Sök
Panasonic NV-GS180

Panasonic NV-GS180

Prisvärd kamera med potential

2006-12-20

Testarna är eniga om att kameran är enkel att hantera samtidigt som bildkvaliteten är bättre än hos andra kameror i samma prisklass.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc hemma 13/15 "Vass bildkvalitet"
Videoaktiv digital 61/100 "Sehr gute Farbwiedergabe"
Pc advisor 10/10 "Exceptional value"

Vad tycker testarna?

Kameran är enkel att hantera tack vare tydliga menyer och välplacerade knappar. Dessutom är anslutningsmöjligheterna bra. Testarna imponeras särskilt av att kameran erbjuder såväl mikrofoningång som utgång för hörlurar. Man är enig om att bildkvaliteten är riktigt bra och den är klart bättre än hos andra kameror i samma prisklass. Dock är inte stillbilderna lika imponerande. De är okej men kan knappast mäta sig med resultatet hos en riktig digitalkamera. Detta delvis på grund av att kameran saknar blixt. Testarna saknar också linsskydd hos kameran men eftersom linsen sitter placerad så långt in i kamerahuset är den ändå väl skyddad.

Pc hemma

"Vass bildkvalitet"

Pc hemma testar förutom Panasonic NV-GS180 även Samsung VP-D361W, Canon MVX450, Sanyo XACTI HD1 samt Hitachi DZ-GX3100. Testvinnare är Panasonic NV-GS180. Testaren är imponerad över att kameran har tre stycken bildsensorer istället för en, vilket är något som är betydligt vanligare hos dyrare kameror. Detta gör att bildkvaliteten är bättre än hos andra kameror i samma prisklass. Bilderna är djupare och mer naturliga även om starka färger åt det röda hållet har en viss tendens att blöda. Kameran är enkel att hantera tack vare en genomtänkt placering av knapparna samtidigt som menyerna är tydliga. Stillbilderna är av hyfsad kvalitet men kan inte mäta sig med en riktig digitalkamera. Det enda man saknar är ett inbyggt linsskydd, men eftersom linsen sitter ganska långt in i kamerahuset är den ändå relativt väl skyddad.

Källa: Pc hemma (SE) nr 7 2006

Videoaktiv digital

"Sehr gute Farbwiedergabe"

Videoaktiv digital testar förutom Panasonic NV-GS180 även JVC GR-D650, Sony DCR-HC46, Canon MVX460, Sony DCR-HC44 samt Canon MVX450. Testvinnare är JVC GR-D650 samt Sony DCR-HC46 medan Panasonic NV-GS180 hamnar på en delad tredje plats tillsammans med Sony DCR-HC44. Testaren tycker att lcd-skärmen är ok men den beskär bilden en aning såväl upptill som nedtill. Dessutom fungerar den inte särskilt bra i starkt solljus. Ljudegenskaperna imponerar och bland annat har man tillgång till såväl mikrofoningång som utgång för hörlurar. Detta är ett utbud som ingen annan kamera i testet uppvisar. Kameran har också flera manuella inställningsmöjligheter vilket är bra. Det bästa med bildkvaliteten är den naturliga färgåtergivningen. Tyvärr är den elektroniska bildstabilisatorn ganska medelmåttig.

Källa: Videoaktiv digital (DE) nr 5 2006

Pc advisor

"Exceptional value"

Pc advisor påpekar att denna modell är efterföljaren till NV-GS150 och de tekniska specifikationerna är påfallande lika. Dock saknar denna kamera linsskydd samtidigt som avsaknaden av blixt gör att stillbilderna inte blir riktigt lika bra som önskat. Anslutningsmöjligheterna är riktigt bra och bland annat får man både ingång för mikrofon och utgång för hörlurar. Bildkvaliteten är generellt sett bättre än hos konkurrenter i samma prisklass vilket är något som blir tydligt när belysningen brister. Den elektroniska bildstabilisatorn fungerar fint när ljuset är bra, men förändras belysningen till det sämre brister även stabilisatorn. Dessutom fungerar den inte alls när man filmar i widescreen. Testaren menar att en hel del bra funktioner som föregångaren erbjöd saknas hos denna modell. Dock erbjuder den en hel del för pengarna och är definitivt prisvärd.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Panasonic NV-GS180 är en minidv-kamera med 3xccd med vardera upplösning på 0,8 megapixel. Den optiska zoomen är 10x. Lcd-skärmen är 2,5 tum stor. Stillbilder tas med en upplösning på 1760x1320 pixlar och lagras med secure digital. Elektronisk bildstabilisator finns. Dimensionerna är 71x73x123 mm och vikten är 410 g utan batteri.

Tillverkare: Panasonic