock såväl bra optisk zoom som optisk bildstabilisering vilket är bra. Designmässigt skiljer sig knappast denna kamera från andra budgetmodeller. Kameran är väldigt enkel att hantera och man kan utan problem filma utan att röra menysystemet utan endast klara sig med de automatiska inställningarna. Funktionerna är få men användbara, bland annat är den optiska zoomen bra. Bildkvaliteten är bra med starka men neutrala färger. Filmar man i miljöer som inte är så väl upplysta så blir resultatet dock knappast imponerande. Testaren tycker att kameran är ok, men menar att man kan få tag i en betydligt bättre kamera för ett marginellt högre pris.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Panasonic NV-GS80 EG är en mini-dv kamera med optisk zoom på 32x och maximal bländare f1,8. Lcd-skärmen är 2,7 tum stor, medan ccd-sensorn är 1/6 tum stor. Kameran är försedd med optisk bildstabilisator. Anslutning till dator sker via usb 2.0 eller dv ut och det finns även anslutningar för extern strömkälla och, a/v ut. Dimensionerna är 78(b)x72(h)x136(d) mm och vikten är 450 gram inklusive batteri.

Tillverkare: Panasonic