Sök
Panasonic NV-GS10

Panasonic NV-GS10

Greppvänlig

2004-03-12

En lättarbetad, minimal DV-kamera som beröms för fin bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Hemma 4/5 "Väldesignad och enkel"
Digitalfoto "Utan kompromisser med kvaliteten"
VideoAktiv Digital "Überzeugten in allen Lichtsituationen"

Vad tycker testarna?

Detta är en liten kamera som av alla testare är mycket bekväm att jobba med. Den ligger bra i handen och man kommer lätt åt alla knappar som behövs. Den levererar en bra bild och ett ljud som kanske inte är i samma klass, men fullt godtagbart. Alla upplevde den även som snabb och att den inte är helautomatiserad gör det bra för den lite mer erfarne filmaren. NV-GS10 får kritik för sin sökare av två testare, men förutom detta så får kameran knappt någon negativ kritik alls.

PC Hemma

"Väldesignad och enkel"

PC Hemma tycker att Panasonic NV-GS10 är en liten kamera som rymmer en del, sin storlek till trots. Funktioner samt det enkla användandet uppskattas högt. Kameran anses också hålla en bra kvalitet på inspelningarna, både video och ljud. Att kameran saknar plats för minneskort trots att den har stillbildsegenskaper är något man får ta då den faktiskt, enligt testaren, har ett mycket lågt pris. Avsaknad av ingångar för video kommenteras dock. Testaren tycker att kameran bjuder på mycket samtidigt som den kommer till ett bra pris. NV-GS10 märks därför med ett "Bra Köp".

Källa: PC Hemma, nr 12, 2003
Digitalfoto, nr 1, 2004
VideoAktiv Digital, nr 2, 2004

Digitalfoto

"Utan kompromisser med kvaliteten"

Den är enligt Digitalfoto inte bara liten och snygg, utan även lätt att manövrera med bara en hand. Enkelheten återfinns även i menyerna som är lättorienterad. Testaren gillar även den medföljande fjärrkontrollen, som i princip kan styra varenda funktion i kameran samt mikrofonen som ingår. Man tycker också att kameran presterar väl och att filmerna blir riktigt bra med distinkta färger. Sökaren har dock sina små bryderier, den är dels bara svartvit och dels så har den i testarens tycke alltför liten sökarmuff. I övrigt får NV-GS10 enbart beröm av testaren, som avslutar med att konstatera att kameran är nästintill perfekt.

VideoAktiv Digital

"Überzeugten in allen Lichtsituationen"

Tyska VideoAktiv Digital lyckas trots storleken på NV-GS10 koppla ett stadigt grepp om kameran och konstaterar att den ligger mycket bra i handen. Prestationsmässigt är det en mycket duktig kamera som levererar detaljrika bilder under alla slags ljusförhållanden och gör det med en färg och kontrast av hög klass. Autofokusen upplevs som säker och är lätt att arbeta med. Man berömmer även kamerans snabba starter och kassettbyten. Ljudet är långt ifrån perfekt, men fullt acceptabelt med en bra stereoeffekt. Testaren gick igenom åtta olika kameror, däribland Panasonic NV-GS30 som är storebror till NV-GS10. Skillnaden ligger i extra funktioner och anslutningsmöjligheter hos NV-GS30, som utsågs som vinnare. För den som inte är mycket för funktioner rekommenderas NV-GS10, som fick utmärkelsen "Kauftipp".

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Panasonic NV-GS10 är en miniDV-kamera med 0,8 megapixlar, 10x optisk och 500x digital zoom. Objektivet har omfånget 2,3-23 mm. Exponering, fokus och vitbalans kan antingen skötas manuellt eller automatiskt. Den har olika förinställda motivprogram och 7 antal olika digitaleffekter. Färgskärmen är 2,5 tum och det finns även svartvit sökare. Stillbildsfunktion finns med maximal upplösning på 640x480 pixlar som lagrar bilder direkt på bandet. Kontakter som finns är: A/V ut, S-video ut, DV ut, samt ingång för mikrofon. Medföljande tillbehör: bärrem, laddare/nätdel, AV-kablar, fjärrkontroll, mikrofon och linsskydd. Kameran finns i färgerna silver, blå och röd. Mått 66x83x110 mm och väger 430 gram.

Modell: Panasonic NV-GS10